العالم - تونس
حدود دو هزار نفر از شهروندان تونسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در پایتخت این کشور علیه «قیس سعید» رئیس جمهور و دولت وی تظاهرات کردند.
معترضان در مرکز پایتخت تونس تجمع کردند و شعارهایی مانند «نه به دستکاری در قانون اساسی»، «نه به کودتا... نه به دیکتاتوری»، «ملت خواستار سرنگونی کودتاست» و «مخالف استبداد و تجمع قدرت هستیم» سر دادند.
به گزارش آناتولی، در واکنش به این اعتراضات، نیروهای امنیتی نیز تدابیر ویژهای مانند بستن مسیرها، ایجاد ایستوبازرسی و تفتیش را اتخاذ کردند.
سعید در سوم مرداد ماه گذشته، از «تدابیر فوقالعاده» خبر داد که شامل برکنار «هشام المشیشی» نخست وزیر تونس، تعلیق وظایف پارلمان، لغو مصونیت نمایندگان پارلمان و برکناری شماری از مسئولان بود.
«عبداللطیف المکی» از رهبران مستعفی جنبش اسلامگرای «النهضه» که وزیر بهداشت پیشین تونس نیز بود، گفت که «آنچه در تونس رخ داده و میدهد، کودتا علیه قانون اساسی و مشروعیت است و انجام تدابیر فوق العاده، باید در سریعترین زمان ممکن به پایان برسد».
المکی تصریح کرد: «ملت هیچ چارهای ندارند، جز اینکه در برابر هر گونه استبداد و حرکت به سمت دیکتاتوری بایستند؛ [دیکتاتوری] که دستاوردهای آزادسازی در کشور را هدف قرا میدهد».
«سید الفرجانی» یکی از نمایندگان پارلمان تونس هم گفت که «رئیس جمهور، کل قدرت را به دست گرفته است و به قانون اساسی نیز عمل نمیشود. این، یک کودتای تمام عیار است».
الفرجانی تصریح کرد: «امروز به عنوان یک شهروند تونسی [در تظاهرات] شرکت میکنم که به آینده خود و کشورش میاندیشد. فکر نمیکنم آنچه رخ میدهد، باعث تحقق دستاوردهای انقلاب خواهد شد».
روزنامه العربی الجدید هم گزارش داد، معترضان در تظاهرات امروز شعارهایی مانند «مردم خواستار سرنگونی کودتا هستند»، «ملت خواستار برکناری رئیس جمهور هستند» و «جان و تنم، فدای وطنم» سردادند.
به گزارش این روزنامه، ساکنان «تطاوین» در جنوب تونس و ساکنان شهر «صفاقس» در شرق این کشور هم دست به تظاهرات زدند.
«الحبیب الخضر» از رهبران النهضه هم گفت که «قانون اساسی، قانون انقلاب و ساخت یک حکومت دموکراتیک اجتماعی است... این حضور گسترده نشان میدهد که قانون اساسی، مکانیزمهایی دارد که آن را از داخل حمایت میکند».
از زمان اتخاذ تدابیر فوق العاده تاکنون تعدادی از نمایندگان پارلمان تونس از جمله معارضان این کشور یا بازداشت شده و یا بنابه اتهامات مختلف در اقامت اجباری بسر میبرند.