باقری: اختلافات در مورد دامنه موضوعات مذاکره در وین در حال کاهش است

يکشنبه 21 آذر 1400
19:08
باقری: اختلافات در مورد دامنه موضوعات مذاکره در وین در حال کاهش است مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین گفت که در نتیجه تعامل و نشست‌هایی که طی چند روز گذشته در سطح کارشناسی و مقام‌های ارشد مذاکره کننده برگزار شد اختلافات طرفین در مورد دامنه و حیطه موضوعات قابل مذاکره در حال کاهش است.

العالم - ایران

علی باقری کنی درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین که با هدف رفع تحریم‌ها جریان دارد توضیح داد: ما دو مساله اساسی داریم که به نظرم باید این دو را از هم تفکیک کنیم. یک مساله اختلاف دیدگاه طرفین نسبت به موضوعاتی است که باید مذاکره شود. مساله دیگر اختلاف موضع دو طرف در خصوص موضوعات مذاکره است. یعنی یک وقت مساله این است که راجع به چند مساله مذاکره کنیم که ممکن است بین طرفین اختلاف باشد. یک مساله دیگر این است که مواضع دو طرف در مورد حیطه و دامنه موضوعاتی که به توافق رسیدیم چگونه است.

وی با بیان اینکه مواضع دو طرف با هم فاصله دارد و در موضوعات مختلف این فاصله متفاوت است افزود: اما نکته‌ای که در چند روز گذشته وجود داشت این بود که در مورد دامنه و حیطه ای که موضوعات قابل مذاکره قابل طرح است در طول این چند روز با تعامل و نشست‌هایی که هم در سطح کارشناسی و هم در سطح مقام‌های ارشد مذاکره کننده برگزار شد رو به کاهش است و طرفین درحال رسیدن به یک جمع بندی مشخص در مورد دامنه و حیطه موضوعاتی که باید در دستور کار مذاکرات قرار گیرد هستند.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: به نظرم این یک پیشرفت بسیار خوبی است که اگر ما بتوانیم در همین دوره زمانی به یک جمع‌بندی در مورد دامنه و حیطه موضوعات قابل مذاکره برسیم موضوع اهمیت داری است چون ابتدا در این زمینه بین طرفین اختلاف وجود داشت.

وی سپس اضافه کرد: در مورد موضوعات مورد مذاکره طبیعی است که طرفین با هم اختلاف داشتند و دارند. حتی در گفت‌وگوهایی که شش دور قبل در وین برگزار شد ما موارد متعددی را شاهد هستیم که بین طرفین اختلاف وجود داشته و این اختلاف‌ها در طول این مدت باقی ماند.

باقری گفت: اما چون دولت جدیدی در ایران سر کار آمد بدیهی بود که در مورد بعضی از موضوعات نگاه متفاوتی با دولت قبل داشت این موارد هم مطرح شد که در حال حاضر در تعاملی که میان دو طرف است در حال جمع‌بندی مشترک هستیم که موضوعات مورد اختلاف در یک چارچوبی در توافق دو طرف تدوین و تنظیم شود.

فضاسازی‌های غیرسازنده خارج از مذاکرات نشانگر کمبودهای طرف‌های مقابل است

مذاکره کننده ارشد کشورمان در پاسخ به سووالی درباره اظهار نظرهای غیرسازنده سه کشور اروپایی درباره روند مذاکرات وین و ارزیابی جمهوری اسلامی ایران نسبت به پنجره فرصت برای دست یابی به توافق گفت: طرفین با اراده پای میز مذاکره آمده‌اند و البته هر دو طرف شرایط خاص خود را دارند و طبیعی است که هر طرف برای اینکه بتواند آورده بیشتری از پای مذاکره داشته باشد تدابیری اتخاذ می کند.

وی افزود: هرگاه شما می‌بینید در فضای بیرون فضاسازی های بیشتری انجام می‌شود به ویژه در عرصه سیاسی و رسانه ای، باید پی ببرید که طرف مقابل در داخل اتاق مذاکره و پشت میزمذاکره، دستش تهی تر است و در واقع می خواهد کمبود در میز مذاکره را با یک فضاسازی های تصنعی و حتی دروغین، جبران کند.

مذاکره کننده ارشد کشورمان بیان داشت: به هر حال منطق جمهوری اسلامی ایران و مواضع مستحکم و متینی که ایران در این دور از گفتگوها داشته و مواضعش مبتنی بر مبانی قابل قبول طرف مقابل هم هست، چارچوب خیلی خوبی را برای استمرار گفتگوها فراهم کرده و تصور من این است که این فضاسازی ها عمدتا برای جبران کمبود و نقصانی است که طرفهای مقابل ما در گفتگو دارند که بعید می دانم بتوانند به دستاورد قابل توجهی دست پیداکنند.

0% ...

آخرین اخبار

صنعا محاصره را برای کشتی‌های عازم عربستان، تنگ‌تر می‌کند +فیلم


تأکید بر روابط عمیق و تاریخی بین ایران و عراق در سفر فالح الزیدی به تهران


تأکید پزشکیان و نخست‌وزیر عراق بر تحکیم روابط راهبردی و گشودن افق‌های جدید همکاری بین دو کشور


الزیدی: مسائل منطقه‌ای و همکاری دوجانبه را در تهران بررسی خواهم کرد


ارتش جمهوری اسلامی ایران: هدف قرار گرفتن سه پایگاه آمریکایی در کویت


مرگ مهاجران در آمریکا؛ مکزیک ۲۰ شکایت قضایی ثبت کرد


تهران و اسلام‌آباد بر توسعه همکاری های علمی و پژوهشی تأکید کردند


نخست‌وزیر عراق عازم تهران شد


پاکستان و عمان بر لزوم خودداری از تشدید تنش در منطقه تاکید کردند


افشای سفر محرمانه رئیس جدید موساد به واشنگتن


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت