روزنامه صهیونیستی مدعی شد؛

رایزنی بدون‌واسطه عربستان و اسرائیل بر سر جزایر تیران و صنافیر از 5 سال قبل!

سه شنبه 10 خرداد 1401
13:08
رایزنی بدون‌واسطه عربستان و اسرائیل بر سر جزایر تیران و صنافیر از 5 سال قبل! روزنامه عبری هاآرتص اعلام کرد: مقامات اسرائیلی پنج سال پیش درخواست عربستان برای تغییر آرایش نیروهای بین المللی در جزایر تیران و صنافیر در دریای سرخ را دریافت کردند، بدون اینکه آمریکا دخالتی در آن داشته باشد.

العالم فلسطین اشغالی

این روزنامه اعلام کرد: «پس از آن، اسرائیل تأثیرات امنیتی بر عملیات را آغاز کرد و به نظر می‌رسد با این درخواست موافقت خواهد کرد.»

برخی منابع آگاه بر این تماس ها نیز اعلام کردند بررسی این مساله به دلیل کشتن جمال خاشقچی خبرنگار سعودی در سال ۲۰۱۸ و تحریم محمد بن سلمان ولی عهد سعودی توسط آمریکا متهم به قتل وی به تاخیر افتاد.

گفتنی است؛ عربستان سعودی کنترل این دو جزیره را که دروازه ورود به بندرهای «العبقه» و «ایلات» هستند، در سال ۱۹۵۰ به مصر واگذار کرد.

این جزایر بعدها به عنوان بخشی از معاهده صلح سال ۱۹۷۹ میان تل‌آویو و مصر غیرنظامی شدند.

اکنون رایزنی‌هایی سه‌جانبه در جریان است تا مالکیت این این جزایر بار دیگر به عربستان سعودی بازگردد.

دیپلمات‌های مصری، امروز (سه‌شنبه)، در گفت‌و‌گو با روزنامه «العربی الجدید» فاش کردند که ریاض و تل‌آویو از مدت‌ها پیش در زمینه امنیتی و اطلاعاتی با یکدیگر در تماس هستند و رایزنی‌های فشرده کنونی درباره جزایر تیران و صنافیر نیز برای فیصله دادن به این پرونده در سریع‌ترین زمان ممکن همچنان میان سه‌ طرف در جریان است.

یک منبع مصری که روزنامه العربی الجدید آن را ویژه خواند، خبر داد که فرماندهان نظامی و اطلاعاتی سه‌ طرف هفته گذشته گردهم آمده‌اند و کلیت توافقی را که قرار است به‌زودی از آن را اعلام کنند، به بحث گذاشته‌اند.

منابع مصری می‌گویند مسائل جدیدی که در حال حاضر سه‌ طرف در حال رایزنی درباره آن هستند، مبنای حضور طرف مصری در مذاکرات است و نه ابعاد تاریخی مربوط به توافق کمپ دیوید و حاکمیت قبلی مصر بر جزایر تیران و صنافیر.

بنابر گفته این منابع، سازوکاری میان سه‌ طرف درباره تضمین امنیت دریانوردی در این گذرگاه راهبردی که به بندرهای العقبه در اردن و ایلات در جنوب اراضی اشغالی منتهی می‌شود، ایجاد خواهد شد.

0% ...

آخرین اخبار

در سایه تجاوزگری همه‌جانبه؛ وسایل اهالی غزه نیز از دست اشغالگران در امان نماند


تحلیلگر صهیونیست: آمریکا از ترس قیمت نفت دست به عصا حرکت می‌کند/ ایران در مدیریت جنگ تبحر دارد


بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران و جنایات جنگی ارتکابی


مخالفان مقابله با تروریسم، برده‌داری، قاچاق انسان و جنایات بین‌المللی چه کسانی هستند؟


امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است


سفیر ایران در ژنو: حملات آمریکا به زیرساخت‌های غیرنظامی باید محکوم شود


رهبر انصارالله یمن:تناقض‌گویی‌های مکرر ترامپ گواه شکست در برابر ایران است/ آمریکا و «اسرائیل» سرمنشأ شرارت در منطقه هستند


نتانیاهو سفر خود به آمریکا را به تعویق انداخت


صادرات موفق ۸۰ میلیون بشکه نفت خام؛ پس از توافق اسلام آباد


بحران سوخت، خطوط هوایی اروپا را در آستانه ورشکستگی قرار داد


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد