العالم-ایران
این رسانه صهیونیستی با اشاره به شکست راهبردی رژیم اسرائیل بعد از عملیات تلافیجویانه ایران تاکید کرد که «اسرائیل بعد از اقدام به عملیات ترور (حمله به کنسولی سفارت ایران در دمشق) به مدت دو هفته، از ترس پاسخ ایران فلج شده بود».
روزنامه یدیعوت آحارونوت در ادامه سوال کرد که «چرا باید اساسا چنین عملیات تروری توسط اسرائیل انجام میشد؛ عملیاتی که میتوانست به یک رویارویی جدید برای ارتش اسرائیل که میلیونها برابر پیچیدهتر از درگیری کنونی در جبهه شمال و جنوب است منجر شود؟ آن هم درحالی که هنوز جنگ در این جبههها ادامه دارد؟»
این رسانه عبری همچنین با کنایه سوال کرد که مقامات اسرائیلی که پیشتر چندین بار طرح حمله به رفح را تصویب کرده بودند و هنوز موفق به اجرای آن نشدهاند، چگونه قرار است تهران را تهدید کنند؟
یدیعوت آحارانوت تصریح کرد که پاسخ این سوالات در واقع همان پاسخی است که اسرائیلیها درباره دیگر سوالات خود دریافت میکنند:اشتباه، اشتباه، ما اشتباه کردیم.
در ادامه گزارش این رسانه صهیونیستی آمده است که ارزیابی اطلاعاتی رژیم اسرائیل بر این مبنا بود که اگر ارتش، فردی را در قلمرو حاکمیتی ایران در دمشق ترور کند، این کشور روش عملیاتی خود را تغییر نخواهد داد. اما این محاسبات اشتباه بود و مثل اینکه مقامات اسرائیلی فراموش کرده بودند اسرائیل دیگر نمیتواند تهدیدکننده باشد و یک کابینه غیرقابل اعتماد دارد و ارتش آن هم چندین بار دچار خطا شده است.
یدیعوت آحارانوت ادامه داد، درحالی که «اسرائیل» میدانست توسط یک حلقه آتشین (اشاره به گروههای مقاومت) محاصره شده است، آیا انجام عملیات ترور در دمشق ضروری بود؟ «اسرائیل» با این کار خود ثابت کرد که واقعا نمیخواهد طرز فکر خود را درباره گامهای دراماتیک از سوی دشمن تغییر دهد.
این رسانه عبری در ادامه به سابقه طولانی رژیم صهیونیستی در اشتباه محاسباتی اشاره و اعلام کرد که در جنگ مه 2021 (نبرد شمشیر قدس) ارزیابی «اسرائیل» بر این بود که حماس هرگز تهدیدات خود را عملی نمیکند. همچنین درباره عملیات 7 اکتبر 2023 هم ارزیابی نهادهای مربوطه «اسرائیل» این بود که حماس هیچ اقدامی انجام نخواهد داد اما دیدیم که هر دوبار «اسرائیل» اشتباه کرد.
در ادامه مقاله این رسانه صهیونیستی آمده است، به همین ترتیب ترور اعضای سپاه پاسداران ایران با هدف قرار دادن کنسولگری این کشور در دمشق هم ناشی از یک اشتباه محاسباتی دیگر «اسرائیل» بود؛ جایی که اسرائیلیها درباره واکنش ایران اشتباه کردند و نتیجه این شد که ایران یک حمله تاریخی ضد «اسرائیل» انجام داد.
در همین زمینه رسانههای عبری با ابراز نگرانی درباره تغییر قواعد بازی توسط ایران بعد از عملیات «وعده صادق» اعلام کردند که بازدارندگی «اسرائیل» که پیشتر در غزه و لبنان شکسته بود این بار توسط تهران نابود شد.
خاطرنشان میشود که «لیراز مرگلیت»، روانشناس اجتماعی و پژوهشگر رفتار در عصر دیجیتال در مقالهای برای روزنامه معاریو نوشت: پیروزی ایران مدتها قبل از این حمله اتفاق افتاد. پیروزی ایران در این بود که مردم و رسانههای «اسرائیل» دیوانهوار منتظر پاسخ ایران بودند. پیروزی ایران در پیشبینیهای بیپایان و تحلیلهای گسترده اسرائیلیها از پاسخ ایران بود.
وی گفت: من تعجب میکنم که ژنرال سابق نیروی هوایی میگوید ایران شکست خورد و باید دفعه بعدی برای پیروزی بیشتر بیندیشد. نتیجه صحبت درباره این اتفاق این است که ایران میخواست یک پیام واضح ارسال کند و آن اینکه موضوع تمام شده است. تمام این عملیات از قبل مشخص بود و نتیجه نهایی آن نیز واضح بود. تحلیل ژنرال سابق اشتباه بود تا حدی که مجبور شدم چشمانم را ببندم و از خودم بپرسم آیا اینها همان کسانی هستند که برای پیشبینی وضعیت به آنها تکیه میکنیم.
وی تأکید کرد: ایران شکست نخورد. کسانی که آنجا هستند دیوانه نیستند. در تهران افرادی عاقل هستند که دقیقا میدانند چه میکنند. هر گام آنها به خوبی برنامه ریزی شده بود. پاسخ ایران در اصل یک محتوای نمادین داشت. اما در نهایت ایران به دنبال گشودن یک جبهه با آمریکا یا «اسرائیل» نیست. ایران طبق قواعد عمل میکند اما با درایت کامل این کار را میکند و ما هیچ چارهای جز درس گرفتن از کیاست و زیرکی آنها نداریم.