العالم _ فلسطین اشغالی
به گزارش العالم به نقل از پرس تیوی، هنگامی که شیرین ابوعاقله، روزنامه نگار فلسطینی در اوایل این ماه توسط نیروهای اسرائیلی در شهر جنین در کرانه باختری اشغالی کشته شد، همکار جوانترش شذا حنایشه با خوشاقبالیِ محض از مرگ گریخت.
این خبرنگار 29 ساله پورتال خبری محلی Ultra Palestine و همکار وب سایت آمریکایی Middle East Eye در کنار ابوعاقله حضور داشت که مورد هدف نیروهای صهیونیست قرار گرفت.
حنایشه در گفتوگو با پرس تیوی، این ماجرای دلخراش را بازگو کرد؛ زمانی که مربی و الگویش در زمانی که هر دوی آنها در حال پوشش دادن حمله نظامی اسرائیل به جنین بودند، در ناحیه صورت هدف گلوله مرگبار قرار گرفت.
او این حادثه را «سختترین تجربه» زندگیاش توصیف میکند، نه به این دلیل که گریزی دشوار داشت، بلکه به این دلیل که او و دیگر روزنامهنگاران جوان فلسطینی دوست، فیلسوف و راهنمای خود را از دست داده اند.
حنایشه در حالی که تلاش میکرد جلوی اشکهایش را بگیرد، گفت: «ما شخصی را از دست دادیم که دوستش داشتیم، کسی که برایمان معلم بود، کسی که تحسینش میکردیم. کنار آمدن با مرگ او دشوار است.»
در یک ویدئوی پربازدید، بلافاصله پس از تیراندازی به ابوعاقله، حنایشه در حالت خمیده در کنار همکار کهنهکارش در شبکه الجزیره دیده می شود در حالی که ترسیده است، فریاد میزند و گریه میکند.
او به شبکه پرس تیوی گفت: «من با شما بیش از یک هفته پس از این حادثه صحبت می کنم. اما هنوز از اهمیتش کاسته نشده است. من هنوز نمیتوانم بفهمم چرا این اتفاق افتاد، چرا شیرین کشته شد، چرا سعی کردند ما را بکشند.»
حنایشه که بیش از 6 سال است از کرانه باختری اشغالی گزارش میدهد، گفت که هنوز شهامت تماشای ویدئوهایی را که در آنها ابوعاقله در برکههای خون دراز کشیده، به دست نیاورده است.
او به یاد میآورد در همان لحظه تنها فکری که به ذهنش خطور کرد درباره ابوعاقله بود تا مطمئن شود کسی برای کمک به او آمده و جانش را نجات میدهد.
او افزود: «من فقط به شیرین فکر می کردم. سعی می کردم او را لمس کنم و نمی دانستم آیا او هنوز زنده است یا خیر. داشتم فکر می کردم چگونه می توانم به او کمک کنم، چگونه می توانم از او محافظت کنم، چگونه می توانم از اصابت گلوله به او جلوگیری کنم.»
شذا حنایشه ادامه داد: «در ذهنم، میخواستم آمبولانسی برای کمک به شیرین بیاید و او را به بیمارستان برساند. این تمام چیزی بود که من در آن لحظه به آن فکر می کردم.»
حنایشه افزود بعداً به او گفته شد که گلولهها درخت بالای سرش را سوراخ کرده بود و به ماهیت به دور از تعقل حمله رژیم صهیونیستی به خبرنگاران حاضر در صحنه اشاره کرد.
خبرنگاران، از جمله ابوعاقله و حنایشه که این یورش را پوشش می دادند، همگی کلاه ایمنی بر سر و جلیقههایی به تن داشتند که علامت «پرس» (رسانه) بر روی آنها درج شده بود. آنها حتی منتظر ماندند تا نیروهای رژیم صهیونیستی متوجه حضورشان شوند.
وی با رد تبلیغات رسانههای اسرائیلی و غربی مبنی بر اینکه ممکن است این تیراندازی کار فلسطینیها بوده باشد، گفت: «زمانی که آن روز برای پوشش خبری حمله نظامی اسرائیل به آن خیابان رفتیم، خودروهای نظامی اسرائیل را دیدیم که نزدیک میشوند و آنها نیز متوجه حضور ما شدند.»
این خبرنگار 29 ساله به پرس تیوی گفت: «من میدانم چه کسی به شیرین شلیک کرد و چه کسی سعی کرد بقیه ما را بکشد، آنها سربازان اسرائیلی بودند و نه هیچ کس دیگری. این اصلاً یک مورد از شناسایی نادرست هویت نبود.»
لحظاتی پیش از کشته شدن ابوعاقله، نیروهای تحریکشده اسرائیلی که به منطقه حمله کرده بودند، همکار او علی الصمودی را مجروح کردند که بلافاصله به بیمارستان منتقل شد.
در حالی که ابوعاقله و حنایشه با هم به طرف یک دیوار حرکت کردند تا مورد اصابت قرار نگیرند، شلیک بیوقفه ادامه یافت. اما گلوله هایی به سمت آنها شلیک شد که یکی از آنها به صورت ابوعاقله، قسمت محافظت نشده، برخورد کرد.
حنایشه گفت: «آنها عمدا سعی کردند ما را بکشند زیرا تیراندازی هنوز در جریان بود که همکارم علی [الصمودی] مورد اصابت قرار گرفت. گلوله باران ادامه داشت تا اینکه شیرین مورد اصابت گلوله قرار گرفت و افتاد.»
حنایشه درباره امتناع رژیم صهیونیستی از آغاز تحقیقات درباره قتل ابوعاقله گفت که این رژیم میخواهد از مسئولیت جنایات هولناک خود در سرزمینهای اشغالی بگریزد.
او گفت: «نیروهای رژیم اسرائیل به کرات فلسطینیها را در روستاها و شهرها میکشند و همیشه موفق میشوند بدون پذیرش مسئولیت از آن فرار کنند». هیچ کس به خود زحمت نمی دهد آنها را پاسخگو کند.»
این روزنامه نگار 29 ساله فلسطینی گفت که مرگ غم انگیز ابوعاقله همه آنها را تحت تأثیر قرار داده است، اما آنها را از ادامه گزارش جنایات رژیم اسرائیل منصرف نمی کند.
حنایشه گفت: «آنها شیرین را کشتند و سعی کردند ما را بکشند، زیرا می خواستند ما را به وحشت بیاندازند، تا ما را مجبور به ممانعت از انجام کارهایمان در مسیر برداشتن نقاب از جنایاتشان کنند اما این ما را متوقف نخواهد کرد. ما به کار خود با اشتیاق و صادقانه تر ادامه خواهیم داد.»
ابوعاقله به عنوان صدای فلسطینی ها در مبارزات دیرینه آنها برای آزادی سرزمین ها و خانه های اشغالشدهشان از رژیم آپارتاید اسرائیل مورد ستایش قرار گرفته است.
علیرغم تلاش رسانه های غربی برای تبرئه رژیم کودک کش در تل آویو از جنایاتش، قتل وحشتناک او در سراسر جهان به طور گسترده محکوم شده است.