انتخابات مغرب؛ میدان نبردی برای تغییر نقشه سیاسی

چهارشنبه 17 شهريور 1400
17:16
انتخابات مغرب؛ میدان نبردی برای تغییر نقشه سیاسی کارشناسان سیاسی بر این باورند که سیستم انتخاباتی جدید مغرب، پیامدهایی برای اوضاع سیاسی کنونی این کشور خواهد داشت.

العالم-نظرکده

این کارشناسان معتقدند که سیستم انتخاباتی جدید بر اساس احتساب فهرست های انتخاباتی -و نه افراد- عمل می کند و مغربی ها به آن عادت ندارند. پس چنین سیستمی تا چه میزان کارایی خواهد داشت و هدف از طراحی آن چیست؟

کارشناسان خاطرنشان می کنند که حکومت مغرب قصد سازماندهی مجدد برخی احزاب را دارد که از انتخابات قبلی ناراضی بوده اند و اکنون فرصتی برای معرفی دوباره خود پیدا خواهند کرد.

پژوهشگران تاکید می کنند که بکارگیری این سیستم انتخاباتی احتمالا به منظور محاصره حزب اسلامی در این کشور انجام شده است.

پژوهشگران جامعه شناسی سیاسی معتقدند که چشم انداز واقعی در مغرب این است که از سویی احزابی واقعی وجود دارند که یا فعالیت آنها ممنوع است یا به حاشیه رانده شده اند. از سوی دیگر احزابی ملی هستند که پیشتر مورد احترام بوده اند اما اکنون جایگاه گذشته خود را از دست داده اند. گروه ها و تشکلات دیگری هم وجود دارند که در علوم سیاسی و اجتماعی حزب به شمار نمی روند اما در مغرب به عنوان حزب شناخته شده اند.

پژوهشگران سیاسی تاکید می کنند که این به اصطلاح احزاب، هسته اصلی سازمان ها، پارلمان و دولت خواهند بود و این مسئله نظام سیاسی کشور را تبدیل به چیزی می کند که هشام شرابی عالم علوم اجتماعی، آن را "پدرسالاری جدید" نامیده است. در این سیستم حکومت ظاهری نوین دارد، انتخابات برگزار می کند، دارای سازمان های گوناگون است و تمام عناصر یک حکومت امروزی را دارد، اما تصمیم گیری ها در آن همچنان به شیوه سنتی انجام می پذیرد.

کارشناسان می گویند که تصمیم گیری نهایی در مغرب همچنان در دست پادشاه است. با وجود اینکه نظام حاکم در مغرب، پادشاهی بر اساس قانون اساسی است، پادشاه به واسطه در دست داشتن کنترل دستگاه اطلاعاتی، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و نیروهای مسلح از قدرت زیادی برخوردار است.

پژوهشگران تاکید می کنند که پادشاه مغرب از قدرت و نفوذ خود برای فشار آوردن به احزاب استفاده می کند و برای موقعیت دادن به آنها از این احزاب امتیاز می گیرد.

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

واکنش نبیه بری به توافق چارچوبی دولت لبنان و رژیم صهیونیستی: این فتنه است


مشارکت سازمان جهانی گمرک در برنامه‌های نوسازی گمرک ایران


توافقنامه بیروت با تل آویو درخدمت منافع رژیم اشغالگر است/ تغییر عرصه لبنان از مرحله رویارویی با اشغالگران به درگیری سیاسی داخلی


آتش سوزی مهیب در غرب آمریکا؛ وضعیت اضطراری در «یوتا» اعلام شد


ادعای بحرین در مورد حمله به این کشور


یک فروند نفتکش در تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت


استقرار ۶ بیمارستان صحرایی و ۳۱۷ آمبولانس برای پوشش مراسم تشییع آقای شهید در پایتخت


افزایش سطح تعاملات اقتصادی میان تهران و ایروان


تجارت دوجانبه بین ایران و پاکستان با رسمی شدن گمرک ریلی در ایستگاه تفتان عملیاتی شد


پیام ملی‌پوشان ایران به مردم جهان؛ شرافت را بالاتر از پیروزی می‌بینیم


پربیننده ترین خبرها

مذاکرات لبنان و اسرائیل یک روز دیگر تمدید شد؛ اختلافات ادامه دارد


حامیان فلسطین در ایتالیا خواستار قطع روابط با رژیم صهیونیستی شدند


رایزنی‌های عربستان، قطر و عمان درباره نتایج تفاهم آمریکا و ایران بر امنیت منطقه


یادداشت فعال رسانه‌ای عراقی:رهبر بزرگم، آیت‌الله خامنه‌ای؛ شهادت می‌دهم که تو پیروز حقیقی این نبرد هستی


تداوم نقض آتش‌بس در لبنان/ حمله هوایی رژیم صهیونیستی به «نبطیه» + فیلم


آخرین آمار قربانیان زلزله ونزوئلا تا این لحظه به ۲۳۵ نفر؛ وهمزمانی وقوع زلزله در ژاپن


اذعان روزنامه آمریکایی به خسارت سنگین ایران به پایگاه آمریکا در بحرین


درگیری در جنوب لبنان شماری از نظامیان صهیونیست زخمی شدند


شیخ نعیم قاسم: پروژه آمریکایی ـ صهیونیستی برای حذف مقاومت شکست خورده است


واکنش تهران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری؛ امنیت منطقه با دخالت خارجی محقق نمی‌شود


کربلای معلا در روز عاشورا میزبان میلیون‌ها زائر امام حسین (ع) از سراسر جهان