رایزنی پوتین و ماکرون درباره مذاکرات وین

يکشنبه 24 بهمن 1400
12:21
رایزنی پوتین و ماکرون درباره مذاکرات وین
رئیس‌جمهور روسیه و همتای فرانسوی او تلفنی درباره اوکراین و مذاکرات وین حرف زدند.

العالم - اروپا

کاخ کرملین درباره تماس تلفنی روسای جمهور روسیه و فرانسه بیانیه صادر کرد و از رایزنی آنها درباره موضوعاتی از قبیل اوکراین و مذاکرات وین درباره رفع تحریم‌های ایران خبر داد.

منابع رسانه‌ای در روسیه گزارش دادند، بعد از اینکه ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور این کشور و امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه در تماس تلفنی شنبه شب (دیشب) با هم صحبت کردند، کاخ کرملین درباره محورهای این تماس تلفنی توضیحاتی ارائه داد.

کاخ کرملین اعلام کرد، گمانه‌زنی‌های تحریک آمیز درباره تدارک ادعایی روسیه برای حمله به اوکراین در کانون گفت‌و‌گوی تلفنی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و امانوئل ماکرون همتای فرانسوی او بود.

رئیس‌جمهور روسیه در گفت‌و‌گو با همتای فرانسوی از مواضع غرب درباره اوکراین انتقاد کرد و درباره مذاکرات وین به تبادل نظر پرداخت

به گزارش خبرگزاری تاس، در بیانیه آمده است: «ولادیمیر پوتین و امانوئل ماکرون در مورد وضعیت مرتبط با گمانه‌زنی‌های تحریک آمیز در مورد برنامه‌های ادعایی روسیه برای "تهاجم" به اوکراین، همراه با پمپاژ گسترده تسلیحات پیشرفته به آن کشور و ایجاد شرایط برای اقدامات تجاوزکاری احتمالی توسط ارتش اوکراین در دونباس گفت‌و‌گو کردند».

به روایت کاخ کرملین روسیه، پوتین ضمن انتقاد از عدم تمایل کشورهای غربی به سوق دادن کی‌یف به سمت اجرای توافقات مینسک خاطرنشان کرد این موضوع بار دیگر در دور بی نتیجه رایزنی مشاوران سیاسی رهبران کشورهای عضو گروه نورماندی که در تاریخ ۱۰ فوریه در برلین توسط برگزار شد، ثابت شد.

به روایت دفتر ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، او و امانوئل ماکرون همتای فرانسوی طی این تماس تلفنی علاوه بر مسائل مرتبط با اوکراین، درباره مذاکرات در وین برای رفع تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران ایران و توافق هسته‌ای برجام رایزنی کردند.

به گفته کاخ کرملین روسیه، در گفت‌و‌گوی تلفنی روسای جمهور روسیه و فرانسه «موضوع حفظ و اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (توافق برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران مورد بررسی قرار گرفت». کرملین افزود که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و امانوئل ماکرون همتای فرانسوی او توافق کردند که این موضوعات «در کانون توجه گفت‌و‌گوهای روسیه و فرانسه در بالاترین سطح» قرار گیرند.

در بیانیه کاخ کرملین روسیه، توضیحات بیشتری درباره رایزنی ولادیمیر پوتین و امانوئل ماکرون درباره برجام ارائه نشده است. این رایزنی تلفنی در حالی انجام شده که دور هشتم مذاکرات در شهر وین به منظور برداشتن تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران ادامه دارد.

رایزنی رئیس‌جمهور روسیه و همتای فرانسوی او در حالی انجام شده که بعد از سفر هفته گذشته امانوئل ماکرون به مسکو و دیدار او با ولادیمیر پوتین، آنها درباره اوکراین و مذاکرات وین با هم حرف زده بودند.

پس از دیدار هفته گذشته ولادیمیر پوتین و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور روسیه گفته بود: «ما در خصوص وضعیت توافق هسته‌ای ایران و احیای برجام که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید و مورد تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت، بحث و گفت‌وگو کردیم».

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه بر لزوم تداوم تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ برجام تأکید کرد و گفت: « ما اشتراک نظر داریم که ادامه تلاش‌های دیپلماتیک و تشویق و ترغیب به راه‌حل‌های مصالحه‌آمیز در راستای منافع حفظ این سند بزرگ ضروری است. ما به توافق رسیدیم که مواضع ما در خصوص این موضوع بسیار نزدیک است یا آنطور که دیپلمات‌ها می‌گویند، با یکدیگر همخوانی دارد»

فارس

0% ...

آخرین اخبار

کدام فرضیات واشنگتن درباره جنگ با ایران اشتباه از کار درآمد


مدیرکل پارلمانی وزارت خارجه: خبرنگاران در جنگ تحمیلی روایتگر مظلومیت و مقاومت مردم بودند


وزارت دفاع: خبرنگاران یاوران راهبردی در شکل‌گیری گفتمان دفاع همه‌جانبه ایران هستند


سی‌ان‌ان: ارتش آمریکا در پی راهی برای خروج از جنگ با ایران است


هشدار پکن به توکیو: با آتش بازی نکنید


وزیر دفاع پاکستان: جهان اسلام علیه تهدید مشترک اسرائیل متحد شود


قالیباف: خبرنگاران رزمندگانی هستند که سنگرشان آگاهی و سلاح‌شان حقیقت است


انصارالله یمن: حقوق‌مان را با «قدرت» می‌گیریم


سپاه: اعتراف رسانه‌های خارجی به شکست ترامپ حاصل مجاهدت رسانه‌های انقلابی است


پزشکیان: جامعه را نمی‌توان با امر و نهی اداره کرد/ در روابط با همسایگان گام های مؤثری برداشته ایم


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید