روحانی در گفت و گو با رئیس جمهور آذربایجان:

صلح و امنیت منطقه و پایان درگیری های نظامی بسیار حائز اهمیت است

سه شنبه 15 مهر 1399
18:36
صلح و امنیت منطقه و پایان درگیری های نظامی بسیار حائز اهمیت است رئیس جمهور با بیان اینکه تحولات اخیر منطقه ناشی از درگیری دو کشور همسایه آذربایجان و ارمنستان را با حساسیت و نگرانی دنبال می کنیم، گفت: مسئله صلح در منطقه بسیار مهم است و البته تمامیت ارضی همسایگان نیز برای ما دارای اهمیت بالایی است.

العالم - ایران / سیاسی

حسن روحانی روز سه شنبه در تماس تلفنی با "الهام علی اف" کشور آذربایجان را همسایه خوب ایران خواند و افزود: همه مردم ایران علائق تاریخی ،فرهنگی و مذهبی بسیار نزدیکی با جمهوری آذربایجان دارند و همواره دولت و ملت دوست و برادر ایران و آذربایجان روابط بسیار نزدیکی داشته اند، مسئولین جمهوری اسلامی نیز مواضع بسیار روشن و صریحی درخصوص مناقشه اخیر اتخاذ کرده اند.

روحانی با ابراز نگرانی از مداخله احتمالی کشورهای دیگر در مناقشه آذربایجان و ارمنستان و تبدیل این درگیری به یک جنگ منطقه ای، تاکید کرد: امنیت ، ثبات و آرامش منطقه و بویژه مرزهای شمالی برای ما بسیار مهم است و این مناقشه و تداوم ناامنی مرزها نباید زمینه ساز نفوذ برخی گروه های تروریستی شود.

رئیس جمهور همچنین از کشیده شدن درگیری مرزی دو کشور به جنگ شهرها ابراز نگرانی کرد و گفت: امیدوارم این جنگ و درگیری به جنگ شهرها منتهی نشود که در کنار آن آواره شدن مردم و کشته شدن شهروندان غیر نظامی را بدنبال دارد که بسیار دردناک و خطرناک است.

روحانی با اشاره به ضرورت پایان یافتن هر چه سریعتر درگیری ها میان ارمنستان و آذربایجان، افزود: ایران برای هر نوع اقدامی برای حل اختلافات باکو و ایروان براساس قوانین و حقوق بین المللی و مرزهای به رسمیت شناخته شده دو کشور، آمادگی دارد.

رئیس جمهور همچنین رعایت امنیت مرزهای ایران با کشورهای آذربایجان و ارمنستان و حفظ جان ساکنان روستاهای ایرانی همجوار با این کشورها را مورد تاکید قرار داد.

رئیس جمهور آذربایجان نیز در این گفت و گو با ابراز خرسندی از مذاکره تلفنی با رئیس جمهور ایران، گفت: بخاطر مواضع سازنده مقامات رسمی ایران و تاکید بر حفظ تمامیت ارضی و حل مناقشه قره باغ، مراتب سپاسگزاری و قدردانی خود را اعلام می کنم.

"الهام علی اف" با تاکید برقابل درک دانستن نگرانی رئیس جمهور کشورمان درخصوص امنیت مرزهای ایران و احتمال نفوذ گروههای تروریستی درصورت ناامن شدن منطقه، گفت: امنیت ایران را امنیت آذربایجان می دانیم و اجازه نخواهیم داد این مناقشه موجب ناامنی در کشورهای همسایه شود.

رئیس جمهور آذربایجان رابطه با ایران را برای کشورش دارای جایگاه راهبردی خواند و افزود: روابط دو جانبه در سال های اخیر همواره رو به گسترش بوده و باکو از توسعه این روابط استقبال می کند .

الهام علی اف مبارزه با تروریسم در منطقه را از جمله زمینه های همکاری تهران – باکو دانست و افزود: حفظ صلح و ثبات و آرامش در منطقه ضروری است و همه ما باید برای تحقق آن تلاش کنیم.

0% ...

آخرین اخبار

رد اتهام‌زنی بی‌مبنای کره‌جنوبی علیه ایران/هشدار سفیر درباره عملیات پرچم دروغین


عبور ۲۳ فروند کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی نیروی دریایی سپاه در شبانه روز گذشته


جنگ علیه ایران، پنتاگون را فرسوده و آمادگی ارتش آمریکا را کاهش داده است +فیلم


تاکید تهران و اسلام آباد بر تقویت مناسبات اقتصادی و حمایت از روندهای دیپلماتیک


ایران در آماده‌باش کامل؛ ترامپ در منگنه عقب‌نشینی و فشار داخلی + فیلم


گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه در باره خاتمه جنگ


ترامپ ادعاهای خود را درباره توافق احتمالی با ایران تکرار کرد/ به زودی برای پایان دادن به درگیری به توافق خواهیم رسید/ گاف تازه ترامپ/ ترامپ عمان را هم تهدید کرد


عراقچی با وزیر امور خارجه نیوزلند گفت‌وگو کرد


رسانه‌های عبری: خلع سلاح حزب‌الله هدفی غیرواقع‌بینانه است


تلفات اسرائیل در لبنان/ تداوم بمباران شدید جنوب لبنان/ هشدار صهیونیست‌ها برای تخلیه شهر «صور»