رای الیوم: مراکش به دنبال اهداف سیاسی از درخشش در جام جهانی فوتبال است

پنج‌شنبه 24 آذر 1401
14:16
رای الیوم: مراکش به دنبال اهداف سیاسی از درخشش در جام جهانی فوتبال است پایگاه خبری تحلیلی "رای الیوم" نوشت: مراکش از موفقیت خیره کننده خود در جام جهانی می‌خواهد به عنوان ابزاری برای جلب حمایت بین المللی در موضوع صحرای غربی و نیز کسب میزبانی جام آفریقا در سال ۲۰۲۵ و جام جهانی در سال ۲۰۳۰ استفاده کند.

العالم _ مراکش

رای الیوم از رباط پایتخت مراکش و به نقل از تحلیلگران نوشت که مراکش به دنبال آن است تا از شگفتی جهان از موفقیتش در جام جهانی فوتبال، به عنوان یک سرمایه دیپلماتیک بهره برداری کند و از این طریق بتواند جایگاه بهتری در فوتبال آفریقا و همچنین جلب حمایت کشورها از میزبانی اش برای جام جهانی کسب کند.

رای الیوم افزود: بهره برداری از این موفقیت برای پیشبرد اهداف مراکش در نزاع طولانی مدت در مسئله صحرای غربی نیز از دیگر اهداف این کشور است و این درحالی است که جبهه پولیساریو با حمایت الجزایر به دنبال کسب استقلال است. راهیابی مراکش به عنوان اولین تیم آفریقایی به مرحله نیمه نهایی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر و برافراشته شدن پرچم این کشور در سراسر خاورمیانه و قاره آفریقا، این فرصت را برای آن فراهم کرده است.

رای الیوم به نقل یک منبع بلندپایه در فدراسیون فوتبال مراکش نوشت که بهره برداری از فضای کنونی جام جهانی به این کشور کمک می کند که شانس خود را برای میزبانی جام ملت های آفریقا در سال ۲۰۲۵ و جام جهانی در ۲۰۳۰ تقویت کند.

این منبع گفته است که مغرب ورزشگاه ها و زیرساخت های لازم را برای میزبانی این جام ها در اختیار دارد و حضور تیم ملی این کشور به عنوان اولین تیم آفریقایی در رقابت های نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ نیز سبب کسب محبوبیت کافی این تیم در قاره آفریقا شده است.

رای الیوم نوشت: اگر چه ممکن است هدف اصلی مراکش را در این شرایط کسب میزبانی جام های آفریقا و جهانی بدانیم اما به گفته "عتیق السعید" استاد علوم سیاسی در دانشگاه حسن دوم در شهر دارالبیضاء، این کشور با استفاده از روش های قدرت نرم تلاش می کند که به جذب حامیان بیشتری از مواضع خود در قبال صحرای غربی بپردازد و این امر بخش بزرگی از دیپلماسی مراکش را تشکیل می دهد.

به گزارش ایرنا، اتحادیه آفریقا سال ۱۹۸۴ استقلال صحرای غربی را به رسمیت شناخت و مراکش در اعتراض به این امر از عضویت در این اتحادیه انصراف داد اما بار دیگر در سال ۲۰۱۷ به عضویت در اتحادیه آفریقا بازگشت و هم اکنون از حضور و فعالیت هایش در این چارچوب و نیز روابط عمیق ورزشی با آفریقا و روابط اقتصادی با غرب برای تحقق اهدافش استفاده می کند.

0% ...

آخرین اخبار

موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


خروج بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از کشور


۲۵۰۰ کیلومتر پوشش تصویری از قلب اربعین ۱۴۰۵


پس از یک سال، جاده صادراتی سودان احیا شد


وقتی مدیریت جهادی،از ویرانه‌های حملات، دوباره جریان انرژی می‌سازد


ثبت تردد بیش از 3 میلیون و 300 زائر حسینی از مرزهای اربعینی کشور


اقدام وحشیانه صهیونیست‌ها در تخریب لوله‌های اصلی مناطق فلسطینی‌ نشین


خسارت 10 هزار میلیاردی جنگ بر چهره میراثی کهن


"جنگ خاموش اشغالگران" قطع آب سلاحی برای کوچ اجباری فلسطینیان در شمال کرانه باختری + ویدئو


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"