العالم – نظرکده
خبرنگاران سودانی اظهار داشتند این موضوع بر درخواست های مردم در خیابان ها که خواهان سرنگونی دولت هستند انعکاس یافت .جریان دیگری نیز خواهان اصلاح مسیر انقلاب و انجام اصلاحات در دولت انتقالی شد.
این جریان به دستاوردهای دولت اعتراف می کند اما می گوید دولت در بررسی مسائل ریشه ای مانند معیشت و اقتصاد و موضوعات زیادی که مدتهای طولانی بر روی میز مذاکره ناکام مانده است.
خبرنگاران سودانی تاکید دارند اقدام شورای نظامی در عادی سازی با رژیم صهیونیستی تاثیرات زیادی داشته و بیشتر گروههای سیاسی سودان ضمن مخالفت با این اقدام،عادی سازی این کشور را به حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم ارتباط دادند که باج خواهی پذیرفتنی نیست .
خبرنگاران سودانی به کندی اجرای سند قانون اساسی امضا شده میان گروه های آزادی تغییر و شورای نظامی حاوی مسائل زیادی مانند عدالت، اصلاحات اقتصادی و محاکمه سران پیشین نظام اشاره کردند.
آنها افزودند:این موضوع موجب شده تا گروه اصلی سودان مانند حزب کمونیست قطار آزادی و تغییر را ترک کند و حزب ملی الامه نیز فعالیت خود را محدود کند.
از سوی دیگر برخی خبرنگاران نیز افزودند حوادث سودان به نوعی جذب شدید اقشار مختلف است اما بیشتر گروهها خواهان تغییرات اساسی در قلب نظام هستند زیرا شعارها خواهان انجام اصلاحات ریشه ای در ساختار دولت و اجرای درخواست های انقلاب سودان است.
خبرنگاران معتقدند مدعیان اصلی انقلاب ، دروغ بزرگ تاریخی گفتند اما پایگاه مردمی که هنوز متحد و یکدل است خواهان تغییر و پایان شعارهای تو خالی است.
تحلیلگران سیاسی می گویند انقلاب سودان مانند دیگر انقلاب عربی بود زیرا مردم سودان پس از ساقط کردن دولتی که 30 سال بر آنان حکومت کرده بود آرزوی محاسبه و بازگرداندن اموال به غارت رفته را دارند.
برخی تحلیلگران سیاسی تاکید دارند انقلاب سودان تغییراتی را به وجود آورده اما نه تغییراتی ریشه ای کما اینکه سودان با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، در سطح کشورهای عربی بسیار عقب گرد داشته است.
برخی پژوهشگران سیاسی تاکید دارند تغییر دولت مانند تغییراتی است که در دولت لبنان به وجود آمد و شهروندان شاهد هیچ گونه بهبودی در وضعیت معیشتی و اقتصادی نبودند.