معاون وزیرخارجه آمریکا به بیروت سفر می‌کند؛ مداخله در تشکیل دولت لبنان

شنبه 8 شهريور 1399
20:57
معاون وزیرخارجه آمریکا به بیروت سفر می‌کند؛ مداخله در تشکیل دولت لبنان سفارت آمریکا در بیروت اعلام کرد که معاون امور غرب آسیای وزیر خارجه این کشور هفته آینده به لبنان سفر خواهد کرد.

العالم _ لبنان

خبرگزاری رسمی لبنان «N.N.A»، امروز (شنبه)، به نقل از سفارت آمریکا از سفر «دیوید شنکر» معاون امور غرب آسیای وزیر خارجه آمریکا به چند کشور منطقه از جمله لبنان خبر داد.

طبق بیانیه سفارت آمریکا، دیوید شنکر روز گذشته سفر دوره‌ای خود به منطقه را آغاز کرده و قرار است سفر او تا چهارم سپتامبر ادامه داشته باشد.

در این گزارش آمده است که شنکر به کویت، قطر و لبنان سفر خواهد کرد و قرار است با هدف «رایزنی در خصوص وحدت خلیج [فارس]، امنیت منطقه و همکاری‌های اقتصادی» در کویت با «احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه این کشور، «مرزوق الغانم» رئیس پارلمان کویت دیدار و از اتاق بازرگانی آمریکا بازدید کند.

در ادامه این بیانیه آمده است که معاون وزیر خارجه آمریکا با هدف «بررسی مسائل مربوط به مبارزه با تروریسم و امنیت منطقه» در قطر با «محمد بن عبد الرحمن آل ثانی» وزیر خارجه این کشور و مقامات بلندپایه قطر دیدار خواهد کرد.

در بخش پایانی این بیانیه آمده است که شنکر به تاریج دوم سپتامبر به بیروت سفر می‌کند و با نمایندگان جامعه مدنی در این کشور دیدار خواهد کرد.

در ادامه این بیانیه همچنین اشاره شده است که شنکر «اقدامات کمکی آمریکا در پی انفجار بندر بیروت در تاریخ چهارم آگوست» را مورد بحث وبررسی قرار خواهد داد و «مقامات ارشد لبنان را به اجرای یک سری اصلاحات بطوریکه پاسخگوی خواست لبنانی‌ها» باشد، تشویق خواهد کرد.

کاخ الیزه فرانسه نیز به تازگی اعلام کرده بود که «امانوئل ماکرون» رئیس‌ جمهور این کشور روز اول سپتامبر (۱۱ شهریور) به بیروت سفر خواهد کرد.

در همین ارتباط، روز گذشته نیز یک منبع در ریاست جمهوری فرانسه خبر داده بود که: «ماکرون هر آنچه ضروری است را انجام خواهد داد و فشار لازم برای اجرای برنامه اصلاحات در لبنان را اعمال خواهد کرد».

تمام این تحولات پس از انفجار بندر بیروت صورت می‌گیرد. لبنان روز چهارم آگوست، شاهد انفجاری مهیب در بندرگاه بیروت بود. اشتعال مواد نیترات آمونیوم در انبار ۱۲ بندر بیروت باعث وقوع انفجار شد که بر اثر آن، دستکم ۱۸۰ نفر کشته و بیش از شش هزار تن دیگر مجروح شدند. در این انفجار بندر کاملا ویران شد و خسارت‌های جدی به شمار زیادی از منازل و ادارات شهر بیروت وارد شد.

این حادثه علاوه بر تلفات جانی و خسارت‌های مالی و اقتصادی، تبعات سیاسی نیز داشت بطوریکه «حسّان دیاب» نخست‌وزیر لبنان پس از چند روز تظاهرات سازمان‌دهی شده از سوی جریان غربگرای ۱۴ مارس و استعفای چند وزیر کابینه‌‌اش، استعفای دولت خود را اعلام کرد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

سردار قاآنی: جبهه مقاومت قوی‌تر و منسجم‌تر از هر روز دیگری است


تأکید رهبر جریان حکمت ملی عراق بر ضرورت توقف دائمی جنگ علیه ایران


عارف: ایرانِ پساجنگ می‌تواند به کشوری تحریم‌کننده تبدیل شود


عراقچی مجدد عازم اسلام آباد شد


لاوروف: آمریکا دنبال راه‌حلی سریع برای بحران تنگه هرمز است


گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر با وزرای خارجه ایران و قطر درباره مذاکرات اسلام‌آباد


حزب‌الله: پاسخ مقاومت به نقض آتش‌بس اسرائیل، مشروع است


رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در مصر مطرح کرد؛ ایران همواره برای باز ماندن پنجره دیپلماسی تلاش کرده است


توقیف ۲ کشتی کانتینری با مالکیت رژیم صهیونیستی در تنگه هرمز


نتانیاهو مدعی نابودی آتش‌بس از سوی حزب‌الله شد