العالم - فلسطین اشغالی
الون بنکاس سرکنسول پیشین رژیم صهیونیستی در نیویورک در مقاله ای که در روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" منتشر شد، از تصمیم عربستان در کاهش تولید نفت انتقاد و آن را "اهانت علنی" به آمریکا توصیف کرد و گفت که ریاض هم پیمان قابل اعتمادی نیست.
وی نوشت: بعد از ۲۰ سال بحث و بررسی درخصوص مساله هم پیمانی سست با عربستان، این نتیجه حاصل شد که عربستان اصلا هم پیمان نیست.
این مسئول صهیونیست با اشاره به مخالفت ریاض با سیاست خارجی آمریکا در برهه اخیر نوشت: هم پیمانی که با سیاست های خارجی تو مخالفت کند و از مخالفان این سیاست حمایت مالی کند و تو را به جنگ مسلحانه منطقه ای که خود، بکشاند (جنگ علیه یمن) و همچنین بطور علنی با بزرگترین دشمنت که جنگ مستقیم با تو دارد، همکاری کند ( پوتین و جنگ اوکراین) و با خواسته هایت مخالفت کند و تولید نفت را کاهش دهد و تو را به کنفرانس جده دعوت کند تا علنی به تو اهانت کند، هم پیمان قابل اعتمادی نیست.
وی خاطرنشان کرد: واشنگتن باید از عربستان به خاطر این وضوح و شفافیت تشکر کند زیرا این کشور به طور علنی اعلام کرد که هم پیمان آمریکا نیست.
این مسئول صهیونیست در ادامه نوشت: برخی در آمریکا نسبت به پاسخ انتقامی آمریکا هشدار می دهند و برخی دیگر معتقدند که وزنه ژئوپلتیک عربستان و اهمیت این کشور از سه دهه پیش به پایان رسیده است و برخی هم بر این باورند که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان یک سیاستمدار باهوش است که تلاش می کند کشورش را خارج از منظومه شمسی آمریکا قرار دهد. ویژگی مشترک همه این باورها، انکار یک واقعیت ساده است که این هم پیمانیِ سست (بین ریاض و واشنگتن)، درحال پایان یافتن است.
سازمان اوپک پلاس چهارشنبه گذشته اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب میشود؛ با واکنش تند مقامهای آمریکایی روبه رو شد که نگران افزایش قیمت بنزین و آن هم پیش از انتخابات میان دورهای کنگره هستند.
آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا پنجشنبه شب گفت که کشورش پیامدهای تصمیم اوپک پلاس به رهبری عربستان برای کاهش تولید نفت را بر روابط دو کشور بازنگری میکند.
کاخ سفید تصمیم اوپک پلاس را حمایت مادی و معنوی از عملیات نظامی روسیه در اوکراین دانسته است.
این درحالی است که عربستان اتهامات آمریکا را با انگیزه سیاسی خوانده و آن را رد کرده است.
وزارت امورخارجه عربستان در بیانیهای در واکنش به خشم آمریکا از همراهی دولت ریاض با روسیه برای کاهش تولید نفت اعلام کرد: ریاض هیچ دیکته و رفتاری را نمیپذیرد که با هدف منحرف کردن تلاشها برای حمایت از اقتصاد جهانی انجام میشود.
وزارت امورخارجه عربستان اعلام کرد، دولت ریاض سخنانی در قبال این کشور و پس از تصمیم اوپک پلاس دریافت کرده که گویا این تصمیم به عنوان جانبداری سعودی از درگیریهای جهانی و یک تصمیم با انگیزه سیاسی علیه ایالات متحده آمریکا بوده است.
این بیانیه تاکید کرد: دولت عربستان مخالفت کامل خود را با این اظهارات بی اساس اعلام میکند، این اظهارات به دنبال آن است که تصمیم اوپک پلاس را به خارج از چارچوب اقتصادی محض آن سوق دهد، این درحالی است که این تصمیم با اجماع کامل و توسط تمام کشورهای عضو اوپک پلاس گرفته شد.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی نیز خطاب به عربستان گفت: وزارت خارجه سعودی میتواند در جهت وارونه کردن مسائل تلاش کنند اما حقایق ساده هستند.
به گزارش ایرنا، این مقام کاخ سفید اظهار داشت: در هفتههای اخیر عربستان سعودی بصورت خصوصی و علنی پیام داد قصد دارد تولید نفت خود را کاهش دهد. کاری که میدانستند نفع روسیه را افزایش داده و تاثیر تحریمها را کاهش میدهد. این مسیر اشتباه است.