روزنامه واشنگتن پست گزارش داد؛

ناکامی دولت بایدن در دستیابی به هدف واکسیناسیون ۷۰ درصدی آمریکایی‌ها

ناکامی دولت بایدن در دستیابی به هدف واکسیناسیون ۷۰ درصدی آمریکایی‌ها
شنبه 26 تير 1400 - 18:02

در حالی که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در چهارم ژوئیه (۱۳ تیر ماه) پیشرفت قابل ملاحظه دولتش را در تزریق واکسن ویروس کرونا را جشن گرفت، اما مخالفان می گویند که نتوانسته به هدف اعلام شده پوشش ۷۰ درصدی شهروندان بزرگسال کشورش دست یابد.

العالم ـ آمریکا

بنابر گزارش روزنامه واشنگتن پست؛ دولت بایدن ادعا می کند که از هنگام آغاز به کار او در بهمن ۱۳۹۹، بیش از ۱۵۰ میلیون بزرگسال این کشور واکسن دریافت کرده اند که موجب افت ۹۳ درصدی ابتلاء شده است.

به گفته الکس برنسان کنشگر، آشکار است که دولت امیدوار بود بتواند به گونه ای ۹۰ درصد از شهروندان را وادار به دریافت واکسن کند، اما نتوانسته و در دستیابی به این هدف شکست خورده است.

آنچه به عنوان شک و تردید در مورد دریافت واکسن شروع شد، همراه با حملات فزاینده محافظه کاران (هواداران حزب جمهوری خواه) به پیام کارزار مبارزه با ویروس کرونای کاخ سفید، توصیف نادرست از این کارزار و وعده بیش از پیش برای خودداری از دریافت واکسن، به دشمنی مستقیم با واکسن تبدیل شده است.

این ذهنیت یا تصور که کارزار واکسیناسیون، بی هدف با آسیب زا یا شاید توطئه دولت بوده، به همراه پافشاری بر ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری اخیر و اغراق بیش از حد بر هجوم به ساختمان کنگره آمریکا "کاپیتول"، به میزان فزاینده ای در باور هواداران دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین جای می گیرد.

براساس تازه ترین ارزیابی و آمارگیری بنیاد خانواده کایسر؛ نزدیک به ۴۷ درصد ساکنان حوزه هایی که بایدن در آنها پیروز شده به صورت کامل واکسینه شده اند که این میزان در بخش های هوادار ترامپ ۳۵ درصد بوده است.

به گفته یک مقام کاخ سفید واشنگتن؛ به رغم احساسات ضد واکسن؛ میلیون ها آمریکایی به صورت هفتگی واکسن دریافت می کنند، هر چند دستیاران بایدن می پذیرند که ترغیب گروه باقیمانده از شهروندان واکسینه نشده آمریکا به پذیرش واکسن، دشوارتر از دیگران خواهد بود.

تارنمای هیل نیز نوشت: سخنان روز جمعه بایدن در این باره که شبکه های اجتماعی که اجازه دهند اطلاعات نادرست درباره ویروس کرونا از طریق آنها منتشر شود، «مردم را به کشتن می دهند»؛ رویارویی کاخ سفید با فیسبوک هم زمان با هشدار درباره نقش رسانه های اجتماعی در این خصوص، تشدید کرده است.

هیل افزود: تلاش برای مبارزه با اطلاعات غلط در حالی انجام می شود که روند واکسیناسیون در آمریکا کندتر شده است و سویه جهش یافته ویروس دلتا در بین آمریکایی هایی که هنوز واکسینه نشده اند، گسترش یافته است. این روند باعث شده ابتلا به کووید-۱۹ که در چند وقت گذشته در آمریکا سیر نزولی گرفته بود دوباره افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، ویویک مروتی پزشک ارشد ایالات متحده نیز به تازگی با انتشار پیامی هشدار دهنده، اطلاعات غلط درباره مسائل مربوط به سلامتی را «تهدیدی فوری» در بحبوحه برنامه واکسیناسیون در آمریکا توصیف کرد و گفت انتشار اطلاعات غلط از جمله دلایلی است که برخی از آمریکایی ها تمایلی به دریافت واکسن کووید-۱۹ ندارند.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در این زمینه گفت: از فیس بوک و دیگر شرکت های رسانه های اجتماعی می خواهیم در حذف مطالب «مخربی» که در انتشار اطلاعات غلط نقش دارند با شدت عمل بیشتری گام بردارند. ما مطمئن هستیم که شبکه های اجتماعی از تازه ترین روایاتی که درباره مسائل بهداشت عمومی منتشر می شوند مطلع هستند. وی برای نمونه به روایت های نادرست درباره نقش واکسن های کرونا در ناباروری اشاره کرد که در اینترنت و رسانه های اجتماعی منتشر شده اند.

فیسبوک در واکنش به انتقادها، از تلاش هایش برای مبارزه با اطلاعات غلط درباره کووید-۱۹ دفاع کرده و در بیانیه ای گفت: چنین اتهاماتی حقیقت ندارند. حقیقت این است که بیش از دو میلیون نفر اطلاعات ما را درباره واکسن و خود بیماری کووید-۱۹ در فیس بوک مشاهده کرده اند که بیش از هر مطلب دیگری در اینترنت است. بیش از ۳ میلیون و سیصد هزار نفر در آمریکا از نرم افزارهای واکسن یاب ما برای آگاهی از چگونگی دریافت واکسن و مکان های تزریق واکسن مطلع شده اند.

پربیننده ترین خبرها