الکاظمی: خروج از فصل هفت منشور ملل متحد، آغاز دوره جدیدی برای عراق است

چهارشنبه 4 اسفند 1400
20:26
الکاظمی: خروج از فصل هفت منشور ملل متحد، آغاز دوره جدیدی برای عراق است نخست‌وزیر عراق با استقبال از خروج نام این کشور از ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل، آن را به مثابه آغازی برای بازیابی نقش عراق در منطقه و حضورش در سطح بین‌المللی دانست.

العالم - عراق

مصطفی الکاظمی در صفحه توئیتر خود نوشت: «عراق تمامی تلاش خود را از راه برقراری روابط طبیعی با همسایگان، کشورهای دوست و جامعه جهانی برای بسته شدن پرونده‌ قطعنامه‌های بین‌المللی به کار گرفت. پرونده‌هایی که به دلیل ماجراجویی‌های بیهوده حکومت سابق باز شده و هزینه‌های هنگفتی را در طول 32 سال بر دوش مردم ما گذاشت.»

او افزود: «مرحله جدیدی برای بازیابی نقش و حضور عراق آغاز شده است. حضوری که با وجود یک حکومت منسجم و عدم نقش‌آفرینی بیهوده برخی گروهها صورت خواهد گرفت.»

شورای امنیت سازمان ملل شب گذشته با صدور قطع‌نامه 2621 به اتفاق آرا اعلام کرد که دولت عراق با پرداخت غرامت به افراد و شرکت‌ها و دولت کویت رسماً از فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شده است.

در این قطع‌نامه تأکید شده که عراق به تعهدات خود در قطع‌نامه‌های 687 (1991) و 692 (1991) درباره پرداخت غرامت به همه اطرافی که کمیته سازمان ملل تعیین کرده بود، از جمله خسارت‌های زیست‌محیطی و از میان رفتن منابع طبیعی عمل کرده و دیگر ملزم به ذخیره بخشی از درآمدهای نفتی خود در صندوق پرداخت خسارت به کویت نیست.

در این قطع‌نامه تأکید شده که به این ترتیب کمیته پیگیری پرداخت این خسارت و صندوق آن منحل می‌شود و همه مبالغ موجود در این صندوق به عراق پس داده می‌شود.

در جلسه شورای امنیت که بامداد امروز چهارشنبه برگزار شد، فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق تأکید کرد که عراق امروز صفحه مهمی از تاریخ خود را که حدود سه دهه طول کشید می‌بندد و صفحه تازه‌ای در تاریخ دیپلماتیک و سیاسی و اقتصادی خود می‌گشاید که موجب تقویت نقش منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای عراق متناسب با تاریخ و وزنه تمدنی‌اش به عنوان یک کشور اثرگذار و هماهنگ با اهداف جامعه جهانی می‌شود.

او گفت که بر اساس گزارش نهایی کمیته غرامت سازمان ملل، عراق پرداخت 52.4 میلیارد دلار بابت 1.5 میلیون مورد خسارت را پرداخته و دیگر هیچ تعهد مالی به موجب فصل هفتم منشور ملل متحد ندارد.

همچنین بسیاری دیگر از شخصیت‌های عراقی از این رویداد استقبال کرده و آن را مقدمه‌ای برای حرکت عراق در مسیر توسعه و برقراری روابط فعالانه در عرصه منطقه و جهان دانسته‌اند.

در این راستا برهم صالح، رئیس جمهور عراق نیز در توییتی در واکنش به جلسه اخیر شورای امنیت به منظور اعلام پایان پرداخت غرامت به کویت توسط عراق و خروج این کشور از فصل هفتم منشور سازمان ملل نوشت: «با پایان یافتن پرونده پرداخت غرامت عراق به کشور برادر کویت، ما فصلی ترسناک از جنگ بی فایده رژیم استبدای عراق را می بندیم.»

او ادامه داد: «جنگی که ملت ما و تمام منطقه بهای آن را پرداخت. امروز عراق در مسیر سیاست خارجی است که مبتنی بر برقراری روابط با برادران، همسایگان و جامعه بین الملل و حمایت از امنیت و صلح منطقه، به عنوان مصلحت مشترک جمعی، است.»

0% ...

آخرین اخبار

گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه قطر با همتای ایرانی و عربستانی درباره مذاکرات اسلام‌آباد


سفیر پاکستان: مذاکرات آمریکا و ایران به بن‌بست نرسیده و ادامه دارد


مشاور فرمانده سپاه: پشتوانه مردمی مهم‌ترین عامل ناکامی دشمن در میدان و دیپلماسی است


بیانیه رسمی عراق درباره خبر هلی‌برن در صحرای کربلا


معاریو: هدف قرار گرفتن «گنبد آهنین» ضربه‌ای سنگین به اعتبار پدافند اسرائیل است


نماینده حزب‌الله: نشانه‌های اصلاح موضع مذاکراتی رئیس جمهور و نخست وزیر لبنان مشاهده می‌شود


ترامپ: احتمال انتقال نیروهای آمریکایی از آلمان به لهستان وجود دارد


رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق: آمریکا در انتخاب «الزیدی» برای نخست‌وزیری نقشی نداشت


آلمان استقرار موشک‌های تاماهاوک آمریکا را متوقف کرد


همتی: اولویت اول تأمین ارز کالاهای اساسی و داروی مردم است