العالم ـ اروپا
خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش دادکه آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا، در واکنش به تهدید ژنرال آمریکایی برای آغاز جنگ هسته ای با روسیه و چین خاطرنشان کرد، از فرماندهان آمریکایی با فکر سالم بعید است که امکان وقوع جنگ هسته ای با روسیه را بررسی کنند.
آنتونوف گفت: «من اعتقاد ندارم که ژنرال های آمریکایی سالم درباره جنگ اتمی فکر کنند. من فکر می کنم که این ایده در فکر سیاست مداران مریض است.»
آنتونوف همچنین خاطرنشان کرد که تعداد بازرسی ها تحت پیمان توسعه یافته تسلیحات استراتژیک تغییر نخواهد کرد.
تهدید به جنگ هستهای با چین یا روسیه
پیش از این، دریادار ریچارد چارلز فرمانده واحد فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا طی یک بررسی جدید خاطرنشان کرده، آمریکا باید برای یک جنگ هستهای با چین یا روسیه آماده و به دنبال راههای جدید برای بازداشتن هر دو کشور از استفاده از سلاحهای استراتژیک جدید باشد.
بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دریادار ریچارد چارلز در تحلیلی در شماره جدید نشریه Proceedings متعلق به انستیتوی نیروی دریایی آمریکا به ارائه یک ارزیابی صریح و همراه با جزئیات پرداخته و عنوان کرده که دیگر دوران لوکس زندگی در دوره پساجنگ سرد زمانی که یک جنگ مسلحانه مستقیم با یک قدرت هستهای رقیب ممکن نبود، تمام شده است.
او در این ارزیابی جدید خود تاکید کرد: "این امکان واقعی وجود دارد که یک بحران منطقهای با روسیه یا چین سریعا تا حد یک جنگ با تسلیحات هستهای در صورتی که آنها تهدید حکومت یا دولتشان را در نتیجه شکست متعارف نتیجه بگیرند، تشدید شود.
این ژنرال چهار ستاره آمریکایی گفته، پنتاگون باید این فرض اصلی که استفاده از تسلیحات هستهای تقریبا غیر ممکن است را تغییر داده و به جایش اینکه "به کار گیری سلاح هستهای یک امکان بسیار واقعی است" را فرض بگیرد.
ریچارد خاطرنشان کرده، لازم است که رهبران دولت و ارتش آمریکا خطرات جدید یک جنگ هستهای را بهتر درک کنند و مفاهیم جدید بازدارندگی و در صورت لزوم استراتژی های جدید جنگیدن در جنگ هستهای را تهیه کنند. استقرار قوای راهبردی پیشرفته از سوی چین و روسیه، اقدام بزرگتر از سوی آمریکا به منظور تقویت بازدارندگی در مواجهه با تهدیدات جدید را میطلبد. بازداشتن هر دو کشور در طی بحرانها یا نهایتا جنگ هستهای به نحوی که قبلا مشاهده نشده در حال آزموده شدن است.
حمله اتمی آمریکا به ژاپن
بمباران هیروشیما و ناکازاکی (به ترتیب ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵) دو حمله اتمی بودند که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیسجمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام شد.
در این دو عملیات، دو بمب اتمی به فاصله ۳ روز روی شهرهای هیروشیما و ناگازاکی انداخته شد که باعث ویرانی و کشتار گسترده شهروندان این دو شهر شد. حدود ۲۲۰ هزار نفر بر اثر این دو بمباران اتمی جان باختند که شامل ۲۰٬۰۰۰ نظامی ژاپنی و بقیه را شهروندان غیرنظامی تشکیل میدادند.
در حمله اتمی آمریکا به ژاپن بیش از ۱۰۰ هزار نفر بلافاصله هنگام بمباران کشته شدند و بقیه تا پایان سال ۱۹۴۵ بر اثر اثرات مخرب تشعشعات رادیو اکتیو جان خود را از دست دادند.
بمباران هستهای هیروشیما و ناگازاکی تا به امروز تنها موارد استفادهٔ جنگی از سلاح هستهای در جهان است ویکی از بزرگترین فجایع در تاریخ بشر به شمار می آید. پس از این دو بمباران وحشتناک، دولت امپراتوری ژاپن تسلیم شد و جنگ جهانی دوم پایان یافت.