العالم - آمریکا
رسانههای آمریکا گزارش دادند در بیش از ۴۰۰ تیراندازی که از جمعه تا یکشنبه در سراسر این کشور اتفاق افتاده دستکم ۱۵۰ نفر جانشان را از دست دادهاند.
آمارهای جمعآوریشده از سوی مرکز غیرانتقاعی «Gun Violence Archive» (مرکز بایگانی خشونتهای مسلحانه) حاکی از افزایش نرخ خشونت مسلحانه در شهرهای مهم آمریکا است.
این دادهها، هم قربانیان تیراندازی و هم قربانیان خشونتهای مسلحانه در یک بازه زمانی ۷۲ ساعته از جمعه یا یکشنبه را شامل میشود. مرکز بایگانی خشونتهای مسلحانه گفته این آمارها هنوز تکمیل نشدهاند و به روزرسانی خواهند شد.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «سی.ان.ان» در نیویورک که آمار خشونتهای مسلحانه به سطح بیسابقهای طی سالهای اخیر رسیده ۲۶ نفر در ۲۱ تیراندازی که از جمعه تا یکشنبه به وقوع پیوست کشته شدهاند.
مطابق این گزارش، تا این مقطع زمانی در سال جاری میلادی، آمار خشونت مسلحانه در نیویورک نزدیک به ۴۰ درصد نسبت به بازه مشابه در سال ۲۰۲۰ افزایش داشته است. در آن مقطع، ۷۶۷ تیراندازی اتفاق افتاد و ۸۸۵ نفر کشته شدند.
در شیکاگو که یکی از شهرهای بسیار خشن آمریکا محسوب میشود از ساعت ۱۸ عصر جمعه تا ۱۸ عصر دوشنبه ۸۳ نفر زخمی شده و ۱۴ نفر کشته شدند. یک دختر ۵ ساله و یک دختر ۶ ساله جزو کسانی بودند که زخمی شدند.
«سی.ان.ان» نوشته در روزهای آخر هفته، چندین «تیراندازی کور» هم اتفاق افتادهاند. این شبکه، عبارت «تیراندازی کور» را اینطور تعریف کرده است: «حادثه تیراندازی که در آن حداقل ۴ نفر، غیر از فرد ضارب، در اثر تیراندازی کشته یا زخمی شده باشند.»
تیراندازیهای کور، چالش ادامهدار پیش روی دولتمردان آمریکا است. بسیاری از کارشناسان آزادی حمل سلاح را یکی از دلایل این بحران میدانند.
نتایج یک تحقیق در آمریکا که اخیرا منتشر شد حاکی از افزایش چشمگیر تقاضا برای خرید اسلحه در این کشور است. نتایج تحقیق مشترک دانشگاههای «نورث ایسترن» و «هاروارد» نشان داد یک پنجم خریداران اسلحه در سال گذشته میلادی، برای اولین بار اقدام به چنین کاری کردهاند.
این تحقیق همچنین نشان داد شمار کل صاحبان سلاح و تعداد شهروندان آمریکایی که اقدام به خرید سلاح کردهاند، روند افزایشی داشتهاند. بر اساس این نتایج، هفده میلیون آمریکایی، سال گذشته، اسلحه خریداری کردهاند که بیش از پنج درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ میلادی است.
از سوی دیگر، یافتههای این تحقیق حاکی از این است که در این بازه زمانی، زنان نیمی از خریداران اسلحه را تشکیل دادهاند. بر همین اساس، در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۳۹ درصد از خانوادههای آمریکایی صاحب سلاح بودند. این درحالی است که این میزان در سال ۲۰۱۶، ۳۲ درصد بود.
نتایج تحقیقات دیگری که چندی پیش منتشر شد نشان میدهد، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ نزدیک به ۵۵۰ هزار نفر به دلیل جراحتهای ناشی از حملات مسلحانه روانه بیمارستان شدهاند. این حجم از خشونت مسلحانه، سالانه میلیاردها دلار هزینه به نظام بهداشت و درمان آمریکا تحمیل میکند.
مقایسه آمارهای خشونت با سلاح میان آمریکا و کشورهای دیگر جهان ایالات متحده را کشوری کاملاً استثنایی نشان میدهد: در این کشور نرخ وقوع تیراندازیهای خشونتبار از هر کشور دیگر در دنیا بیشتر است؛ با آنکه آمریکا حدود ۵ درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند نزدیک به ۳۱ درصد از کسانی که مرتکب کشتارهای جمعی با سلاح میشوند را در خود جای داده است.
علاوه بر این، آمارهای مرکز تحقیقات کنگره آمریکا نشان میدهد آمریکاییها صاحب حدود نیمی از (۴۸٪) از کل ۶۵۰ میلیون قبضه سلاح غیرنظامی موجود در سراسر دنیا هستند.