گورباچف: ناآرامی‌های واشنگتن سرنوشت آمریکا را زیر سوال برد

پنج‌شنبه 18 دی 1399
23:54
گورباچف: ناآرامی‌های واشنگتن سرنوشت آمریکا را زیر سوال برد آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی اعلام کرد که ناآرامی‌های اخیر آمریکا سرنوشت این کشور را زیر سوال برد.

العالم-آمریکا

میخاییل گورباچف که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ واپسین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود، روز پنجشنبه گفت: به مرور زمان مشخص خواهد شد که این اقدامات به چه منظوری صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: نسل جوان این واقعیت را درک می‌کنند که رقابت تسلیحاتی به مرگ منجر می‌شود و این وضع (رقابت تسلیحاتی) بتدریج متوقف خواهد شد.

گورباچف در ادامه تصریح کرد: زمانی که قرارداد خلع سلاح هسته‌ای با آمریکا را امضا کردم این سند در شرایط پیچیده عقد شد.

وی بیان کرد: اطمینان دارم افرادی که خواهان صلح و آرامش هستند متحد خواهند شد و شکل جدیدی از قرارداد یا توافقنامه با توجه به انواع جدید سلاح‌ها تدوین خواهند کرد.

به گفته گورباچف؛ نباید امید را از دست داد و او نسل جوان را باور دارد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز امروز پنجشنبه اعلام کرد: حوادث واشنگتن نشان داده است که نظام انتخاباتی آمریکا قدیمی است، از استانداردهای مدرن برخوردار نیست و زمینه‌های تخلف را ایجاد می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست مطبوعاتی هفتگی خود تصریح کرد، آرزو می‌کنیم ملت آمریکا با عزت این برهه دراماتیک در تاریخ خود را پشت سر بگذارند.

ماریا زاخاروا با بیان اینکه تظاهرات واشنگتن یک امر داخلی است، تصریح کرد: رسانه‌های ایالات متحده به ابزاری برای مبارزه سیاسی تبدیل شده‌اند که منجر به انشعاب در جامعه آمریکا شده است.

وی گفت: در عین حال، ما توجه را به این واقعیت جلب می‌کنیم که سیستم انتخاباتی در ایالات متحده قدیمی است، با استانداردهای مدرن دموکراتیک مطابقت ندارد و فرصت‌های نقض بی شماری را ایجاد می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیش‌تر نیز در واکنش به رویدادهای دیشب (چهارشنبه شب) در واشنگتن، اعلام کرد که نظام آمریکا، الگوی دموکراسی نیست.

ویاچسلاو ولودین، ‌رئیس مجلس دومای روسیه نیز گفت، سیستم سیاسی آمریکا در یک بحران عمیق قرار دارد، ایالات متحده باید با مشکلات داخلی خود مقابله کند و از مداخله در امور سایر کشورها دست بردارد.

شب گذشته و تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی ترامپ نشست مشترک کنگره با ریاست مایک پنس آغاز شد اما در همان ساعات اولیه خبری نمایندگانی که در حال تایید آرای الکترال کالج بودند را وحشت زده کرد و آن هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره بود.

توقف نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شور و یورش هواداران ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات عالی جهان ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.

با هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره و تلاش برای ورود به ساختمانی که در حال شمارش آرای الکترال کالج بودند، تمام درهای کنگره قفل شد و نیروهای امنیتی در برابر شورشیان صف شدند.

در تیراندازی‌ها در جریان این شورش، دست کم چهار نفر کشته و ده‌ها نفر هم زخمی شدند که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس هستند. دست کم ۵۳ نفر هم در جریان شورش بازداشت شدند.

با ورود حامیان ترامپ به ساختمان کنگره و متوقف شدن نشست مشترک کنگره، بایدن طی سخنانی با تاکید بر اینکه هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره، شورش است نه اعتراض گفت که مردم دنیا و حتی فرزندان ما که این صحنه‌های دردناک و نمایش افتضاح را در پایتخت آمریکا می‌بینند، چه می‌گویند؟ وی خطاب به ترامپ گفت که دیگر بس است.

بایدن در نخستین نطق تلویزیونی خود پس از شورش طرفداران ترامپ و تسخیر ساختمان کنگره آمریکا که مشغول شمارش آرای گزینشگران و اعلام پیروزی او بودند، این شورش را یک افتضاح خواند.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

وزیر امور خارجه وارد قرقیزستان شد


واکنش کاربران به انتشار تصویر لامین یامال روی پهپاد ایرانی


محله الزیتون غزه در آتش می‌سوزد... و آوارگان فلسطینی، مرگ و اشغالگری را به چالش می‌کشند


سرلشکر محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی شدید خواهد بود


تأکید تهران و بغداد بر همکاری‌های راهبردی، اقتصادی و امنیتی


قالیباف: خودشان را با نفت ۳ رقمی تنبیه کردند!


امضای ۴ موافقتنامه و یادداشت‌تفاهم میان ایران و عراق


وزیر کشور وارد دهلی نو شد


عزیمت وزیر امور خارجه به قرقیزستان


پاسخ سپاه به حمله آمریکا به مسیر زائران اباعبدالله الحسین(ع)


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت