اعتراض شهروندان ترکیه به کاهش ارزش لیر+ فیلم و عکس

جمعه 5 آذر 1400
17:30
اعتراض شهروندان ترکیه به کاهش ارزش لیر+ فیلم و عکس به دنبال ادامه ریزش ارزش لیر ترکیه در روزهای اخیر، مردم سه شهر آنکارا، ازمیر و استانبول به خیابان‌ آمدند. تظاهرکنندگان خواستار کناره‌گیری اردوغان و حزب عدالت و توسعه از حاکمیت این کشور شدند.

العالم - ترکیه

هزاران نفر از مردم استانبول ظهر امروز (جمعه) با تجمع در خیابان‌های این شهر، بار دیگر به کاهش بی‌سابقه ارزش پول ترکیه، گرانی و تورم، و بی‌برنامگی دولت «رجب طیب اردوغان» برای رفع مشکلات اقتصادی اعتراض کردند.

گزارشگر شبکه «راپتلی» روسیه از استانبول گزارش داد که این افراد جزو جامعه کارگری ترکیه هستند که تظاهرات آنها توسط کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگری مترقی ترکیه (DİSK) سازماندهی شده و اعضای ارشد دفتر این اتحادیه در استانبول نیز در آن حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، معترضان علیه دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه شعارهایی مانند «شغل، نان، آزادی»، «بودجه برای کارگر، نه برای کاخ»، «اتحاد کارگران پایتخت را تنبیه خواهد کرد»، «دولت مرگ بر تو»، «دستمزد انسانی می‌خواهیم» سر داده و خواستار استعفای دولت شدند.

اعتراض کارگران در بحبوحه مذاکرات جاری بودجه سال ۲۰۲۲ در کمیسیون برنامه و بودجه پارلمان ترکیه و در آستانه مذاکرات حداقل دستمزد سال ۲۰۲۲ صورت گرفت.

شبکه «اسکای‌نیوز» هم با انتشار فیلمی نوشت که پلیس استانبول شب گذشته (پنجشنبه) با استفاده از تجهیزات ضد شورش، نارنجک دودزا و گاز فلفل به تظاهرات‌کنندگان حمله کرده و تعداد زیادی از آنها را مجروح کرد.

این تظاهرات بعد از آن رخ داده که ارزش واحد ملی پول ترکیه (لیر) در برابر دلار، در پی تنش‌زایی اخیر دولت اردوغان با کشورهای اروپایی و آمریکا، در سراشیبی سقوط قرار گرفته و بر اساس گزارش‌ها امروز (جمعه) به یکی از کمترین سطوح تاریخی یعنی ۱۲.۱۲ لیر در برابر ۱ دلار رسیده است.

این در حالی است که رسانه‌های ترکیه‌ای شامگاه چهارشنبه گزارش دادند که پلیس استانبول با استفاده از قوه قهریه علیه معترضان به سیاست‌های اقتصادی دولت «رجب طیب اردوغان»، بیش از ۴۰ را نفر بازداشت کرد.

بازگشت معترضان به سقوط ارزش پول ترکیه به خیابان‌های استانبول



ترکیه

0% ...

آخرین اخبار

موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


خروج بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از کشور


۲۵۰۰ کیلومتر پوشش تصویری از قلب اربعین ۱۴۰۵


پس از یک سال، جاده صادراتی سودان احیا شد


وقتی مدیریت جهادی،از ویرانه‌های حملات، دوباره جریان انرژی می‌سازد


ثبت تردد بیش از 3 میلیون و 300 زائر حسینی از مرزهای اربعینی کشور


اقدام وحشیانه صهیونیست‌ها در تخریب لوله‌های اصلی مناطق فلسطینی‌ نشین


خسارت 10 هزار میلیاردی جنگ بر چهره میراثی کهن


"جنگ خاموش اشغالگران" قطع آب سلاحی برای کوچ اجباری فلسطینیان در شمال کرانه باختری + ویدئو