تشدید تنش میان سودان و اتیوپی

پنج‌شنبه 25 دی 1399
18:38
تشدید تنش میان سودان و اتیوپی در پی تشدید تنش میان اتیوپی و سودان،‌ دولت خارطوم از ممنوعیت پرواز بر فراز یک منطقه مرزی در جنوب شرق این کشور خبر داد.

العالم - آفریقا

پس از تشدید تنش‌های مرزی میان آدیس‌‌آبابا و خارطوم، دولت سودان برای بررسی این موضوع هیأتی امنیتی به قاهره فرستاد و از ممنوعیت پرواز بر فراز یک منطقه مرزی با اتیوپی خبر داد.

به گزارش شبکه «الجزیره»، سازمان هوایی سودان اعلام کرد که پرواز بر فراز ایالت مرزی «القضارف» (هم‌مرز با اتیوپی) ممنوع شده است.

سازمان هوایی سودان در ادامه گزارش داد که این تصمیم به «دلایلی امنیتی» اتخاذ شده است.

در همین حال شبکه الجزیره به نقل از یک منبع سودانی گزارش داد که هیأتی به ریاست «شمس الدین کباشی» عضو شورای حاکمیتی این کشور برای بررسی بحران مرزی با اتیوپی وارد قاهره شده است.

شبکه «العربیه» نیز در این خصوص نوشت که «جمال عبدالمجید» مدیر دستگاه اطلاعات سودان نیز در این هیأت حضور دارد و قرار است این هیأت سودانی پیامی درباره تحولات اخیر در مرز با اتیوپی به «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر تحویل دهد.

«عمر قمر الدین» وزیر خارجه سودان در گفت‌و‌گو با شبکه «العربیه» در این خصوص گفت هدف از سفرهای خارجی توضیح درگیری‌های اخیر با اتیوپی است.

قمرالدین در ادامه افزود که سفیر اتیوپی در خارطوم اطلاعات نادرستی ارائه کرده است و سودان در برخورد [با این موضوع]‌ خویشتن‌داری خواهد کرد.

این گزارش در حالی منتشر شده است که روز گذشته، وزارت خارجه سودان در بیانیه‌‌ای درباره اقدام یک جنگنده اتیوپیایی در نقض حریم این کشور به آدیس‌آبابا هشدار داد.

خارطوم در این خصوص اعلام کرد: «در تنشی خطرناک و غیرقابل توجیه یک هواپیمای نظامی اتیوپی مرز این کشور را نقض کرد؛ این مسئله ممکن است عواقب خطرناکی در پی داشته باشد و باعث افزایش تنش در منطقه مرزی شود».

تحولات صورت گرفته میان دو طرف پس از آن است که اخیرا چند بار نظامیان سودانی و اتیوپیایی در خط مرزی با یکدیگر درگیر شده‌اند.

منابع بلندپایه سودانی، روز گذشته خبر دادند که پس درگیری‌های اخیر میان ارتش دو کشور، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای انتقالی سودان از خط مرزی با اتپوپی بازدید کرده است.

این گزارش در حالی منتشر شده بود که روز سه‌شنبه هفته گذشته، اتیوپی درباره «لبریز شدن صبر» خود در پی «ادامه تجمع نظامیان سودان» در خط مرزی به خارطوم هشدار داده بود.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

شهرک‌نشینان صهیونیست خواستار شهرک سازی در جنوب سوریه شدند+ فیلم


کشته شدن دومین نظامی فرانسوی یونیفل طی روزهای اخیر


ادای احترام و رژه‌ متفاوت کاروان ورزشی ایران در افتتاحییه بازی های ساحلی آسیا


شهادت ۲ تن و زخمی شدن ۴ نفر در حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


گفت‌وگوی وزیران امور خارجه ایران و سریلانکا


فرمانده نیروی زمینی ارتش: هرگونه تعرض با پاسخ پشیمان‌کننده همراه است


نماینده ایران و سفیر واتیکان در قاهره توهین به ادیان الهی را محکوم کردند


کشته شدن عنصر تجزیه‌طلب مخالف ایران در سلیمانیه عراق+ فیلم


اطلاعیه پدافند غیرعامل کشور در پی انتشار خبر اعدام جاسوس رژیم صهیونیستی


پیام تسلیت رهبر انقلاب به آیت‌الله نوری همدانی


پربیننده ترین خبرها

دفترحفظ ونشرآثار رهبرشهید:نامگذاری اماکن و معابر به نام ایشان مستلزم هماهنگی با این دفتر است


قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم/ ترامپ می‌خواهد با محاصره، میز مذاکره را به میز تسلیم تبدیل کند


دیدار وزیر کشور پاکستان با سفیر ایران/تاکید بر تنش‌زدایی و پیشبرد دیپلماسی


تحولات منطقه‌ای محور گفت‌وگوی وزرای امور خارجه ایران و عراق


ادامه جلسه چارچوب هماهنگی برای معرفی نخست وزیر عراق به چهارشنبه موکول شد


اتحادیه اروپا و پاکستان بر ادامه گفت‌وگو و دیپلماسی میان ایران و آمریکا تاکید کردند


ادعای ترامپ: توافق جدید با ایران بسیار بهتر از برجام خواهد بود


برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند


آکسیوس: ونس برای مذاکره با ایران عازم پاکستان می‌شود


سخنگوی حماس: بستن گذرگاه رفح و تداوم نقض تعهدات، نیازمند اقدام فوری میانجی‌ها است


بیانیه وزارت خارجه درباره تعرض آمریکا به کشتی تجاری ایرانی توسکا