العالم-فلسطین اشغالی
به گزارش عربی 21، با وجود اتفاق نظر صهیونیست ها درخصوص حمله به رفح به عنوان نقطه اوج «پیروزی»! در غزه، بسیاری از اسرائيلی ها عقیده دارند که این عملیات فاقد نگرش سیاسی و راهبردی واقعبینانه است و به هیچ وجه نمی تواند ارکان قدرت نظامی حماس را از بین ببرد در نتیجه تنها دستاورد آن نابودی سیستماتیک شهر رفح و زیرستاخت های آن خواهد بود و در عین حال به کشته شدن تعداد زیادی از شهروندان فلسطینی و نیز نابودی شماری از نظامیان اسرائیلی منجر خواهد شد. لذا درنهایت این سوال مطرح است که بعد از حمله به رفح چند نفر از اسرای اسرائیلی زنده خواهند ماند؟
پروفسور ٰآریه کاتسوویتز نویسنده اسرائیلی و استاد روابط بین الملل دانشگاه عبری و پژوهشگر امور بین الملل در این خصوص می گوید: همزمانی عملیات رفح با نابسامانی شدید اوضاع سیاسی و دیپلماتیک تل آویو به تعمیق بحران فزاینده در روابط بین آمریکا و اسرائيل و تشدید موج مقابله با اشغالگری منجر خواهد شد که این امر در نهایت خسارت سنگینی به اقلیت های یهود و اسرائیلی و انزوای کامل اسرائیل در جهان می انجامد.
وی در مقاله ای در پایگاه اینترنتی«زمان اسرائیل» نوشت: موج جدید اعتراف خودجوش بسیاری از کشورها به کشور مستقل فسطینی که اینک شمار آنها به 140 کشور در جهان رسیده است این روزها به بحران روابط اسرائیل با جامعه ی بین الملل افزوده است و همزمان روابط تل آویو با مصر دچار بحران شده، درگیری با حزب الله شدت یافته و احتمال بروز مرحله ای دیگر از حمله ایران به سرزمین های اشغالی افزایش یافته با این تفاوت که این بار دیگر بسیاری از کشوهای همپیمان از اسرائيل در برابر این حمله حمایت نخواهند کرد.
وی افزود: با توجه به این حقایق تلح این سوال مهم مطرح است که به راستی حمله به رفح چه نتیجه ای خواهد داشت؟ آیا به حذف حماس منجر خواهد شد؟ درحالی که حماس بعد از گذشت این همه مدت و از دست دادن بسیاری زیرساخت های خود دست به جنگ های چریکی علیه ارتش اسرائیل می زند و پیوسته شماری از نظامیان اسرائیلی در مناطقی که تل آویو ادعا می کند خالی از سیطره حماس است به کام مرگ می روند.
این نویسنده اسرائیلی در ادامه تصریح کرد که اشغال رفح این انگیزه را برای ده ها هزار فلسطینی ساکن غزه بوجود خواهد آورد که به حماس ملحق شوند و در جنگ های چریکی علیه نیروهای اشغالگر شرکت کنند لذا این باعث خواهد شد که سال های طولانی درگیر اشغال نظامی غزه باشیم کما این که در حد فاصل سال های 1982 تا 2000 در جنوب لبنان دچار چنین وضعی بودیم و در نهایت به تقویت حزب الله کمک کردیم.
وی هشدار داد که اسرائیل در آستانه ارتکاب اشتباهی فاجعه آمیز در غزه قرار دارد و با ارتکاب این اشتباه در باتلاق غزه غرق خواهد شد کما این که پیشتر در لنبان به این وضع مبتلا شده است، بنابر این باید به فکر سناریویی باشد که آن را جایگزین این رویکرد خصمانه علیه غزه کند. اسرائیل نباید به رفح حمله کند بلکه باید جنگ را درمقابل استرداد همه ی اسرا پایان دهد.
ٰآریه کاتسوویتز در ادامه تصریح کرد که ما دربرابر جنگی قرار گرفته ایم که تنها منافع حزب حاکم اسرائیل را تامین می کند و هیچ برنامه و فکر راهبردی برای خروج از آن وجود ندارد.
این نویسنده اسرائیلی در پایان تاکید کرد: زمان آن فرا رسیده است که ایده پیروزی مطلق را به فراموشی بسپاریم زیرا پایان این جنگ پیروزی حماس خواهد بود نه شکست آن و اشغالگری بدون شک به سوی سقوط و پرتگاه پیش می رود و پایان جنگ باید در چارچوب توافقی فراگیر و همه جانبه باشد زیرا هرجنگی باید روزی خاتمه یابد.