العالم ـ آمریکا
"آلن لونتال" سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیای آمریکا و حامی برجام روز پنجشنبه به وقت محلی در یادداشتی در نشریه هیل همزمان با حضور "انریکه مورا" هماهنگ کننده اروپایی مذاکرات وین، در ایران نوشت: تلاش ها برای بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به نقطه حساس و نامشخصی رسیده است. دولت جو بایدن سعی می کند اشتباهات فاحش دوران دونالد ترامپ را جبران کند.
وی در راستای سیاست هراس از پیشرفت های برنامه هسته ای ایران در عین حال مدعی شد: یک توافق طولانی همچنان بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای و وقوع یک جنگ گسترده در خاورمیانه است.
این سناتور آمریکایی ادامه داد: تصمیمات شجاعانه ای باید برای بازگشت به این توافق گرفته شود. صدای مخالفان این توافق در آمریکا بلندتر از موافقان آن است.
وی تاکید کرد: سناتورهای دموکرات در کنگره آمریکا باید از تلاش های جو بایدن برای بازگشت به این توافق حمایت کنند. این فرصت بار دیگر ایجاد نخواهد شد.
سناتور ایالت کالیفرنیا توضیح داد: امضای توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ توانست تنش ها را در خاورمیانه به مدت سه سال به شکل قابل توجهی کاهش دهد. اما در سال ۲۰۱۸ باوجود مخالفت های کارشناسان، متحدان اروپایی و حتی مقامات اطلاعاتی اسرائیل، دونالد ترامپ تصمیم مخرب خود برای خروج از برجام را اجرایی کرد.
آلن لونتال در نقد سیاست فشار حداکثری ترامپ نوشت: ترامپ در سیاست منحرف خود کارزار فشار حداکثری علیه ایران را اجرایی کرد و تحریم های گسترده ای علیه این کشور وضع نمود تا احتمال هرگونه دیپلماسی با ایران را در آینده نابود کند.
این سیاستمدار آمریکایی با اشاره به شکست سیاست های فشار حداکثری ترامپ و نتیجه آن برای آمریکا نوشت: اما همانطور که تاریخ نشان داده است تاثیر تحریم ها محدود هستند و تنها نتیجه سیاست های ترامپ تخریب اعتبار آمریکا به عنوان کشوری که بر سر وعده خود نمی ماند بود. اقدامات ترامپ به اعتبار آمریکا صدمه زد. اکنون آمریکا بار دیگر نزدیک به ورود به برجام است.
آلن لونتال سناتور آمریکایی با تاکید بر اینکه "دیپلماسی به معنی مصالحه است" ، اظهار داشت هیچ روند جادویی وجود ندارد که ایران تمام خواسته های آمریکا را بپذیرد. مخالفان بازگشت به برجام در آمریکا از عباراتی چون تسلیم استفاده می کنند تا احیای این توافق را یک ریسک سیاسی جلوه دهند. نباید تسلیم این اظهارات آنها شد.
این مقام آمریکایی ادامه داد مردم عادی آمریکا ارزش این توافق را درک می کنند و اکثر آنها خواستار بازگشت به برجام هستند. آنها نمی خواهند آمریکا بار دیگر وارد یک جنگ دیگر در خاورمیانه شود، جنگی که آمریکا اکنون توان انجام آن را ندارد.
این سناتور دمکرات آمریکایی تاکید کرد: انجام کار درست در سیاست خارجی اغلب به شجاعت فوق العاده ای نیاز دارد. دموکرات ها باید صدای خود را در مورد این موضوع به گوش دیگران برسانند و نگذارند این فرصت از بین برود.
وی تصریح کرد: بدون شک ورود مجدد به برجام یک اولویت مهم سیاست خارجی آمریکا است و باید در اسرع وقت اتفاق بیفتد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی که مذاکرات وین در انتظار تصمیم سیاسی واشنگتن درباره چند موضوع مهم است، گفت: ما هنوز هم ارزیابی می کنیم که اگر بتوانیم به پایبندی مشترک به برجام بازگردیم، در راستای منافع ملی ما خواهد بود؛ زیرا محدودیت های دائمی و قابل تاییدی بر برنامه هسته ای ایران وضع خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در راستای سیاست هراس کشورش از پیشرفت های برنامه هسته ای ایران، ادعا کرده که برنامه هسته ای از سال ۲۰۱۸ بدون محدودیت و به شکلی که برای ما غیر قابل قبول است، پیش رفته است.
به گزارش ایرنا، دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.