عراق منتظر موافقت ریاض برای افتتاح گذرگاه مرزی با عربستان

يکشنبه 5 دی 1400
17:35
عراق منتظر موافقت ریاض برای افتتاح گذرگاه مرزی با عربستان رئیس سازمان بنادر مرزی عراق گفت: افتتاح گذرگاه « جمیمه »، نقطه مرزی عراق با عربستان سعودی در استان جنوبی المثنی، در انتظار موافقت ریاض است.

العالم ـ عراق

عمر الوائلی رئیس سازمان بنادر مرزی عراق، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرگزاری « ناس » اظهار داشت: شورای سازمان بنادر مرزی عراق به گشایش گذرگاه « جمیمه » در استان « المثنی » هم مرز با عربستان سعودی به منظور افزایش سطح اقتصادی مردم استان و همچنین به کارگیری نیروی انسانی عراقی و افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور رای موافق داده است.

وی افزود: سازمان بنادر منتظر موافقت طرف سعودی است زیرا از طریق مجاری دیپلماتیک به آنها اطلاع داده شده است. الوائلی، در عین حال دلیل تاخیر عربستان در پاسخ به طرف عراقی را بیان نکرد.

الوائلی همچنین گفت که گذرگاه فرودگاه بین‌المللی بغداد و نجف‌اشرف با ورودی های گسترده ای مواجه شده است.

وی در عین حال تصریح کرد که به دلیل شیوع ویروس کرونا تعداد مسافران همچنان کمتر از قبل است.

به گزارش ایرنا، گذرگاه « جمیمه » در استان « المثنی » که برای مبادلات تجاری بین عربستان و عراق و ترانزیت مسافران و کاروان‌های زیارتی مورد استفاده قرار می گرفت، از سال ۱۹۹۱ پس از جنگ دوم خلیج فارس بسته شد.

پیشتر نیز اداره بنادر مرزی عراق در نوامبر سال گذشته میلادی از افتتاح رسمی بندر مرزی « عرعر » با عربستان سعودی برای مبادلات تجاری بین دو کشور پس از حدود ۳۰ سال تعطیلی خبر داده بود.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ پس از ۲۵ سال وقفه به دلیل حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ روابط دیپلماتیک خود با عراق را از سر گرفت.

در ماه مه ۲۰۱۹ ، شورای وزیران عراق پیش نویس قانونی را برای تشویق و حمایت از سرمایه گذاری با عربستان سعودی تصویب کرد.

0% ...

آخرین اخبار

سرپرست وزارت دفاع: صنعت دفاعی باید سریع‌تر از نیاز میدان نبرد حرکت کند


ساز ناکوک سنگاپور برای گروه موسیقی انگلیسی به دلیل برافراشتن پرچم فلسطین


مخالفت رژیم صهیونیستی با اجرای مرحله دوم آتش بس در غزه


خروش ۴ میلیونی زائران جهانی اربعین در عراق


عراقچی بر توسعه روابط ایران و اتیوپی و همکاری در بریکس تأکید کرد


جنبش مجاهدین فلسطین: اسرائیل به دنبال نسل‌کشی است نه آتش‌بس


بازتعریف نقش آسیای مرکزی در ترانزیت و انرژی با گذر از رقابت‌های سنتی


تلاش دیپلماتیک عربستان و ترکیه برای برقراری ثبات در قلب منطقه


اسامی مهمترین تاسیسات انرژی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی+ فیلم


فارن افرز: ابهام راهبردی در سیاست‌های دولت ترامپ، عامل اصلی شکست دیپلماسی با تهران است


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"