بایدن: از چین عذرخواهی نمی‌کنم

جمعه 28 بهمن 1401
04:23
بایدن: از چین عذرخواهی نمی‌کنم

رئیس‌جمهور آمریکا علی‌رغم بیان اینکه دنبال جنگ سرد با چین نیست گفت از این کشور بابت سرنگونی بالن عذرخواهی نمی‌کند.

العالم - آمریکا

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا گفته با «شی جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین درباره حادثه بالن صحبت خواهد کرد، اما او از پکن بابت سرنگون کردن بالن آن کشور عذرخواهی نخواهد کرد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، بایدن با بیان اینکه احتمال می‌رود با شی جین پنگ در خصوص سرنگونی بالنی که ایالات متحده آن را «جاسوسی» می‌داند گفت‌وگو کند گفت که دنبال «جنگ سرد جدید» با چین نیست.

بایدن در یک سخنرانی که ظهر پنجشنبه (به وقت محلی) ایراد شد توضیحات مفصلی درباره جنجال‌های اخیر بر سر ورود یک فروند بالن چین و سه شی پرنده ناشناس دیگر به حریم هوایی آمریکا ارائه کرد.

بایدن نگفت که چه زمانی با رئیس‌‌جمهور چین صحبت خواهد کرد اما گفت تعامل دیپلماتیک با چین در خصوص این موضوع را در دستور کار قرار خواهد داد.

بایدن گفت: «قصد دارم با رئیس‌جمهور شی صحبت کنم. امیدوارم بتوانیم ته و توی این ماجرا را در بیاوریم ولی من بابت ساقط کردن آن بالون عذرخواهی نخواهم کرد.»

بایدن بعد از این سخنرانی در گفت‌وگویی با ان‌بی‌سی‌نیوز گفت: «فکر می‌کنم آخرین چیزی که شی می‌خواهد خراب کردن رابطه با ایالات متحده و با من است.»

چین پیش از این گفته که بالن مذکور دارای مأموریت تحقیقات در خصوص مسائل جوی بوده، اما واشنگتن مدعی شده که بالن مذکور مأموریت تجسسی داشته است.

ارتش آمریکا بعد از اعلام ساقط کردن بالن چین اعلام کرد سه شی ناشناس پرنده دیگر را که در حال پرواز بر فراز آسمان آمریکا بوده‌اند سرنگون کرده است. یکی از این سه شی پرنده بر فراز آلاسکا و دومی بر فراز کانادا ساقط شد. سومین شی پرنده داخل دریاچه هورون سقوط کرد.

بایدن گفت: «هنوز نمی‌دانیم ماهیت این سه شی به طور دقیق چه بود ولی شواهد موجود هیچ‌یک فعلاً حاکی از این نیستند که آنها ارتباطی با برنامه چین برای جاسوسی با بالون داشتند و یا اینکه ابزارهای تجسسی از کشورهای دیگر بودند.»

بایدن اضافه کرد جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقدند که این اشیا «به احتمال خیلی زیاد بالن‌های متعلق به شرکت‌های خصوصی و یا نهادهای تحقیقاتی بودند.»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت این بالن‌ها ممکن است به دلیل افزایش حساسیت رادارها بعد از حادثه بالن چین کشف شده باشند.

0% ...

آخرین اخبار

فارین پالیسی: تاب‌آوری اقتصادی، کلید پیروزی در جنگ آمریکا و ایران


میدل‌ایست آی: در جنگ علیه ایران،"اسرائیل" و آمریکا بازندگان اصلی هستند


تماس تلفنی وزیر خارجه مصر با ویتکاف در تلاش برای کاهش تنش در منطقه


درخواست کمک مالی دولتی شرکت‌های هواپیمایی آمریکا از ترامپ


نامه ستاد حقوق بشر ایران به یونیسف در محکومیت جنایات علیه کودکان کشورمان


جزئیات دیدار عراقچی با پوتین در سن پترزبورگ + فیلم و عکس


اذعان صدراعظم آلمان: ایران در جنگ قدرتمندتر و در مذاکره ماهرتر است


بیانیه مجمع تشخیص مصلحت نظام به مناسبت چهلمین روز شهادت دکتر علی لاریجانی


آغاز فرایند مستندسازی جرائم صهیو‌ـ‌آمریکایی برای پیگیری در مجامع بین‌المللی


کرملین: اهمیت دیدار پوتین و عراقچی غیرقابل انکار است