درخواست سازمان ملل از عربستان برای آزادی سه جوان شیعه

چهارشنبه 13 اسفند 1399
22:53
درخواست سازمان ملل از عربستان برای آزادی سه جوان شیعه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از عربستان سعودی خواستند سه جوان شیعه را که در سن زیر هجده سال به دلیل شرکت در اعتراضات به زندان انداخته است، آزاد کند.

العالم - جهان اسلام/عربستان سعودی

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه از عربستان سعودی خواستند سه جوان شیعه را که به دلیل مشارکت در اعتراضات شرق این کشور در حبس به سر می‌برند، آزاد کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این سه جوان وقتی که زیر هجده سال داشتند به دلیل مشارکت در تظاهرات شرق عربستان سعودی بازداشت شدند و احکام اعدام علیه آنها صادر شد که بعدا تحت فشار نهادهای حقوق بشری عربستان حکم آنها را به ۱۰ سال حبس تقلیل داد، اما گزارش‌های رسیده است آنها تحت شکنجه قرار دارند.

«علی النمر» برادر زاده «نمرالنمر» روحانی برجسته شیعی است که در سال ۲۰۱۶ توسط رژیم آل سعود اعدام شد. علی النمر در فوریه ۲۰۲۰ زمانی که هفده ساله بود به دلیل مشارکت در اعتراضات منطقه الشرقیه عربستان بازداشت شد. او یکی از سه جوان شیعه‌ای است که دادگاه‌های عربستان سعودی احکام اعدام با گردن زدن را برای آنها صادر کردند.

کارشناسان حقوقی سازمان ملل در بیانیه‌ای خواستار رفع اتهام‌ها از این سه جوان شیعی شدند و گفتند: ما بار دیگر از مقامات عربستان سعودی می‌خواهیم علی النمر، داود المرهون و عبدالله الزاهر را آزاد کنند تا بر اساس قوانین و معیارهای بین المللی بی معطلی آنها را از نو محاکمه کنند.

این کارشناسان از جمله «اگنس کالامار» محقق سازمان ملل در مورد قتل‌های غیرقانونی و اعدام‌های فوری و خودسرانه افزودند: «ما همچنان ادعاهایی درباره شکنجه و بدرفتاری برای اعتراف گیری دریافت می‌کنیم و اینکه مجازات اعدام برای جرایمی انجام می‌شود که مطابق با قانون بین المللی به سطح خطرناک‌ترین جرایم نمی‌رسد».

«میشل باشلت» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز جمعه گذشته با بیان اینکه مقامات عربستان سعودی خیلی‌ها را غیرقانونی در حبس نگاه داشته است، گفت که ریاض از آزادی بیان و حق اجتماعات مسالمت آمیز حمایت کند.

0% ...

آخرین اخبار

نماینده حزب الله: لبنان باید از ظرفیت ایران برای پایان دادن به تجاوزات "اسرائیل" بهره بگیرد


تحلیلگر نظامی صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست جدیدی در مقابل ایران و لبنان قرار دارد


تونی بلر: مذاکره با حماس برای انتقال اداره غزه طی روزهای آتی آغاز می‌شود


حزب‌الله: دشمن پیشروی محدودی در جنوب لبنان داشته است


جزئیات غیررسمی از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا/ مرجع مدیریت تنگه هرمز چه کشوری است؟+ فیلم


نخست‌وزیر لبنان: با تشدید تنش خطرناک و بی‌سابقه از سوی اسرائیل مواجهیم


هاکان فیدان: مذاکرات ایران و آمریکا به مرحله حساسی رسیده است


حزب‌الله لبنان: بیروت در برابر اشغالگران از نقش ایران بهره ببرد


انتقاد ساکنان شمال فلسطین اشغالی: نتانیاهو ما را مقابل حزب‌الله تنها گذاشته است


هشدار مرکز امنیت دریایی عمان به کشتی‌های حاضر در تنگه هرمز