اعضای اتحادیه اروپا بر سر برنامه اضطراری گاز به توافق رسیدند

سه شنبه 4 مرداد 1401
09:19
اعضای اتحادیه اروپا بر سر برنامه اضطراری گاز به توافق رسیدند پیش‌بینی می‌شود طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی به گاز روسیه به همراه معافیت‌های مندرج در آن امروز تصویب شود.

العالم - اروپا

به نقل از رویترز، کشورهای اتحادیه اروپا قرار است روز سه‌شنبه پیشنهاد اضطراری تضعیف‌شده اتحادیه را برای محدود کردن تقاضای گاز خود تصویب کنند. این طرح همچنین به برخی از کشورهای عضو اجازه می دهد مسیرهای مناسب با شرایط تقاضای ملی خود را دنبال کنند.

طبق این طرح، کشورهای عضو اتحادیه اروپا مصرف گاز خود را از روز اول اوت ۲۰۲۲ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۳ به صورت داوطلبانه ۱۵ درصد کاهش می‌دهند.

همچنین مکانیسم هشداردهنده‌ای در سراسر اتحادیه اروپا به وجود خواهد آمد که در صورت کمبود گسترده گاز با هدف صرفه‌جویی به صورت الزامی اجرا شود.

در این توافق‌نامه شرایط سخت‌گیرانه پیش‌نویس اول کمیسیون به میزان قابل توجهی تعدیل شده و پیشنهادهای متنوعی نیز برای خروج از بحران ارائه شده است.

یک دیپلمات گفت که به نظر می رسد وزرا این طرح را تایید کنند به خصوص حالا که بسیاری از آنها معافیت ها یا قوانین نرم تری را به دست آورده اند. این دیپلمات گفت: «باید یک اجماع گسترده وجود داشته باشد.»

روسیه پیش از آغاز عملیات نظامی در اوکراین 40 درصد گاز اتحادیه اروپا را تأمین می‌کرد.

این طرح همبستگی اتحادیه اروپا را به بوته آزمایش گذاشته است و برخی از کشورها می گویند اعمال یک درصدِ واحدِ کاهش در همه کشورها ناعادلانه است. منتقدان شامل اسپانیا که به گاز روسیه متکی نیست و یونان که می گوید می تواند با قطع گاز روسیه مقابله کند است.

یک مقام لهستانی نیز می گوید این کشور با هر قانونی که به سایر اعضای اتحادیه اروپا اجازه استفاده از ذخایر گاز لهستان را بدهد، مخالفت خواهد کرد.

0% ...

آخرین اخبار

سردار قاآنی: جبهه مقاومت قوی‌تر و منسجم‌تر از هر روز دیگری است


تأکید رهبر جریان حکمت ملی عراق بر ضرورت توقف دائمی جنگ علیه ایران


عارف: ایرانِ پساجنگ می‌تواند به کشوری تحریم‌کننده تبدیل شود


عراقچی مجدد عازم اسلام آباد شد


لاوروف: آمریکا دنبال راه‌حلی سریع برای بحران تنگه هرمز است


گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر با وزرای خارجه ایران و قطر درباره مذاکرات اسلام‌آباد


حزب‌الله: پاسخ مقاومت به نقض آتش‌بس اسرائیل، مشروع است


رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در مصر مطرح کرد؛ ایران همواره برای باز ماندن پنجره دیپلماسی تلاش کرده است


توقیف ۲ کشتی کانتینری با مالکیت رژیم صهیونیستی در تنگه هرمز


نتانیاهو مدعی نابودی آتش‌بس از سوی حزب‌الله شد