العالم - نظرکده
کارشناسان مسائل منطقه اظهار داشتند: شکاف میان اقشار جامعه صهیونیستی آشکار شده و روز به روز بدتر می شود اما نتانیاهو همزمان با وضعیت تنشآمیزی که بر تمام سطوح رژیم اشغالگر صهیونیستی حاکم است، ناگزیر دولت خود را تشکیل می دهد.
این کارشناسان تاکید کردند: «اختلافات درون جامعه صهیونیستی مستقیماً در سیاست این رژیم منعکس میشود به طوری که همه نسبت به عواقب آن برای موجودیت رژیمصهیونیستی هشدار میدهند.»
آنها افزودند: «نتانیاهو برای تشکیل دولت خود به 32 کرسی دو حزب نژادپرست صهیونیستی نیاز دارد، این امر نشان می دهد که دولت نتانیاهو بر سر تشکیل چهار وزارتخانه دادگستری، جنگ، دارایی و امنیت داخلی، دچار تنش خواهد شد.»
متخصصان منطقه خاورمیانه با بیان این که کابینۀ راستگرا و تندروی نتانیاهو پایدارتر و ماناتر از کابینه های پیشین رژیم صهیونیستی خواهد بود، خاطر نشان کردند که نتانیاهو پیروزی در انتخابات را به مثابۀ عبور از گردنه ای سخت می داند، به همین سبب در پی آن است که با ایجاد کابینه ای پایدار، برنامه های مدنظر خود را محقق سازد و این امر، ملت فلسطین را بیش از پیش با خطر مواجه خواهد کرد.
کارشناسان سیاسی بر این باورند که مردم فلسطین به خوبی متوجه شدهاند که صلح با رژیم اشغالگر و همزیستی مسالمت آمیز با صهیونیست ها توهمی بیش نیست؛ بر اساس این باور، انتخاب مردم فلسطین، تشدید مقاومت مسلحانه به عنوان تنها راه حل برای بازپس گیری سرزمین غصب شده و حق مشروع آنها است.
آنها می گویند که دولت نتانیاهو بی پروا مرتکب حماقت نخواهد شد، زیرا اقدامات این رژیم در سطح منطقه تنها در حوزه اختیارات دولت نتانیاهو نیست، بلکه باید با ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا نیز هماهنگی انجام دهد.
سیاستمداران فلسطینی نیز به نوبه خود می گویند که عمده مشکلات پیش روی نتانیاهو برای تشکیل دولت، مسائل داخلی این رژیم است که تضادها و اختلاف سلیقه ها بر آن غلبه کرده است.
آنها با بیان اینکه اختلافات درون جامعه صهیونیستی برسر قوانین این رژیم و شیوه اجرای آن از جمله نحوه دور زدن دیوان عالی توسط کنست، مسائل داخلی مانند اعطای اختیار به احزاب مذهبی برای تصرف بودجه و همچنین خدمت در ارتش است، تاکید کردند: جامعه صهیونیستی در مسائل داخلی درگیر اختلافات شدید است، اما نسبت به قضیه ملت عربی - اسلامی و فلسطین، چون تکه سنگی، متحد و هم نظر است، زیرا رژیم اشغالگر صهیونیستی از اساس بر پایه یهودی سازی و غصب سرزمین فلسطین از صاحبان اصلی اش بنا شده است.
سیاستمداران فلسطینی توضیح میدهند که نتایج انتخابات در رژیم اشغالگر صهیونیستی نشاندهنده وحدت جامعه صهیونیستی در نژادپرستی شدید آن است و خاطرنشان میکنند که رژیم اشغالگر پس از تشکیل دولت نتانیاهو، از افراطگرایی نژادپرستانه به سمت افراط گرایی احزاب راستگرای جنایتکار و نژادپرست خواهد رفت.
سیاستمداران مذکور معتقدند که در جامعه صهیونیستی پیرامون جنایت علیه مردم فلسطین، تفرقه وجود ندارد، بلکه همگی حول یک جریان نژادپرست راست افراطی گرد آمدند که نژادپرستی این رژیم را بیش از پیش تعمیق می بخشد، تا جایی که به طور رسمی اعلام کرد که راه حل دو دولتی را رد می کند و به یهودی سازی مسجد مبارک الاقصی و سرزمین های اشغالی فلسطین ادامه خواهد داد.
سیاستمداران فلسطینی خاطرنشان می کنند که نتانیاهو در حال تشکیل دولت خود با ایده انحلال آرمان فلسطین، تمرکز بر عادی سازی بیشتر روابط با کشورهای عربی، استراتژی شهرک سازی، ساخت دیوار آپارتاید و پاکسازی قومی فلسطینیان است.
سیاستمداران فلسطینی تاکید می کنند که مردم فلسطین به این باور رسیده اند که در مقابل رژیم اشغالگر صهیونیستی، راه حلی جز مقاومت با زور اسلحه وجود ندارد، بنابراین با تشکیل دولت افراطی و فاشیستی نتانیاهو، عملیات «مقاومت» برای دفاع از بیت المقدس و مسجد الاقصی و احیای حق غصب شده با وحدت ملی و وحدت میدان ها نیز تشدید خواهد شد.
سیاستمداران فلسطینی بر این باورند که نتانیاهو دست به ماجراجویی های خطرناکی در منطقه خواهد زد، زیرا هدف اصلی او نه تنها اشغال سرزمین های فلسطینی، بلکه تصاحب تمام ثروت منطقه از طریق هدف قرار دادن نیروهای مقاومت در آن است و تاکید می کنند که اجرای برنامه های نتانیاهو در منطقه و اراضی اشغالی فلسطین متقابلاً با تشدید مقاومت و بازدارندگی رو به رشد مواجه و در نتیجه منجر به شکست نقشه های نتانیاهو خواهد شد.