ریاست جمهوری ترکیه در واکنش به بایدن:

آمریکا به گذشته خود نگاه کند

شنبه 4 ارديبهشت 1400
21:52
آمریکا به گذشته خود نگاه کند سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در واکنش به اقدام رئیس جمهور آمریکا در برسمیت شناختن نسل کشی ارامنه توسط امپراطوری عثمانی گفت که آمریکا باید به گذشته خود نگاه کند.

العالم - ترکیه

«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در واکنش به اقدام رئیس جمهور آمریکا در برسمیت شناختن نسل کشی ارامنه توسط امپراطوری عثمانی گفت که آمریکا باید به گذشته خود نگاه کند.

وی در ادامه گفت که امروز،‌ روزی غم انگیز در روابط آنکارا با آمریکا به دلیل این اقدام واشنگتن به شمار می‌آید.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا شامگاه شنبه (به وقت تهران) نسل کشی ارامنه در دوران حکومت عثمانی را برسمیت شناخت.

بایدن در بیانیه خود گفت: «هر سال در این روز،‌ ما کسانی که در نسل کشی ارامنه در دوران عثمانی کشته شدند را یادآوری می‌کنیم تا بار دیگر بر تعهد خود برای جلوگیری از چنین رویدادی تاکید کنیم».

رئیس جمهور آمریکا در ادامه بیانیه خود نوشت که در 24 آوریل 1915، یک میلیون و پانصد هزار ارمنی توسط امپراطوری عثمانی قتل عام شدند.

بایدن در بیانیه امشب خود از لفظ نسل کشی برای این رویداد استفاده کرده است، عبارتی که رؤسای جمهور سابق آمریکا از آن استفاده نکرده بودند.

روز چهارشنبه گذشته بیش از 100 عضو کنگره آمریکا، در نامه‌ای به رئیس جمهور آمریکا از وی خواستند که به طور رسمی رویداد 24 آوریل 1915 را «نسل کشی» توصیف کند.

بیانیه روز شنبه بایدن،‌ هیچ مفاد قانونی علیه ترکیه به همراه نخواهد داشت و حتی اگر وزارت امور خارجه آمریکا اقدام به صدور بیانیه رسمی در این باره کند اما هیچگونه تحریم یا پیامدی را علیه آنکارا به همراه نخواهد داشت.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز دقایقی پس از صدور بیانیه بایدن دربرسمیت شناختن نسل کشی ارامنه در پیامی در توییتر نوشت: «ما در مورد گذشته خود چیزی برای یادیگری از کسی نداریم. فرصت طلبی سیاسی،‌ بزرگترین خیانت به صلح و عدالت هستند. ما این بیانیه را که صرفا مبتنی بر پوپولیسم بوده،‌ کاملا رد می‌کنیم».

فارس

0% ...

آخرین اخبار

مشاور ترامپ: تشدید تنش‌ها منجر به نابودی رژیم صهیونیستی خواهد شد


عراقچی: حمله آمریکا به جزیره خارک از خاک امارات متحده عربی صورت گرفت


۱۵ نفر در تهاجم هوایی به شهرک صنعتی جی اصفهان شهید شدند


در پی تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران؛ ترامپ برای باز کردن تنگه هرمز دست به دامن چین و سایر کشورها شد


خشم ترامپ و ادعای آسیب ندیدن هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکا


هشدار تخليه ایران برای ٣ منطقه امارات که به مخفیگاه نظامیان آمریکایی تبدیل شده است


نماینده ایران در ژنو: توانایی دفاع از خود را داریم


سفیر ایران در دهلی نو: برخی کشتی‌های هندی از تنگه هرمز عبور کرده‌اند


بازداشت گردشگر انگلیسی در دبی به اتهام فیلمبرداری از حملات موشکی ایران


موج ۴۹ عملیات وعده صادق ۴/ تهاجم نیروی دریایی سپاه به پایگاه تروریست های آمریکایی در منطقه