العالم _ عراق
«کاظم فنجان الحمامی» در صفحه شخصی خود در شبکه های اجتماعی نوشت: سرجیو دی میلو دیپلمات برجسته برزیلی و نماینده سازمان ملل در عراق در ۲۰۰۳، اختلافات دائمی با آمریکا بر سر اشغال عراق داشت و تلاش می کرد هرچه زودتر به این اشغال پایان دهد.
این شخصیت سیاسی عراق افزود: ماموریت سرجیو پایان دادن به اشغال عراق توسط آمریکا در سریعترین زمان ممکن بود، امری که باعث شد تا بین او و دولت «جرج دبلیو بوش» اختلافات دائمی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به احترام بالایی که این دیپلمات بین المللی نزد عراقی ها داشت، نوشت: سرجیو همواره با آمریکایی ها برای عقب نشینی فوری از عراق رایزنی می کرد و از این رو خصومت جدی با اهداف پنهان آمریکا داشت و نمی خواست سازمان ملل را درگیر زیبا جلوه دادن چهره اشغالگر آمریکا کند و به همین دلیل با «پل برمر» حاکم غیر نظامی وقت آمریکا در عراق اختلافات جدی داشت.
به نوشته وی، این اختلافات در حالی اتفاق می افتاد که عراق روز به روز درگیر خشونت های خطرناکتری می شد و در نتیجه آن در ۱۹ اوت ۲۰۰۳ و در شرایط ابهام آلودی، دفتر سرجیو در بغداد مورد هدف قرار گرفت و او به همراه ۲۰ کارمند سازمان ملل به قتل رسیدند و متعاقبا «ابومصعب الزرقاوی» عضو گروه تروریستی «القاعده» مسئولیت حمله را به عهده گرفت.
الحمامی افزود: سرجیو تا آخرین لحظات زیر آوار نفس می کشید و با گروه های نجات سخن می گفت اما بیرون آوردنش از زیر آوارها کار سختی بود و برای همین براثر شدت جراحات جان داد.
این وزیر سابق عراقی تاکید کرد: با وجود گذشت سال ها از کشته شدن نماینده دبیرکل سازمان ملل و همکارانش در بغداد، همچنان ابهام پیرامون قتل او وجود دارد و هنوز هیچ توجیه منطقی برای وقوع حمله تروریستی به دفتر او در بغداد و اهداف تروریست ها از این اقدام و آنها که به تروریست ها اجازه این حمله را دادند، وجود ندارد.
وی فاش کرد که یگان آمریکایی مسئول حمایت و حفاظت از ساختمان محل کار سرجیو در بغداد، هنگام حمله حضور نداشت.
الحمامی با اشاره به فیلم آمریکایی «سرجیو» که درباره این دیپلمات بین المللی ساخته شده است، گفت: عبارتی در فیلم آمده که تردیدها را در خصوص حادثه قتل این دیپلمات بین المللی بیشتر کرده است.
وی از قول یکی از بازیگران نوشته است: «نمی خواهیم حقایق با فریبکاری و نیرنگ پنهان بماند و نمی خواهیم در خصوص جنایتکاران اصلی این حادثه پنهانکاری کنیم.»
این وزیر عراقی افزوده است: در این فیلم پرسش های حیرت آوری درباره مکان وقوع جنایت مطرح شده است بدون اینکه به قاتلی اصلی اشاره کند اما مجموعه ای از اشاره های مختلف در آن وجود دارد که دولت آمریکا را در وقوع حادثه مسئول می داند.
به نوشته الحمامی، سرجیو دیمیلو دیپلمات ارشد برزیلی سه دهه به عنوان دیپلمات بین المللی در سازمان ملل سابقه خدمت داشت و به پنج زبان زنده از جمله عربی مسلط و در اکثر نقاط دنیا مورد احترام بود.
آمریکا تاکنون در خصوص اتهامات درباره نقش واشنگتن در قتل این دیپلمات بین المللی پاسخ نداده و ترجیح داده است فقط سکوت اختیار کند اما همچنان قتل سرجیو یکی از مسائل ابهام آلودی است که ذهن عراقی ها را به خود مشغول کرده است.
آیت الله «سید علی سیستانی» مرجع دینی عالی عراق ۲۰۰۳ در پیام تسلیت برای «کوفی عنان» دبیرکل وقت سازمان ملل، ضمن ابراز محکومیت قتل سرجیو دیمیلو تاکید کرد که او (سرجیو) مصمم بود که سازمان ملل کنار ملت عراق برای خروج از آن برهه سخت بایستد.