بایدن: پوتین قصد استفاده از سلاح اتمی را ندارد!

پنج‌شنبه 4 اسفند 1401
03:45
بایدن: پوتین قصد استفاده از سلاح اتمی را ندارد!

رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه می‌توانند با روسیه مشکل مربوط به کنترل تسلیحاتی را حل کنند، گفت هنوز نشانه‌ای از تغییر موضع مسکو برای استفاده از تسلیحات اتمی وجود ندارد.

العالم - آمریکا

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا بامداد پنجشنبه گفت که علی‌رغم تصمیم روسیه برای تعلیق آخرین معاهده کنترل تسلیحاتی باقیمانده با واشنگتن، مسکو قصد استفاده از سلاح اتمی را ندارد.

بایدن در پاسخ به سوال رسانه‌ها، توضیح داد که مطمئن است واشنگتن و مسکو می‌توانند مشکل مربوط به کنترل تسلیحاتی را علی‌رغم دستور «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به تعلیق مشارکت کشورش در معاهده «استارت جدید»، حل کنند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در این‌باره اظهار داشت: «مطمئن نیستم چه چیزهای دیگری می‌توانست در زمان سخنرانی‌اش بگوید، اما گمان می‌کنم که [تعلیق مشارکت در استارت] اشتباه است و مطمئنم که می‌توانیم درستش کنیم».

رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت باوجود اینکه پوتین مشارکت روسیه در معاهده استارت جدید را معلق کرده اما فکر نمی‌کند که مسکو در حال بررسی استفاده از تسلیحات اتمی باشد.

بایدن همچنین افزود: «وقتی که از توافقات کنترل تسلیحاتی خارج شویم، که به نفع هر دو طرف و جهان است، امنیت کمتری خواهیم داشت. ولی ما چیزی که نشان دهد در وضعیت [اتمی] آنها تغییری ایجاد شده، مشاهده نکردیم. این امر (تعلیق استارت) شاید بدان معنی باشد که آنها در فکر استفاده از تسلیحات اتمی و موشک‌های بالستیک قاره‌پیما هستند اما هنوز مدرکی وجود ندارد».

روز سه‌شنبه بود که پوتین اعلام کرد که مسکو مشارکت خود در معاهده استارت‌ جدید که تنها توافق باقی‌مانده با آمریکا در زمینه کنترل تسلیحاتی است را به حالت تعلیق درآورده است. (جزئیات بیشتر)

نام رسمی پیمان نیواستارت، «معاهده بین ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه در خصوص تدابیر مربوط به کاهش و محدودسازی بیشتری سلاح‌های استراتژیک تهاجمی» است.

این پیمان ۸ آوریل ۲۰۱۰ در شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک میان دو طرف امضا شد و از ۵ فوریه ۲۰۱۱ به اجرا درآمد. این توافق در سال ۲۰۲۱ تمدید شد و قرار است تا ۵ فوریه ۲۰۲۶ ادامه داشته باشد. طبق این معاهده تعداد کلاهک‌های هسته‌ای استراتژیک دو طرف نبایستی از ۱۵۵۰ تجاوز کند.

روسیه ۱۷ مردادماه اعلام کرد بازرسی‌هایی که تحت این پیمان با ایالات متحده آمریکا از اماکنی در روسیه انجام می‌شده‌اند را به حالت تعلیق درآورده است.

وزارت خارجه روسیه در آن زمان در توضیح درباره دلیل این تصمیم گفت: «مسکو به دلیل اصرار واشنگتن بر تلاش برای آغاز فعالیت‌های بازرسی بر اساس شرط‌هایی که در آنها واقعیت‌های فعلی در نظر گرفته نشده‌اند مجبور به اتخاذ این تصمیم شده است.»

0% ...

آخرین اخبار

بازداشت ۳۰ فلسطینی در شرق رام‌الله؛ یورش ۶۴۲ شهرک‌نشین به مسجدالاقصی


شهرک‌نشینان صهیونیست خواستار شهرک سازی در جنوب سوریه شدند+ فیلم


کشته شدن دومین نظامی فرانسوی یونیفل طی روزهای اخیر


ادای احترام و رژه‌ متفاوت کاروان ورزشی ایران در افتتاحییه بازی های ساحلی آسیا


شهادت ۲ تن و زخمی شدن ۴ نفر در حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


گفت‌وگوی وزیران امور خارجه ایران و سریلانکا


فرمانده نیروی زمینی ارتش: هرگونه تعرض با پاسخ پشیمان‌کننده همراه است


نماینده ایران و سفیر واتیکان در قاهره توهین به ادیان الهی را محکوم کردند


کشته شدن عنصر تجزیه‌طلب مخالف ایران در سلیمانیه عراق+ فیلم


اطلاعیه پدافند غیرعامل کشور در پی انتشار خبر اعدام جاسوس رژیم صهیونیستی


پربیننده ترین خبرها

دفترحفظ ونشرآثار رهبرشهید:نامگذاری اماکن و معابر به نام ایشان مستلزم هماهنگی با این دفتر است


قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم/ ترامپ می‌خواهد با محاصره، میز مذاکره را به میز تسلیم تبدیل کند


دیدار وزیر کشور پاکستان با سفیر ایران/تاکید بر تنش‌زدایی و پیشبرد دیپلماسی


تحولات منطقه‌ای محور گفت‌وگوی وزرای امور خارجه ایران و عراق


ادامه جلسه چارچوب هماهنگی برای معرفی نخست وزیر عراق به چهارشنبه موکول شد


اتحادیه اروپا و پاکستان بر ادامه گفت‌وگو و دیپلماسی میان ایران و آمریکا تاکید کردند


ادعای ترامپ: توافق جدید با ایران بسیار بهتر از برجام خواهد بود


برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند


آکسیوس: ونس برای مذاکره با ایران عازم پاکستان می‌شود


سخنگوی حماس: بستن گذرگاه رفح و تداوم نقض تعهدات، نیازمند اقدام فوری میانجی‌ها است


بیانیه وزارت خارجه درباره تعرض آمریکا به کشتی تجاری ایرانی توسکا