آمریکا فروش مواد اتمی به چین را متوقف کرد

چهارشنبه 14 مهر 1400
03:18
آمریکا فروش مواد اتمی به چین را متوقف کرد دولت آمریکا به بهانه منافع امنیت ملی، فروش مواد رادیواکتیو شامل ایزوتوپ‌های هیدروژن به بزرگترین شرکت اتمی دولتی چین را متوقف کرد.

العالم-آمریکا

نهاد قانون‌گذار در حوزه انرژی اتمی آمریکا ارسال مواد رادیواکتیو و ایزوتوپ هیدروژن مورد استفاده در راکتورهای بزرگترین شرکت اتمی دولتی چین (CGN) را متوقف کرد.

خبرگزاری «رویترز» شامگاه سه‌شنبه در این‌باره گزارش داد: «کمیسیون تنظیم مقررات اتمی در فرمان مورخ ۲۷ سپتامبر اعلام کرد که کاخ سفید تشخیص داده است که این توقف برای پیشبرد منافع امنیت ملی ایالات متحده و تقویت دفاع و امنیت مشترک آمریکا مطابق با قانون انرژی اتمی ۱۹۵۴، امری ضروری است».

تعلیق صادرات شامل مواد رادیواکتیو و دوتریوم به شرکت سی‌جی‌اِن، شرکت‌های تابعه یا نهادهای مرتبط است. دوتریوم یک ایزوتوپ غیر رادیواکتیو از عنصر هیدروژن است که در راکتورهای شکافت آب سنگین در نیروگاه‌های هسته‌ای استفاده می‌شود.

بر اساس این گزارش، این قانون جدید آمریکا کنترل‌های اعمال شده توسط دولت پیشین این کشور به ریاست «دونالد ترامپ» در سال ۲۰۱۸ بر ارسال فناوری اتمی صلح‌آمیز به چین را برای جلوگیری از استفاده از آن برای اهداف نظامی یا دیگر اهداف غیرمجاز، تشدید می‌کند.

شرکت سی‌جی‌اِن در آگوست ۲۰۱۹ به دلیل تلاش برای دستیابی به فناوری و مواد پیشرفته از آمریکا در لیست سیاه این کشور قرار گرفته بود.

پنتاگون سال گذشته در گزارشی به کنگره برآورد کرد که چین می‌تواند تعداد کلاهک‌های اتمی خود را در دهه آینده از ذخایر کنونی حدود ۲۰۰ عدد، به دو برابر برساند.

پیش از این «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو با طرح این ادعا که چین به گسترش زرادخانه اتمی خود بدون هیچگونه محدودیتی ادامه می‌دهد،‌ خواستار پیوستن پکن به مذاکرات خلع سلاح اتمی شده بود. (جزئیات بیشتر)

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات دبیرکل ناتو گفت، توافقات اشتراک اتمی بین کشورهای عضو این پیمان، ناقض معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی هستند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

تاکید بر هم‌افزایی رسانه‌ای و حمایت قاطع ارتش از سپاه در دیدار سخنگویان این نهادهای نظامی


نگرانی عمیق پکن از جنگ‌افروزی جدید ترامپ در تنگه هرمز


اتحادیه اروپا ۹۰۰ میلیون یورو برای بازسازی نوار غزه اختصاص داد


چین نمایندگان اروپایی را احضار کرد/ انتقاد از استانداردهای دوگانه غرب در حقوق بین‌الملل


تهران و اسلام‌آباد بر تقویت همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و مردمی تأکید کردند


محکومیت اقدام انگلیس در برچسب زنی به نیروهای مدافع ایران اسلامی


تعیین اعضای هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی/ روسا ابقا شدند


حمله عربستان به فرودگاه صنعا، تضعیف توافقات کاهش تنش است


گزارش خبرنگار العالم از حمله تلافی جویانه یمن به فرودگاه بین‌المللی ابها عربستان+ فیلم


سخنگوی ارتش: سر سوزنی سر تنگه هرمز کوتاه نمی‌آییم


پربیننده ترین خبرها

صدای انفجارهای مهیب در شهر سیریک واقع در جنوب ایران شنیده شد.


صدای سه انفجار در جاسک، واقع در جنوب شرقی بندرعباس، شنیده شد.


یک مقام مسئول در استان خوزستان: دشمن آمریکایی به مناطقی در شهرهای بهبهان و دزفول در جنوب غربی کشور حمله کرد.


حملات گسترده پهپادی و موشکی از پایگاه‌هایی در مناطق مختلف غرب و مرکز ایران علیه تأسیسات نظامی آمریکا در منطقه


بیانیه وزارت خارجه در محکومیت حملات به ایران/رژیم آمریکا همه اجزای توافق را نقض کرده است


ادامه حملات پهپادی ارتش به پایگاه های آمریکا در منطقه


انهدام کامل مخازن سوخت، سامانه های پاتریوت و FPS پایگاه های آمریکایی در کویت


مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی ارتش آمریکا در بحرین درهم کوبیده شد


ساقط شدن ۴۸۳۰ پهپاد اوکراینی با آتش پدافند روسیه


هشدار روسیه نسبت به عواقب هرگونه تجاوز احتمالی علیه نیروگاه بوشهر


لبنان در آستانه فتنه‌ای داخلی؛ ایده مناطق آزمایشی سرآغاز طرح اشغالگری فراتر از لیتانی