پکن ادعای تلاش برای برگزاری نشست روسای جمهور آمریکا و چین را رد کرد

شنبه 4 بهمن 1399
14:24
پکن ادعای تلاش برای برگزاری نشست روسای جمهور آمریکا و چین را رد کرد سفارت چین در آمریکا گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال» که مدعی شده بود پکن در تلاش برای برگزاری جلسه‌ای میان رهبران دو کشور به منظور کاهش تنش در روابط است را نادرست خواند.

العالم - آسیا

سفارت چین در آمریکا امروز (شنبه) گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» درباره تلاش پکن برای برگزاری جلسه‌ای میان رهبران دو کشور به منظور کاهش تنش را رد کرد.

وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع مطلع مدعی شده بود چین پیشنهاد اعزام «یانگ جیه‌چی» از اعضای کمیته مرکزی حزب حاکم به واشنگتن را مورد بحث قرار داده و «کوی تیانکای» سفیر چین در آمریکا این ایده را در نامه‌هایی با مقامات آمریکایی و از طریق مذاکرات با واسطه مطرح کرده است.

این روزنامه مدعی شده بود پکن در حال تلاش برای برگزاری دیدار بین دیپلمات ارشد خود با دستیاران ارشد بایدن برای بررسی نشستی میان روسای‌جمهور دو کشور است.

به گزارش «بلومبرگ»، سفارت چین در بیانیه‌ای که امروز روی پایگاه اینترنتی خود قرار داد، این گزارش را تکذیب و اعلام کرد: این گزارش صحت ندارد. طرف چینی هرگز چنین نامه‌هایی را نوشته است. امیدواریم رسانه‌های مربوطه به واقعیت‌ها احترام بگذارند و به شکلی بی‌طرفانه و مسئولانه درباره روابط چین-آمریکا گزارش دهند.

این بیانیه در پایان افزود: هر دو کشور چین و آمریکا باید بر همکاری و مدیریت اختلافاتشان تمرکز کنند تا روابط سالم و پایدار میان خود را تسهیل نمایند.

از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا در سال ۲۰۱۶ که روز چهارشنبه هفته گذشته پایان یافت، تقابل و تنش این کشور با چین به طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافت.

آمریکا علاوه بر وارد شدن به جنگ تجاری با چین، به بهانه‌های مختلف در امور داخلی دومین اقتصاد بزرگ جهان مداخله کرد و از یک سو جدایی‌طلبان هنگ‌کنگی و تایوانی را تحت حمایت قرار داد و از سویی دیگر پکن را در شیوع ویروس کرونا در جهان مقصر دانست؛ روندی که به نظر نمی‌رسد در دولت جدید آمریکا هم پایان یابد و نامزد وزارت خارجه بایدن هم هنوز روی کار نیامده گفت که ترامپ حق داشت در قبال چین سخت‌گیر باشد.

از همین رو وزارت خارجه چین اخیراً چند مقام ارشد دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را تحریم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای که روی وب‌سایت وزارتخانه این کشور قرار گرفته گفت: «طی سال‌های گذشته، برخی سیاستمداران چین‌ستیز در ایالات متحده بنا به منافع شخصی و از روی تعصب و نفرت‌ورزی علیه چین، بدون در نظر گرفتن منافع مردم چین و آمریکا اقدام به برنامه‌ریزی، پیشبرد و اجرای برخی اقدامات دیوانه‌وار کرده‌اند که مصداق دخالت در امور داخلی چین بوده و به تضعیف منافع چین، رنجش مردم این کشور و لطمه به روابط پکن و واشنگتن منجر شده است.»

وزارت خارجه چین تصریح کرده بنا به این دلایل ۲۸ فرد که حاکمیت چین را نقض کرده و مقصر اصلی اقدامات مرتبط با چین بوده‌اند در فهرست تحریم قرار گرفته‌اند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

توافق آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ساخت مقر دائم سفارت واشنگتن در قدس اشغالی


نشست امنیتی الحشد الشعبی درباره مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در عراق


جنبش‌های فلسطینی اظهارات «شورای صلح» ترامپ علیه آنروا را محکوم کردند


غریب‌آبادی: در دوحه هیچ نشستی با طرف آمریکایی برگزار نشد


ایران در حال رقم زدن لحظه تاریخی مراسم تشییع رهبر شهید+ فیلم


جزئیات مذاکرات امروز در دوحه/ غریب‌آبادی: جلسه‌ای با مقام‌های بانک مرکزی قطر برگزار شد


سخنگوی ارتش: نیروهای هوایی و دریایی در آماده‌باش کامل به سر می‌برند


نامه ایران به شورای امنیت در پی تهدید مقام معظم رهبری توسط رژیم صهیونی


مراسم وداع و تشییع پیکر آقای شهید ایران با حضور میلیون‌ها جانفدا برگزار می‌شود


تهران آماده میزبانی از مراسم آخرین وداع با رهبر شهید انقلاب+ فیلم


پربیننده ترین خبرها

«الإمام الشهيد» مستند «زندگی و مبارزه رهبر شهید امت»+ فیلم


زلزله‌ای به بزرگی ۶.۲ ریشتر خلیج کالیفرنیا در سواحل مکزیک را لرزاند.


انتفاضه سنگ کودکان سوری علیه اشغالگران اسرائیلی


وزارت امور خارجه قطر: نخست وزیر و وزیر امور خارجه با ویتکوف و کوشنر آخرین تحولات مذاکرات بین واشنگتن و تهران را مورد بحث و بررسی قرار دادند.


غزه بین آتش تجاوزگری اسرائیل و تلاش‌ قاهره برای تثبیت آتش‌بس


روستای لبنانی «فرون»؛ برملا کننده روایت دروغ اسرائیل و دام «مناطق آزمایشی»


قالیباف: عبور از تنگه بدون هزینه فقط برای ۶۰ روز است / ایران از حقوق خود کوتاه نمی‌آید


پزشکیان: روابط تهران و دهلی‌نو از ظرفیت های گسترده برای توسعه همکاری ها برخوردار است


عراقچی: عراق برای برگزاری مراسم تشییع باشکوه حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ ای آماده می شود


عراقچی خطاب به وزیر امنیت داخلی آمریکا: ثابت کردید که شایستگی میزبانی یک تورنمنت را ندارید


سواحل غربی مکزیک به لرزه درآمد