العالم - اقتصادی
حسن روحانی روز پنج شنبه در شصت و نهمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید و افتتاح طرح های ملی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سراسر کشور، با بیان اینکه از توسعه و اقدامات انجام شده در حوزه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به خود می بالیم و افتخار می کنیم، افزود: در این دولت با تلاش ها و اقدامات حقوقی انجام شده دو هزار و 723 اثر تاریخی ایران که سالها در کشورهای دیگر بود، بازگردانده شده است.
روحانی با اشاره به اهمیت گردشگری در اقتصاد کشور، اظهار داشت: صنعت گردشگری یک اقتصاد بسیار پررونق برای کشور و منبعی تجدید پذیر است و مثل چاه نفت تمام شدنی نیست و گردشگری و میراث فرهنگی منابع ارزشمند و ثروت آفرین هستند که خلق ثروت و اشتغال می کنند و هویت ایرانی و اسلامی ما را به جهانیان نشان می دهند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در این دولت با هدف تنوع بخشی به حوزه گردشگری، اقدامات بسیار زیادی در زمینه توسعه روستاها انجام شده که به راحتی قابل مشاهده است، گفت: امروز روستاهای ما برای ماندگاری جاذبه دارند و در حوزه اشتغال روستایی اقدامات بسیار زیادی انجام شده است.
رئیس جمهور در آغاز سخنان خود خردادماه را ماه خلق حماسهها در تاریخ کشور نامید و گفت: امیدواریم امسال نیز ماه خرداد مژدهها و بشارتهای خوش برای ملت ایران به ارمغان آورده باشد.
روحانی در ادامه با اشاره به شصت و نهمین هفته پیوسته افتتاح طرحها و پروژههای عمرانی، افزود: آنقدر طرح و پروژه برای افتتاح آماده شده است که ناچاریم از این به بعد روزهای دوشنبه را نیز به روزهای افتتاح طرحهای عمرانی اضافه کنیم و باز هم تعداد زیادی پروژه آماده افتتاح باقی میماند که دولت بعد میتواند در هر روزی که خواست آنها را افتتاح کند.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری ،افزود: در این 8 ساله توانستیم تمرکزی که در حوزه گردشگری در چند استان محدود بوجود آمده بود را اصلاح کنیم و امروز با ایجاد زیرساختهای لازم، ظرفیتهای گردشگری بسیاری در سراسر کشور از جمله در روستاها فعال شده و ظرفیتهای بیشمار دیگری نیز به راحتی قابل بهرهبرداری هستند.
روحانی تنوعبخشی به ظرفیتهای گردشگری و از جمله اضافه شدن بخش کشاورزی به مراکز گردشگری را از دیگر اقدامات ارزشمند در دولت یازدهم و دوازدهم دانست و خاطر نشان کرد: اگر اندکی انصاف در وجود هرکس باشد، کافی است تا ببیند که چه تعداد روستا و چه حجمی از ظرفیتهای گردشگری در سرتاسر کشور با اقدامات دولت برای تأمین زیرساختهای لازم مثل گازرسانی، آب و برقرسانی، احداث جاده، تأمین امکانات ارتباطی به فعلیت رسیده به شکلی که توانسته روستاهای کشور را به رونقی بیسابقه برساند که حتی باعث مهاجرت معکوس به روستاها بشود.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه متأسفانه در حدود 15 ماه گذشته شیوع کرونا آسیب بسیاری به صنعت گردشگری و حمل و نقل وارد کرده است، گفت: شیوع کرونا، بیش از 100 میلیون فرصت شغلی را در دنیا تحت تأثیر قرار داد و در ایران نیز بیش از 1.5 میلیون فرصت شغلی از این محل آسیب دیده است .
روحانی افزود: امیدواریم با گسترش واکسیناسیون و اجرای برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال 1400 بر این مشکل فائق شویم و انشاء الله در نوروز سال 1401 و البته با رعایت پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی لازم، خسارتهای وارده به صنعت گردشگری تا حدودی برطرف شود و رونق به این عرصه بازگردد.
رئیس جمهور با اشاره به آمارها در زمینه پروژههای افتتاح شده و پروژههای در دست احداث در زمینه گردشگری اضافه کرد: تعداد تختهای اقامتی در کشور از 219 هزار به 465 هزار تخت افزایش یافته و علاوه بر 461 هتل افتتاح شده 670 هتل نیز در دست ساخت است و امروز 160 هزار میلیارد تومان پروژه در دست احداث داریم.
روحانی اظهار داشت: در زمینه تأمین برق نیز که در روزهای اخیر دچار مشکلاتی شده بود در این دولت بیش از 20 هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق افتتاح شده و 19 هزار مگاوات ظرفیت نیز در دست ساخت است.
رئیس جمهور تصریح کرد: تمام تلاش دولت این است که تا پیش از پایان دوران فعالیت خود به مشکل تحریم پایان داده و مشکلات فراوان ناشی از کرونا را مهار و مدیریت کند. طبق برنامهریزیهای انجام شده 14 میلیون نفر از آحاد آسیبپذیر جامعه تا پایان تیرماه واکسینه خواهند شد که به شکل چشمگیری مرگ و میر ناشی از کرونا را کاهش خواهد داد و یک آرامشی در این زمینه برای مردم ایجاد خواهد کرد. در زمینه تحریم نیز اگر برخی مشکلآفرینیها نبود، امروز تحریمها پایان یافته بود. اما با این حال تحریمها را نیز با همفکری و اجماع پایان خواهیم داد.
روحانی خاطر نشان کرد: این تصمیم خود ما بود و تصمیم صحیحی نیز بود که رفع تحریمها پس از توافق کامل درباره چگونگی اقدام برای رفع آنها انجام شود و امیدوارم که با مهار کرونا و رفع تحریمها شرایط بسیار بهتری پیش روی ملت ایران باشد.
گفتنی است که در شصت و نهمین برنامه پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، طرحهای ملی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سراسر کشور با حضور ویدئو کنفرانسی رییسجمهوری افتتاح شد.
در این مراسم ۵۲۶ طرح میراث فرهنگی و گردشگری در کشور با ارزش سرمایهگذاری ۲۵۳۷ میلیاردتومان به بهره برداری رسید که موجب اشتغالزایی برای ٢ هزار و ۶٩٧ نفر است.
در ادامه بهره برداری از هتل پنج ستاره هتل حیران آستارا و رونمایی از طرح مرمت کاخ سردار امجد تالش با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دستور رییس جمهوری در استان گیلان آغاز شذ.
بهره برداری از ۳۳ طرح مرمتی حوزه میراث فرهنگی در خانه های تاریخی، قلعه فلک الافلاک، باشگاه افسران، معابر، امامزاده ها و ۲ طرح گردشگری بزرگ کشت و صنعت و مجموعه گردشگری تفریحی دیپلمات سنتر بروجرد آغاز شد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان این طرح ها با حجم سرمایه گذاری یک هزار و ۳۲۸ میلیارد تومان تکمیل شده اند و افتتاح می شوند. بیش از پنج هزار اثر تاریخی در لرستان شناسایی شده است.
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اقتصاد گردشگری با بازگشت بناهای تاریخی به چرخه بهرهبرداری و توسعه زیرساختهای گردشگری محقق خواهدشد.
ایرنا