نگرانی آمریکا درباره ائتلاف دریایی ایران با کشورهای منطقه

يکشنبه 14 خرداد 1402
14:44
نگرانی آمریکا درباره ائتلاف دریایی ایران با کشورهای منطقه یک مقام ارشد نظامی آمریکا به سخنان فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره احتمال تشکیل ائتلاف با کشورهای منطقه واکنش نشان داد.

العالم - آمریکا

نگرانی واشنگتن از احتمال تشکیل ائتلاف دریایی ایران با کشورهای منطقه غرب آسیا، خودش را در واکنش توأم با اتهام‌زنی سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا بروز داد.

سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا مستقر در بحرین در مصاحبه با وبگاه آمریکایی «بریکینگ دیفنس» با تکرار ادعاهای بی اساس درباره حضور منطقه‌ای ایران به اظهارات فرمانده نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد.

«تیم هاوکینس» سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا با ادبیاتی ضد ایرانی اعلام کرد که ادعای ایران مبنی بر اینکه به زودی با عربستان سعودی و سایر کشورهای خلیج فارس ائتلاف دریایی ایجاد خواهد کرد، «عقل» را به چالش می‌کشد.

سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا گفت: «اینکه ایران، عامل شماره یک بی‌ثباتی منطقه‌ای مدعی است که می‌خواهد برای حفاظت از آب‌هایی که خودش تهدید می‌کند، یک ائتلاف امنیتی دریایی تشکیل دهد، با عقل جور در نمی‌آید».

این مقام نظامی آمریکایی با این ادعا که ایران تنها در دو سال گذشته به ۱۵ کشتی تجاری با پرچم بین‌المللی حمله یا آن را توقیف کرده است، افزود: «اقدامات و عمل کردن مهم هستند و به همین دلیل است که ما با شرکای خود در حال تقویت دفاع از اطراف تنگه هرمز هستیم».

دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی از شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید در منطقه و فرامنطقه‌ خبرداد و گفت: امروز کشورهای منطقه به این نقطه رسیده‌اند که اگر قرار است امنیتی در منطقه برقرار باشد حتماً با هم‌افزایی و همکاری یکدیگر قابل انجام و برقراری است. در این راستا، ائتلاف‌های جدیدی در حال شکل گیری در منطقه و فرامنطقه است.

وی با اشاره به ائتلاف دریایی ایران، روسیه و چین بیان کرد: این ائتلاف سه جانبه به همراه روسیه و چین که سالیانه رزمایش‌هایی را هم در قالب آن برگزار می‌کنیم در حال توسعه است. علاوه بر این، ائتلاف‌های منطقه‌ای در حال شکل‌گیری است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به زودی شاهد آن خواهیم بود که منطقه ما از هر نیروی غیر موجه عاری شده و مردم منطقه با استفاده از سربازهای خود در حوزه امنیتی خود مسلط باشند.

دریادار ایرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام کشورها تقاضا دارند تا در اقدام اشتراکی منطقه‌ای به همراه ایران حاضر باشند، گفت: ما پیش از این با عمان اقدام اشتراکی را داشتیم و اکنون عربستان این هدف‌گذاری را انجام داده و به آن ورود کرده است. امارات، قطر، بحرین، عراق، پاکستان و هند جزو این کشورها هستند.

مقام‌های آمریکا در حالی به ایران درباره حضور در آب‌های منطقه‌ای خود در خلیج فارس و دریای عمان اتهام می‌زنند که تهران ضمن رد این اتهامات خطاب به واشنگتن اعلام کرده که به حضور و دخالت در امور این منطقه که نتیجه‌ای جز افزایش ناامنی نداشته است، پایان دهد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

پژوهشگر عرب: یک تاجر زیرک بهتر از یک پیمانکار قمارباز محاسبه می‌کند


بیانیه وزارت‌‎امورخارجه درباره نقض‌آتش‌بس توسط آمریکا


سردار شکارچی: قدرت ایران به مراتب از گذشته بیشتر است


پیام فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت گرامیداشت نخستین سالگرد جنگ تحمیلی دوم


ادای احترام همرزمان به مقام شهید سلامی در شهر ری + فیلم


نیویورک‌تایمز: حمله آمریکا به تاسیسات آب در ایران می‌تواند «جنایت جنگی» باشد


جهاد اسلامی فلسطین: دشمن، کل جهان عرب و اسلام را هدف قرار داده است


تأکید ​​​​​​​اسلام‌آباد بر ادامه میانجی‌گری تا دستیابی به صلح پایدار در خاورمیانه


پزشکیان: تنها راه مقابله پایدار با فساد، حکمرانی داده‌محور است


بلاتر: جام جهانی نباید در آمریکا برگزار می شد/ اخراج داور سومالیایی دیوانگی بود


پربیننده ترین خبرها

ترامپ مدعی شد ایالات متحده در واکنش به حمله ادعایی ایران به بالگرد آمریکایی، حملاتی را به ایران انجام داده‌ است.


سنتکام اعلام کرد در واکنش به سرنگونی یک فروند بالگرد آپاچی، حملات تجاوزکارانه‌ای را به چند نقطه در جنوب ایران انجام داده است


قیمت نفت پس از حمله آمریکا به ایران افزایش یافت و به ۹۲.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.


ترامپ تجاوز دوباره به ایران را تایید کرد


هشدار مجدد عراقچی به آمریکا: اگر می خواهید در امان باشید بهتر است منطقه ما را ترک کنید


صدای انفجارهای جدیدی در شهر جاسک در جنوب ایران شنیده شد


گزارش‌ها حاکی از حمله به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جهرا در کویت است


سپاه پاسداران: ۲۱ هدف در پایگاه‌های هوایی و دریایی آمریکا در منطقه مورد اصابت قرار گرفت.


‌ ۴ هدف مهم در پایگاه هوایی و مرکز فرماندهی کنترل ارتش کودک‌کش آمریکا در الازرق اردن هدف قرار گرفتند


حمله موشکی رزمندگان هوافضای سپاه به ۴ هدف نظامی آمریکا در اردن


موج جدید انفجارها در کویت