العالم – نظرکده
برخی دیپلمات ها معتقدند ایران از اندک کشورهایی است که سالیانه شاهد برگزاری انتخابات سراسری است. این دیپلماتها تاکید دارند که ایران شاهد انتخابات مختلفی از جمله شورای نگهبان، انتخابات ریاست جمهوری،مجلس شورای اسلامی، انتخابات شوراهای شهر و روستا بوده و تقریبا سالیانه یک انتخابات در کشور برگزار شده است.
دیپلمات ها معتقدند دشمنان انقلاب اسلامی برای کاهش دادن شمار رای دهندگان در انتخابات ایرانی، از قدیم طرح و برنامه داشتند اما این طرح ها با شکست روبرو شده و انتخابات ایران دستکم با حضور 60 الی 70 درصد رای دهنده روبرو شده و این میانگین برای کشورهایی که انتخابات در آن برگزار می شود، میانگین خوبی است.
دیپلماتها معتقدند بر اساس نظر رای دهندگان ایرانی، در ایران تاکنون چندین دولت با ایده ها و عقاید مختلف تشکیل شده است.
عمادالدین حمرونییکی از اساتید جغرافیای سیاسی گفت : همه جنگ های دشمنان انقلاب اسلامی به منظور تغییر نظام بوده زیرا اعتبار ایران به نظام سیاسی آن است و نه نفت و گاز آن.
برخی محافل دانشگاهی نیز میگویند که نظام سیاسی ایران بر مبنای مردم سالاری و ولایت فقیه است و مردم هر کسی را که میخواهند انتخاب می کنند، زیرا این مردم انقلاب را به وجود آورده و دولت و مشروعیت نظام سیاسی را ايجاد کردند.
برخی پژوهشگران سیاسی این انتظار را دارند که رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی ایران زمینه مناسبی برای مشارکت گسترده در این انتخابات فراهم آورد، زیرا مردم ایران پایداری و صبر استراتژیکی را درک کردهاند که در نتیجه آن، پیروزی بزرگی در برابر آمریکا که در حال بازگشت به توافق هسته ای است، به ارمغان آمده است.
برخی تحلیلگران سیاسی معتقدند ایران شاهد تغییری بوده که منجر به انقلاب اسلامی و فروپاشی رژیم شاهنشاهی شده است و پس از آن با تغییر تدریجی داخلی ناشی از ثبات و قدرت و شکوفایی جمهوری اسلامی همراه شد و امام خمینی (ره) شعار نه شرقی نه غربی را سر داد و قطب جدیدی در دنیای سیاست بین الملل ایجاد کرد.