العالم- اروپا
هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی نوشت: "بعد از اینکه آمریکا در سال 2018 رسما از برجام خارج شد دیگر نمی تواند به عنوان یک کشور عضو (برجام) به منظور بازگرداندن تحریم ها طبق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل محسوب شود.
اتحادیه اروپا برای حفظ و اجرای کامل توافق ایران به تلاش هایش ادامه خواهد داد و هر کاری بتواند انجام می دهد."
این درحالی است که نماینده آمریکا در سازمان ملل در مصاحبه با یک رسانه آلمانی مواضع متحدان اروپایی واشنگتن در قبال تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را «ناامیدکننده» خواند.
«کلی کرافت» در مصاحبه با روزنامه «زوددویچه تسایتونگ»، به شدت از عدم همراهی و حمایت متحدان اروپایی آمریکا با مواضع این کشور برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گله کرد و گفت: «این خیلی ناامیدکننده است».
وی افزود: «این موضوع (تمدید تحریم تسلیحاتی ایران) آنقدر مهم است که ما نمیتوانیم تا ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) و زمان انقضای تحریم تسلیحاتی صبر کنیم. ما نمیتوانیم صبر کنیم تا دنیا متوجه شود که در ۱۸ اکتبر چین و روسیه توانایی ارسال تسلیحات به ایران داشته باشند و ایران این تسلیحات را برای شبهنظامیان و دیگر گروههای تروریستی در سراسر جهان انجام خریداری کند».
تکرار ادعاهای بیسند مقامهای آمریکایی علیه ایران به بهانه رو به اتمام بودن تحریم تسلیحاتی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در شرایطی مطرح شده که واشنگتن پیشتر طعم شکست در همراه کردن اعضای این شورا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را چشیده است.
شکست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ با تلاش تازه و ضد ایرانی این کشور برای متوسل شدن به ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» را به دنبال داشت.
دولت آمریکا به رغم خروج این کشور از برجام، حالا با استناد به بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، ایران را به نقض این توافق متحد کرده و خواستار احیای تحریمهای سازمان ملل علیه ایران شده است.
تحرکات آمریکا در زمینه تلاش برای توسل به مکانیسم ماشه، واکنشها و مخالفتهای بینالمللی بسیاری را به دنبال داشته و حتی یک کارشناس حقوقی آمریکایی که سابقه فعالیت به عنوان دستیار حقوقی دبیرکل سازمان ملل را دارد، حق واشنگتن برای کلید زدن این مکانیسم را رد کرده است.