دیدار باقری با معاون وزیر خارجه قطر؛

باقری: فلسطین کلید ثبات و امنیت پایدار منطقه‌ای است/ تاکید دوحه بر ادامه مسیر احیای توافق هسته‌ای ایران

باقری: فلسطین کلید ثبات و امنیت پایدار منطقه‌ای است/ تاکید دوحه بر ادامه مسیر احیای توافق هسته‌ای ایران
يکشنبه 6 شهريور 1401 - 00:40

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در دیدار همتای قطری فلسطین را کلید ثبات و امنیت پایدار منطقه‌ای خواند و گفت:‌ هر ابتکاری که به حقوق ملت فلسطین بی‌توجه باشد، عامل بی‌ثباتی و مخل امنیت منطقه است.

العالم - ایران

علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان شنبه شب (پنجم شهریورماه) با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی معاون منطقه‌ای وزارت امور خارجه قطر و هیأت همراه دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و نیز تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری قطر، در این دیدار روابط دوجانبه و آخرین تحولات در زمینه مذاکرات هسته‌ای ایران با آمریکا و تعداد دیگری از موضوعات مورد بحث قرار گرفت.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به تجربه موفق یک سال اهتمام دولت جمهوری اسلامی ایران به سیاست همسایگی تصریح کرد: گام دوم در سیاست همسایگی، ارتقای همکاری‌های چندجانبه و منطقه‌ای است.

باقری با تأکید بر شتاب گیری روابط ممتاز ایران و قطر به‌ ویژه در یک‌سال اخیر، اظهار داشت: از نقش‌آفرینی مؤثر قطر در پیشبرد گام دوم سیاست همسایگی ایران و ارتقای همکاری‌های چندجانبه منطقه‌ای استقبال می کنیم.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه اهتمام به موضوع فلسطین را وظیفه انسانی و اسلامی همه کشورهای منطقه برشمرد و تصریح کرد: پایداری هر ترتیبات منطقه‌ای در گرو استیفای حقوق ملت فلسطین است.

باقری با اشاره به تلاش‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای محو فلسطین از جغرافیای سیاسی منطقه و جهان گفت: فلسطین کلید ثبات و امنیت پایدار منطقه‌ای است، از این رو هر ابتکاری که به حقوق ملت فلسطین بی‌توجه باشد، عامل بی‌ثباتی و مخل امنیت منطقه است.

معاون وزیر خارجه قطر نیز در این دیدار با اشاره به مشترکات تاریخی دو کشور، بر روابط رو به رشد دولت قطر و جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد تأکید کرد و دیدار و رایزنی مقامات وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور را زمینه ساز گسترش این روابط برشمرد.معاون وزیر امور خارجه قطر در این دیدار بر اهمیت طی مسیر در زمینه احیای توافق هسته‌ای که در راستای امنیت و ثبات منطقه است تاکید کرد و گفت که قطر در انتظار توافق نزدیک میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران است.

همچنین «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر بعد از ظهر روز پنجشنبه با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تلفنی گفت‌وگو کرده بود.

آل ثانی در این تماس، تأکید کرد که قطر امیدوار است تهران و واشنگتن بتوانند بر سر احیای توافق هسته‌ای، با هم به توافق برسند.

وی با بیان اینکه قطر امیدوار است توافق هسته‌ای عادلانه‌ای حاصل شود که نگرانیهای همه طرفها را مد نظر قرار دهد، تصریح کرد، دستیابی به چنین توافق عادلانه‌ای به سود امنیت و ثبات منطقه است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه پیشتر از دریافت پاسخ دولت آمریکا به ‌نظرات جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات رفع تحریم، از طریق هماهنگ‌کننده اروپایی گفت‌وگوها خبر داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد : بررسی دقیق نظرات طرف آمریکایی آغاز شده و جمهوری اسلامی ایران پس از تکمیل بررسی‌ها، نظرات خود در این رابطه را به هماهنگ‌کننده اعلام خواهد کرد.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه از پنجشنبه گذشته، ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و روز دوشنبه ۱۷ مرداد با پرواز هیئت‌های شرکت‌کننده به پایتخت‌ها به پایان رسید.

برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله‌ای در روزنامه فایننشال‌تایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای به‌روز‌شده‌ای در خصوص رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

بعد از اتمام دور جدید مذاکرات، مقام‌های آمریکا و اتحادیه اروپا مدعی شدند که یک «متن نهایی» به همه طرف‌ها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود. این ادعا از سوی یک مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد: «با توجه به ادامه بحث‌ها درباره چند موضوع مهم باقی‌مانده، هنوز در مرحله‌ای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم».

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

فارس

پربیننده ترین خبرها