العالم - ایران
زمینلرزهای به بزرگی 4.4 ریشتر در عمق 15کیلومتری زمین، تبریز را لرزاند که بعد از 10 دقیقه دومین زمین لرزه به بزرگی 3.5 ریشتر بار دیگر این شهر را لرزاند.
دقایقی پیش زلزله ای به بزرگی 4.4 ریشتر تبریز و دیگر شهرهای استان آذربایجان شرقی را لرزاند.
این زمین لرزه در ساعت ۸ و ۵۱ ثانیه به طول جغرافیایی ۴۶.۳۵ به عرض جغرافیایی ۳۸.۰۲ و عمق ۱۵ کیلومتر اتفاق افتاده است.
گزارش فارس حاکی است، دومین زمین لرزه به فاصله ۱۰ دقیقه به بزرگی ۳.۵ ریشتر در ۸ کیلومتری تبریز ، ۱۱ کیلومتری باسمنج و ۱۷ کیلومتری سردرود رخ داده است.
این زمین لرزه به طول جغرافیایی ۴۶.۳۸، عرض جغرافیایی ۳۸.۰۲ و به عمق ۶ کیلومتر رخ داده است.
این زمین لرزه در ۸ کیلومتری باسمنج، ۱۰ کیلومتری تبریز و ۲۰ کیلومتری سردرود اتفاق افتاده است.
وقوع این زمین لرزه باعث شد که مردم تبریز از نگرانی از خانههای خود بیرون بیایند.
فرزاد رحمانی رئیس اورژانس آذربایجانشرقی گفت: دو اکیپ اورژانس برای ارزیابی به روستاهای اطراف باسمنج اعزام شد. خوشبختانه تاکنون مصدومی گزارش نشده است.
گزارش فارس حاکی است، گسل تبریزحتی از گسل شمال تهران و گسلهای البرز و زاگرس و سایر گسل های ایران خطرناکتر بوده و در صورت رخ دادن زلزله در تبریز، شهر با تکان مواجه میشود، ولی شمال و شرق این کلانشهر که بر روی گسل واقع شده است، دچار زمین لغزش شده و گسیختگی به وجود میآید.
تبریز روی سامانه گسلی واقع شده که بخشی از این سامانه در امتداد لغـزش بزرگ در شمال باختری ایران و شرق ترکیه جای دارد.
این سامانه از مرند (دامنه شمالی میشو داغی تا بستـانآباد با راستای شمال باختری - جنوب خاوری) به طول حدود ۲۰۰ کیلومتر امتداد دارد.
گسل تبریز از شمال این شهر عبور کرده و شهرکهاى مختلفى را در معرض خطر قرار داده است، همچنین بخش اعظمى از حدود هزار حاشیه نشین شهرستان تبریز در قسمتى از کمربند شمالى شهر اسکان یافتهاند که ساختمانهاى آنها به هیچ وجه در مقابل کوچکترین تکانها نیز مقاوم نیست.
طول این گسل از قم تا آناتولی ترکیه و سن آن به دوران دوم زمین شناسی مربوط بوده و علت اصلی وقوع زمین لرزههای تبریز در گذشته، حرکت و جنبش این گسل بوده است.