آیا ارتش مصر وارد جنگ سرنوشت‌ساز می‌شود؟

چهارشنبه 18 فروردين 1400
21:36
آیا ارتش مصر وارد جنگ سرنوشت‌ساز می‌شود؟ به نظر نمی‌رسد اختلافات میان مصر، سودان و اتیوپی درباره سد النهضه به زودی حل و فصل شود؛ مصر خواهان گسترش دایره میانجیگیری‌ها از جمله میانجیگیری آمریکا و اتحادیه آفریقا است ولی اتیوپی با رد این امر و همچنین مخالفتش با برگزاری دور دیگری از مذاکرات در پایتخت کنگو، به پیچیدگی بحران و تشدید تنش در منطقه دامن زده است.

العالم- داغ‌های مجازی

مصری‌ها هشتگ "ارتش مصر به چالش می‌کشد" ایجاد کرده و از طریق آن بر حق‌شان در به اصطلاح "جنگ آب" تأکید کرده‌اند؛ اصطلاحی که به دنبال اظهارات مسئولان مصری شایع شد و این مسئولان اعلام کرده‌اند که مذاکرات آخرین فرصت است.

در سایه این تحولات، سواللاتی درباره گزینه‌های مدنظر مصر و سودان برای تعامل با پیامدهای بحران سد النهضه مطرح می‌شود.

کاربران در توییتر می‌گویند، لحن تند "عبدالفتاح السیسی" رئیس‌جمهوری مصر در حاشیه بازدیدش از کانال سوئز در هفته گذشته و هشدار آن درباره تعدی به حقوق مصر در آب‌های رود نیل، تمامی احتمالات از جمله متوسل شدن به گزینه زور را تقویت می‌کند. السیسی گفت: "اگر حقوق آبی مصر نقض شود بی ثباتی در منطقه رخ خواهد داد. مصر قادر به مقابله با هرگونه تهدیدی است. جنگ ما جنگ مذاکره است و با هرگونه اقدام خصمانه مخالفیم. اما هیچ کسی نمی‌تواند به حقوق آبی ما دست‌درازی کند."

برخی ناظران می‌گویند، السیسی با چنین اظهاراتی بر طبل جنگ علیه اتیوپی می‌کوبد و به استفاده از قدرت نظامی تهدید می‌کند؛ گزینه‌ای که به باور ناظران مسائل مصر بعید نیست به‌ویژه اینکه اتیوپی تمامی گزینه‌های مطرح‌شده بر روی میز مذاکرات را رد کرده است.

"عبدالباری عطوان" تحلیلگر مطرح جهان عرب نیز گفته است که مصر و سودان برای همه احتمالات از جمله احتمال نظامی آماده می‌شوند و آخرین آن هم رزمایش هوایی و زمینی با حضور ژنرال "محمد فرید حجازی" رئیس ستاد ارتش مصر و "محمد عثمان الحسینی" همتای سودانی او و رسیدن کارشناسان نظامی مصری به خارطوم و ادامه حضور جنگنده‌های مصری در پایگاه‌های نظامی سودان است.

0% ...

آخرین اخبار

هلی برن نظامیان صهیونیستی در دره بقاع ناکام ماند


هجوم گسترده پهپادی نیروی دریایی به پایگاه های آمریکایی و اراضی اشغالی


وزارت خارجه ایران در پاسخ به دبیر کل سازمان ملل: بیاید بی طرف باشیم


حمله پهپادی و آتش سوزی گسترده تاسیسات شرکت‌های آمریکایی در بصره


کابوس اسرائیل: احتمال ورود زمینی حزب‌الله لبنان به الجلیل


پزشکیان در تماس تلفنی پوتین:  مسیر ما دفاع مقتدرانه از تمامیت ارضی و صلح پایدار است 


موشک‌های سوخت جامد و مایع نسل جدید سپاه در موج بیست‌‌وسوم وعده صادق4


سردار شکارچی: کاری می‌کنیم آمریکا هوس تجاوز به کشور دیگری نکند


آیت‌الله آملی لاریجانی: رهبر شهید انقلاب، نماد معنویت و استقامت بود


حمله موشکی نیروی‌دریایی‌ارتش به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن