خبر فوری:

گروه واگنر تسلیحات خود را به ارتش روسیه تحویل داد + فیلم

پنج‌شنبه 22 تير 1402
02:32
وزارت دفاع روسیه عصر چهارشنبه اعلام کرد که گروه واگنر در حال تحویل تسلیحات خود به ارتش این کشور است.

العالم-ارو‍پا

این وزارتخانه در بیانیه‌ای همراه با ویدئویی که تانک‌ها، راکت‌ها و دیگر سلاح‌های سنگین را نشان می‌دهد، اعلام کرد که واگنر بیش از ۲ هزار قطعه تجهیزات و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن مهمات خود را تحویل داده است.

به نوشته رویترز، اگر این خلع سلاح واقعی باشد، تا به امروز مشخص‌ترین نشانه‌ای است که دلالت بر این دارد که گروه واگنر که جنگجویانش برخی از شدیدترین و خونین‌ترین نبردهای جنگ روسیه در اوکراین را انجام داده‌اند، در حال خروج از عملیات جنگی در آن کشور (اوکراین) است.

این موضوع به دنبال توافق یوگنی پریگوژین رئیس گروه واگنر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و پس از توقف شورش کوتاه مدت این گروه نظامی خصوصی به عمل آمده است.

در جریان شورش ۲۳ تا ۲۴ ژوئن (۲ تا ۳ تیر)، نیروهای گروه واگنر کنترل شهر روستوف در جنوب روسیه را به دست گرفتند و تعداد نامشخصی از بالگردهای نظامی ارتش این کشور را سرنگون کردند.

در حالی که شورش در جریان بود، پوتین آن را به عنوان «خنجر از پشت» و اقدامی خیانت‌آمیز توصیف کرد که خطر فرو بردن کشور در جنگ داخلی را به همراه داشت.

اما طبق توافقی که به آن شورش پایان داد، کرملین اعلام کرد که برای جلوگیری از خونریزی، پریگوژین به بلاروس می‌رود و پرونده جنایی علیه او منتفی خواهد شد. همچنین به جنگجویان او این امکان داده شد که یا در تبعید به او بپیوندند، یا به نیروهای منظم روسیه بپیوندند و یا به خانه بروند.

از سوی دیگر پریگوژین گفته است که هدف از این شورش سرنگونی دولت روسیه نبود بلکه هدف آن محاکمه سرگئی شویگو وزیر دفاع و والری گراسیموف رئیس ستاد ارتش این کشور به دلیل اشتباهات و اقدامات غیرحرفه‌ای آنها در اوکراین بوده است.

شورش کوتاهی که توسط گروه واگنر به رهبری پریگوژین انجام شده بود، در نتیجه مذاکرات و میانجیگری رئیس جمهور بلاروس متوقف شد و پریگوژین به جنگجویان خود دستور داد به سمت اردوگاه‌هایشان عقب نشینی کنند.

پریگوژین قرار بود در بلاروس مستقر شود، اما الکساندر لوکاشنکو رئیس‌جمهور بلاروس پیشتر اعلام کرد که پریگوژین به روسیه برگشته است و مبارزان واگنر هنوز پیشنهاد نقل مکان به بلاروس را نپذیرفته‌اند.

0% ...

آخرین اخبار

ادعای ترامپ: با ایران توافقی خوب و درست انجام خواهم داد


سردرگمی اسرائیل در پی احتمال توافق با ایران و نگرانی از هدف قرار گرفتن نظامیانش در لبنان


ترامپ سخنان پزشکیان را بازنشر کرد


جهش بازارهای خلیج فارس با امید به توافق صلح آمریکا و ایران


تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۱۵۱ نفر رسید


اولیانوف به ترامپ و نتانیاهو: برچیدن برنامه هسته‌ای ایران خلاف ان‌پی‌تی است


دبیرکل حزب الله: دولت لبنان در وادارکردن رژیم صهیونیستی به اجرای آتش بس و پایان تجاوزات ناتوان است/ پروژه اسراییل اشغال تدریجی لبنان است/ ایران تحت هدایت حضرت آیت الله سید مجتبی خامنه ای آمریکا و رژیم صهیونیستی را خوار و ذلیل کرد


ایران حمله تروریستی در شهر کویته پاکستان را محکوم کرد 


ابلاغ پیام شفاهی عراقچی به وزیر خارجه عمان در دیدار غریب‌آبادی و البوسعیدی در مسقط


روایت آواره فلسطینی که شهرک نشینان صهیونیست او را مجبور به ترک خانه اش کردند+فیلم