ظریف در شورای امنیت: ایران هیچ قصدی برای ایجاد مسابقه تسلیحاتی در منطقه ندارد

سه شنبه 29 مهر 1399
20:16
ظریف در شورای امنیت: ایران هیچ قصدی برای ایجاد مسابقه تسلیحاتی در منطقه ندارد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست مجازی شورای امنیت با موضوع بررسی جامع وضعیت خلیج فارس حضور یافت.

العالم - ایران / سیاسی

وزیر امور خارجه ایران در نشست مجازی شورای امنیت با موضوع بررسی جامع وضعیت خلیج فارس با اشاره به پایان یافتن تحریم تسلیحاتی علیه سازمان ملل علیه ایران گفت که با وجود پایان این تحریم،‌ ایران قصدی برای خرید گسترده سلاح ندارد.

وی با اشاره به فروش گسترده تسلیحات توسط آمریکا به منطقه گفت که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ یک چهارم از فروش تسلیحات جهان به کشورهای منطقه بوده است.

وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: «ما می‌دانیم که اکثر همسایگانمان صلح و گفت‌وگو را ترجیح می‌دهند».

ظریف در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: «می‌توانیم انتخاب کنیم که در گذشته زندانی باقی بمانیم و به بی ثباتی پایان ندهیم یا اینکه همه صلح،‌امنیت،‌ ثبات و کامیابی را برای همه انتخاب کنیم. انتخاب باید برای همگان واضح باشد.»

محمد جواد ظریف در این نشست که به ریاست لاوروف وزیر خارجه روسیه و با حضور وزیرخارجه چین و تعداد دیگری از وزرا برگزار شد با اشاره به پویش صلح هرمز اظهار داشت: این ابتکار متکی به مسئولیت هر کشور در منطقه برای تضمین صلح، ثبات و رفاه همسایگان و انتفاع همگان از آن است.

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: تجویزهای غلطی چون خرید امنیت از دیگران، بدست آوردن امنیت در ازای ناامنی همسایگان و کسب هژمونی منطقه ای مسبب عواقب ناگواری شده است.

دکتر ظریف همچنین افزود: حضور غیر مشروع آمریکا با ۷۶۰۰ مایل فاصله از سواحلش دستاوری نداشته جز ترور بزدلانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، دشمن شماره ۱ داعش توسط رئیس جمهور آمریکا.

وزیر امور خارجه در ادامه افزود: شاید کسی بتواند با پول پیچیده‌ترین تسلیحات را بخرد اما حقیقت این است که امنیت و ثبات خریدنی نیست.

دکتر ظریف اضافه کرد: ما نیاز به همکاری جمعی توسط کشور‌های منطقه برای ایجاد گفتگوی فراگیر و ایجاد امنیت شبکه ای در منطقه داریم. در غیر اینصورت برای نسلها درگیر هرج و مرج خواهیم بود.

رییس دستگاه دیپلماسی افزود: ما نیاز به تغییر پارادیم بنیادین در منطقه خود بر اساس بازتنظیم آگاهانه و شناسائی ضرورت ایجاد امنیت و ترتیبات همکاری منطقه ای داریم. ما نیاز به یک منطقه قوی داریم که توهمات هژمونیک بوسیله یک قدرت- منطقه ای یا جهانی- را بزداید. یک منطقه قوی نیازمند ثبات سیاسی و سرزمینی رشد یافته در منطقه دارد.
یک منطقه قوی که در آن تمام همسایگان خویشتنداری راهبردی را تمرین کنند.

دکتر ظریف در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ما نگرانی‌ها و گلایه های خود را داریم. ایرانیان هرگز ۸ سال جنگ تحمیلی را که در آن متجاوز بطورکامل توسط همسایگان حمایت مالی می شد را فراموش نمی کنند.

وزیر امور خارجه در پایان اظهار داشت: معتقدیم که یک رهیافت جدید منطقه ای بایستی نتیجه تعاملات جمعی ما باشد. رئیس جمهور روحانی ایده های اولیه امان را با تمام رهبران کشورهای ساحلی خلیج فارس به اشتراک گذاشت و آنها را دعوت کرد که این ایده ها را غنی کنند و در اجرای آنها مشارکت داشته باشند.

0% ...

آخرین اخبار

صادرات موفق ۸۰ میلیون بشکه نفت خام؛ پس از توافق اسلام آباد


بحران سوخت، خطوط هوایی اروپا را در آستانه ورشکستگی قرار داد


والیبال نشسته ایران به فینال جهانی صعود کرد


پاسدار دلاور خلیج فارس در آغوش خاک کوار آرام گرفت


پیام بقایی درباره حمله آمریکا به نزدیکی بیمارستان شهید بقایی اهواز


ایستادگی در برابر استعمار نوین؛ پیام مهم وزیر کار ایران در اجلاس وزرای کار بریکس


ایران ژئوپلیتیک جنگ را از نو تعریف می‌کند


اعتراف معاون ترامپ به سوءمدیریت دولت


ایران و عراق روی ریل امنیت سایبری و توسعه دیجیتال


بازتاب قیمت انرژی از تنگه هرمز تا پمپ‌بنزین‌های آمریکا


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد