رئیس بانک مرکزی عربستان برکنار شد

دوشنبه 6 بهمن 1399
08:55
رئیس بانک مرکزی عربستان برکنار شد سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه عربستان سعودی، رئیس بانک مرکزی این کشور را برکنار کرد.

العالم ـ عربستان سعودی

اسپوتنیک به نقل از سعودی پرس گزارش داد، روز یکشنبه فهد المبارک که در سال های ۲۰۱۱-۲۰۱۶ ریاست بانک مرکزی پادشاهی را بر عهده داشت جانشین رئیس بانک مرکزی این کشور شد.

احمد بن عبدالکریم الخلیفی در حالی برکنار شده که هیچگونه اخباری درباره علت این باری منتشر نشده است با این حال وی پس از کنار گذاشته شدن از سمت خود، به سمت غیر اجرایی مشاور دربار سلطنتی منصوب شده است.

عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان، پس از شیوع بیماری کوید ۱۹ با رکود عمیق اقتصادی روبرو شده است. تقاضای جهانی نفت خام کاهش یافته و اقدامات برای مهار ویروس کرونا به فعالیت‌_های داخلی آسیب رسانده است. این وضعیت سبب شده، بسیاری از کارشناسان بر این باور باشند که بحران کرونا و افزایش مالیات‌ ها و تصمیم‌های دیگر که به زیان شهروندان است، دولتمردان عربستان را با چالش روبرو خواهد کرد.

طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان که اساس کار «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان برای ایجاد تحول در عربستان را تشکیل می‌دهد در بیشتر بخش‌ها به حالت تعلیق درآمده است. درآمدهای شرکت نفتی آرامکو هم در چهار ماه نخست امسال با کاهش ۲۵ درصدی روبرو شده است. گزارش‌های صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد عربستان برای تنظیم یک بودجه متوازن نیاز به فروش نفت به قیمت ۷۶ دلار دارد. این در حالی است بهای نفت پایین‌تر از این رقم است.

بانک مرکزی عربستان اخیراً به یک مقام پولی تبدیل شده است که رشد اقتصادی کشور را تحریک می کند، ذخایر ارزی این پادشاهی ۴۵۳ میلیارد دلار برآورد شده است.

در سال ۲۰۲۰، بانک مرکزی ۲۷ میلیارد دلار در اختیار بانک های محلی قرار داد تا هزینه تعویق وام های مشاغل کوچک تحت تأثیر همه گیری کرونا را تأمین کنند.

0% ...

آخرین اخبار

پاداش کانادا به خاطر تبعیت از واشنگتن: تحقیر مداوم و تبدیل‌شدن به تیم ذخیره


اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به زلزله‌زدگان اندونزی


عضو پارلمان لبنان: با دشمن صهیونیستی جز با زبان مقاومت نمی‌توان سخن گفت


۸ کشور عربی و اسلامی، اسرائیل را مسئول شکست تلاش‌های صلح در غزه دانستند


معاون حقوقی رئیس‌جمهور: مستندسازی خسارات باید به اقدام حقوقی و استیفای حقوق ایران منجر شود


پزشکیان: انتصابات مدیریتی باید بر مبنای شاخص‌های علمی و فارغ از ملاحظات سیاسی انجام شود


پایان تلخ مسئول سفیدشویی ترامپ در کاخ سفید+ فیلم


رد ادعای رژیم صهیونیستی درباره شبکه ای از تونل های مقاومت در لبنان+ فیلم


تعداد شهدای لبنان به ۴ هزار و ۳۴۶ نفر رسید


حمله نیروهای مسلح یمن به نیروهای وابسته به عربستان در المخا و مأرب