امیدواری وزیر خارجه نیکاراگوئه به تقویت بیش از پیش روابط با ایران

پنج‌شنبه 13 بهمن 1401
19:24
امیدواری وزیر خارجه نیکاراگوئه به تقویت بیش از پیش روابط با ایران وزیر خارجه نیکاراگوئه در دیدار همتای ایرانی خود با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه بین ایران و نیکاراگوئه ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.

العالم ـ آمریکا

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات نیکاراگوئه و در رأس هیأتی سیاسی عصر چهارشنبه به وقت محلی وارد این کشور شد و مورد استقبال همتای خود و مشاور ارشد رئیس جمهور نیکاراگوئه و تعدادی دیگر از مقامات این کشور قرار گرفت، چهارشنبه شب ۱۲ بهمن ماه و به وقت محلی با «دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه در محل وزارت خارجه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که با حضور «لائورآنو اورتگا» دستیار ارشد رئیس جمهور در امور سرمایه گذاری، تجارت و همکاری‌های بین‌المللی انجام شد، دو طرف با ارزیابی مثبت از مناسبات فیمابین بر ضرورت ارتقای همکاری‌ها در ابعاد مختلف آن به ویژه حوزه‌های اقتصادی و علمی و فناوری تأکید کردند.

مرتضی محمودوند نماینده مجلس شورای اسلامی، عیسی کاملی دستیار وزیر ور مدیرکل آمریکا، علی چگنی مدیرکل دفتر دیپلماسی اقتصاد مقاومتی، عبدالله نکونام قدیری معاون سخنگو و مدیرکل دیپلماسی رسانه‌ای، مجتبی بنی اسدزاده دستیار وزیر در امور اجرایی و رضا نظرآهاری مشاور وزیر حسین امیرعبداللهیان را در این سفر همراهی می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با ابراز خرسندی از سطح مناسبات دو کشور، روابط فیمابین در حوزه سیاسی را در سطح ممتاز ارزیابی کرد و گفت: همکاری‌های تجاری و اقتصادی یکی از موضوعات اولویت دار دو کشور است که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

امیرعبداللهیان برنامه جامع همکاری‌های دو کشور که در جریان آخرین سفر وزیر خارجه نیکاراگوئه به تهران به امضا رسید را نقشه راه جدید و راهبردی برای گسترش روابط دو کشور برشمرد و یادداشت تفاهم مکانیسم همکاری و مشورت‌های سیاسی بین وزارتخانه‌های خارجه دو کشور که در ابتدای این دیدار به امضا رسید را نیز بستر مناسبی برای همکاری بین دو وزارت امور خارجه ارزیابی کرد که می‌تواند در چارچوب این مشورت‌ها طراحی نحوه ارتقای همکاری‌ها در دستورکار قرار گیرد.

دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه نیز در این دیدار با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه دو کشور، از همکاری و همبستگی ایران و نیکاراگوئه در مجامع بین‌المللی و در برابر یکجانبه گرایی ابراز خرسندی کرد.

وزیر خارجه نیکاراگوئه با اشاره به اسناد امضا شده بین دو کشور در یک سال اخیر، ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.

یاداشت تفاهم مکانیسم همکاری و مشورت‌های سیاسی بین وزارتخانه‌های امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نیکاراگوئه توسط حسین امیرعبداللهیان و دنیس مونکادا وزیر امور خارجه نیکاراگوئه امضا شد.در سفر «دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه به تهران در ۲۷ آذر ماه سند برنامه جامع همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری نیکاراگوئه به امضای وزرای امور خارجه دو کشور رسیده بود.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان همچنین قرار است امروز با «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه دیدار و گفت‌وگو کند. وی پیش از این هم سفری به موریتانی داشت و با رئیس جمهور و وزیر خارجه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد و قرار است در ادامه سفرش به آمریکای لاتین به ونزوئلا نیز برود.

وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و نیکاراگوئه مهرماه سالجاری نیز در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیدار و دو طرف آخرین تحولات در روابط دوجانبه بین دو کشور را بررسی کردند. امیرعبداللهیان در آن دیدار با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با کشور دوست نیکاراگوئه و مرور روند همکاری‌های جاری تأکید کرد: در چارچوب سیاست خارجی متوازن، سیاست ایران در قبال آمریکای لاتین و از جمله نیکاراگوئه بر توسعه و تعمیق همکاری‌ها و اجرایی کردن تفاهمات متمرکز است.

وزیر خارجه نیکاراگوئه هم ضمن تأکید بر مقابله با یکجانبه‌گرایی و هرگونه هژمونی، بر عزم و اراده رهبری کشور متبوعش برای توسعه مناسبات با ایران تأکید کرد. دنیس مونکادا ضمن با اهمیت خواندن پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف علم، فناوری، دفاعی و توسعه همه جانبه بر موضع حمایتی کشورش از ایران در تعمیق بخشیدن به همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرد.

گفتنی است نیکاراگوئه جزو کشورهایی بود که در نشست اخیر اکوسوک به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی منفی داد.

0% ...

آخرین اخبار

سرپرست وزارت دفاع: صنعت دفاعی باید سریع‌تر از نیاز میدان نبرد حرکت کند


ساز ناکوک سنگاپور برای گروه موسیقی انگلیسی به دلیل برافراشتن پرچم فلسطین


مخالفت رژیم صهیونیستی با اجرای مرحله دوم آتش بس در غزه


خروش ۴ میلیونی زائران جهانی اربعین در عراق


عراقچی بر توسعه روابط ایران و اتیوپی و همکاری در بریکس تأکید کرد


جنبش مجاهدین فلسطین: اسرائیل به دنبال نسل‌کشی است نه آتش‌بس


بازتعریف نقش آسیای مرکزی در ترانزیت و انرژی با گذر از رقابت‌های سنتی


تلاش دیپلماتیک عربستان و ترکیه برای برقراری ثبات در قلب منطقه


اسامی مهمترین تاسیسات انرژی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی+ فیلم


فارن افرز: ابهام راهبردی در سیاست‌های دولت ترامپ، عامل اصلی شکست دیپلماسی با تهران است


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"