دیدار «مهدی هنردوست» با سفیر پاکستان در ایران:

تهران و اسلام‌آباد بر تقویت همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و مردمی تأکید کردند

سه شنبه 23 تير 1405
13:09
تهران و اسلام‌آباد بر تقویت همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و مردمی تأکید کردند توسعه همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی، تقویت ارتباطات مردمی و پیشنهاد ساخت فیلم مشترک درباره علامه محمد اقبال لاهوری، محور دیدار رئیس انجمن دوستی ایران و پاکستان با سفیر پاکستان در تهران بود؛ دیداری که در آن دو طرف بر تقویت دیپلماسی فرهنگی و گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

العالم - ایران

«مهدی هنردوست» رئیس انجمن دوستی ایران و پاکستان با «عمران احمد صدیقی» سفیر جمهوری اسلامی پاکستان در تهران دیدار و گفت‌وگو کرد. در این نشست صمیمانه، طرفین بر توسعه روابط فرهنگی، اقتصادی، علمی و مردمی، تقویت همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

در ابتدای این دیدار، رئیس انجمن دوستی ایران و پاکستان با اشاره به پیشینه تاریخی، فرهنگی، تمدنی و مذهبی دو کشور اظهار داشت: ایران و پاکستان دو ملت دوست، همسایه و برادر هستند که قرن‌ها در حوزه فرهنگ، زبان، ادب، عرفان و تمدن دارای پیوندهای عمیق بوده‌اند و این اشتراکات می‌تواند پایه‌ای مستحکم برای توسعه همکاری‌های بیشتر در آینده باشد.

در ادامه، دو طرف بر ضرورت تغییر نگاه امنیتی به روابط ایران و پاکستان و اتخاذ رویکردی مبتنی بر اعتماد، همکاری، همگرایی و توسعه تأکید و خاطرنشان کردند: امنیت پایدار زمانی محقق خواهد شد که ارتباطات فرهنگی، اقتصادی، علمی و مردمی میان دو کشور بیش از گذشته تقویت شود و ملت‌های ایران و پاکستان یکدیگر را نه صرفاً به عنوان همسایه، بلکه به عنوان شرکای راهبردی و دوستان واقعی هم بشناسند.

توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری نیز از محورهای اصلی این دیدار بود. رئیس انجمن با اشاره به ظرفیت‌های گسترده دو کشور در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل، تجارت، سرمایه‌گذاری، گردشگری، کشاورزی و فناوری، خواستار تسهیل ارتباط میان بازرگانان، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان ایرانی و پاکستانی، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی، همایش‌های اقتصادی و ایجاد بسترهای لازم برای افزایش حجم مبادلات تجاری شد.

بخش مهمی از این نشست به اشتراکات فرهنگی و ادبی دو کشور اختصاص یافت. در این دیدار، از علامه محمد اقبال لاهوری به عنوان بزرگ‌ترین نماد پیوند فرهنگی ایران و پاکستان یاد شد؛ اندیشمند، شاعر و فیلسوفی که بخش مهمی از آثار ارزشمند خود را به زبان فارسی سروده و اندیشه‌های او همچنان الهام‌بخش ملت‌های منطقه است.

همچنین از دیگر شاعران و ادیبان برجسته پاکستان از جمله فیض احمد فیض، احمد فراز، پروین شاکر، حبیب جالب، جون ایلیا، ناصر کاظمی و وارث شاه به عنوان سرمایه‌های ارزشمند فرهنگی پاکستان نام برده شد. در مقابل نیز بر معرفی آثار شاعران بزرگ ایران همچون حافظ، سعدی، مولانا، فردوسی، خیام و نظامی گنجوی در پاکستان تأکید شد تا نسل جوان دو کشور بیش از پیش با میراث فرهنگی و ادبی مشترک آشنا شوند.

در ادامه این دیدار، رئیس انجمن دوستی ایران و پاکستان پیشنهاد تولید یک فیلم سینمایی و مستند فاخر درباره زندگی، شخصیت، اندیشه‌ها و آثار علامه محمد اقبال لاهوری را مطرح کرد.

وی اظهار داشت: اقبال لاهوری نه تنها سرمایه فرهنگی پاکستان، بلکه یکی از چهره‌های برجسته جهان اسلام و ادب فارسی است و ساخت اثری مشترک میان ایران و پاکستان می‌تواند نقش مهمی در معرفی این شخصیت بزرگ به نسل جوان، تقویت دیپلماسی فرهنگی و گسترش روابط هنری میان دو کشور ایفا کند. این پیشنهاد با استقبال سفیر جمهوری اسلامی پاکستان روبه‌رو شد و مقرر شد زمینه‌های همکاری میان نهادهای فرهنگی، هنری و سینمایی دو کشور برای تحقق این طرح مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین در این نشست، پیشنهاد برگزاری هفته‌های فرهنگی ایران و پاکستان، جشنواره‌های شعر فارسی و اردو، همایش‌های ادبی، نمایشگاه‌های هنری، تبادل استاد و دانشجو، همکاری میان دانشگاه‌ها، ترجمه آثار فاخر ادبی، توسعه گردشگری فرهنگی و افزایش تعامل میان هنرمندان، نویسندگان، شاعران، پژوهشگران و اصحاب رسانه دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

سفیر جمهوری اسلامی پاکستان نیز ضمن استقبال از پیشنهادهای مطرح‌شده، از فعالیت‌های انجمن دوستی ایران و پاکستان در جهت تقویت روابط دو ملت قدردانی و بر آمادگی کامل سفارت برای حمایت از برنامه‌های مشترک فرهنگی، علمی، اقتصادی و اجتماعی تأکید کرد. وی توسعه ارتباطات مردمی، فرهنگی و اقتصادی را یکی از مهم‌ترین راهکارهای تحکیم روابط برادرانه ایران و پاکستان دانست.

در پایان این دیدار، طرفین بر استمرار رایزنی‌ها، اجرای برنامه‌های مشترک، تقویت دیپلماسی فرهنگی، توسعه روابط اقتصادی، تسهیل ارتباط میان فعالان اقتصادی، معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی دو کشور و افزایش تعاملات مردمی تأکید کرده و با ابراز امیدواری نسبت به آینده روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، بر همکاری نزدیک و همه‌جانبه برای تحقق اهداف مشترک و تحکیم دوستی پایدار میان دو ملت بزرگ ایران و پاکستان قول مساعد دادند.

0% ...

آخرین اخبار

لاوروف: از سرگیری حملات آمریکا به ایران نقض تفاهم‌نامه است


حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ایستگاه پلیس در شمال نوار غزه+فیلم


امیر طالب‌زاده: آینده قدرت هوایی در گرو نخبگان جوان است


طرح بستن تنگه هرمز 15 سال پیش و با تدبیر رهبر شهید انقلاب تهیه شد


آخرین وضعیت بررسی طرح راهبردی تنگه هرمز در مجلس


ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت آمریکا به کمترین حجم از ۱۹۸۳ رسید


با پیگیری سفارت ایران در ابوظبی؛ ۵۵ ماهیگیر ایرانی بازداشت‌شده در امارات آزاد شدند


با هر تخلف، سوءاستفاده یا اخلال در تأمین و توزیع کالاهای اساسی قاطعانه برخورد می‌شود


گزارش العالم از مراسم تشییع شهدای جنوب لبنان به رغم تهدیدات اشغالگران+فیلم


تاکید بر هم‌افزایی رسانه‌ای و حمایت قاطع ارتش از سپاه در دیدار سخنگویان این نهادهای نظامی


پربیننده ترین خبرها

صدای انفجارهای مهیب در شهر سیریک واقع در جنوب ایران شنیده شد.


صدای سه انفجار در جاسک، واقع در جنوب شرقی بندرعباس، شنیده شد.


یک مقام مسئول در استان خوزستان: دشمن آمریکایی به مناطقی در شهرهای بهبهان و دزفول در جنوب غربی کشور حمله کرد.


حملات گسترده پهپادی و موشکی از پایگاه‌هایی در مناطق مختلف غرب و مرکز ایران علیه تأسیسات نظامی آمریکا در منطقه


بیانیه وزارت خارجه در محکومیت حملات به ایران/رژیم آمریکا همه اجزای توافق را نقض کرده است


ادامه حملات پهپادی ارتش به پایگاه های آمریکا در منطقه


انهدام کامل مخازن سوخت، سامانه های پاتریوت و FPS پایگاه های آمریکایی در کویت


مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی ارتش آمریکا در بحرین درهم کوبیده شد


ساقط شدن ۴۸۳۰ پهپاد اوکراینی با آتش پدافند روسیه


هشدار روسیه نسبت به عواقب هرگونه تجاوز احتمالی علیه نیروگاه بوشهر


لبنان در آستانه فتنه‌ای داخلی؛ ایده مناطق آزمایشی سرآغاز طرح اشغالگری فراتر از لیتانی