العالم-ايران
در نامه امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل آمده است: مکاتبه حاضر متعاقب نشست مورخ ۸ ژوئیه ۲۰۲۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد تحت عنوان «وضعیت در خاورمیانه» نوشته شده است. در این نشست که دستور کار اصلی آن تصویب قطعنامه تمدید مأموریت توافقنامه حدیده بود، نماینده ایالات متحده آمریکا ضمن انحراف از دستور کار مزبور، بار دیگر از شورای امنیت سوء استفاده کرد تا اتهامات بیاساسی علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص وضعیت یمن ایراد نماید.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر این اتهامات بیاساس را به طور قاطع و شدیداً رد میکند. ایران چنین اتهاماتی را صرفاً بهعنوان بخشی از دستور کار سیاسی ایالات متحده آمریکا میداند که هدف از آن، لاپوشانی و مشروعیتبخشی به اقدامات تجاوزکارانه جاری این کشور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یمن است. علاوه بر این، اکنون بیش از هر زمان دیگری مشخص است که ایالات متحده آمریکا در پی اعمال فشار بر کارشناسان سازمان ملل است تا استقلال مأموریت آنها را به خطر بیندازد. این رویکرد مخرب ایالات متحده آمریکا موجب شده اعتبار شورای امنیت و گزارشهای کارشناسان سازمان ملل که باید بیطرف و غیرسیاسی باشند تضعیف گردد.
سفیر ایران در سازمان ملل تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در مناسبتهای متعدد، از جمله در نامه مورخ ۱۹ ژوئن ۲۰۲۴، به وضوح بیان داشته که در فعالیتهایی که مغایر با قطعنامههای مربوطه شورای امنیت باشد، دخیل نبوده است. سیاست ایران در قبال بحران یمن شفاف و پایدار است.
ایروانی تاکید کرد: ایران از حل صلحآمیز بحران یمن از طریق کانالهای دیپلماتیک حمایت میکند و بر تعهد خود به امنیت دریایی و آزادی ناوبری تاکید دارد. با این حال، واقعیت این است که ایالات متحده و شرکایش با ارتکاب اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یمن، مسئول نقض آشکار حقوق بینالملل، منشور سازمان ملل و قطعنامههای شورای امنیت هستند. ایالات متحده آمریکا نمیتواند با متهم کردن دیگر کشورهای دارای حاکمیت مستقل، مسئولیت خود را در قبال چنین نقضهای فاحشی انکار نماید.
سفیر ایران در نامه خود به رئیس شورای امنیت خواسته است که این نامه بهعنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز پنج شنبه به وقت محلی نیز در پاسخ به ادعای آمریکا مبنی بر استفاده از موشک ایرانی توسط انصارالله یمن در هدف قرار دادن کشتی نروژی اعلام کرد: ایران هیچ تسلیحاتی در اختیار انصارالله یمن نگذاشته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه به وقت محلی به نقل از مقامات آمریکایی ادعا کرد که تحقیقات بر اساس بررسی لاشه نشان می دهد حوثی های یمن (انصارالله) احتمالاً در ماه دسامبر یک موشک کروز ضد کشتی ساخت ایران را به سمت یک نفتکش با پرچم نروژ در دریای سرخ شلیک کردند که تهران این ادعاها را تکذیب کرد.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نیویورک در پاسخ به این ادعای استفاده از موشک نور ایرانی توسط انصارالله در هدف قرار دادن کشتی نروژی اعلام کرد: «ایران هیچ تسلیحاتی در اختیار انصارالله (حوثیها) نگذاشته است، اما اطلاع داریم که آنها توانمندی نظامی زیادی را با اتکا به توان داخلی خودشان کسب کردهاند.»
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: «طولانی شدن جنگ علیه آنها، عامل اصلی توسعه توانمندی تسلیحاتی آنها است.»
آسوشیتدپرس مدعی شده است گزارشی که از سوی آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده که روز چهارشنبه منتشر شد، حمله به کشتی استریندا که منجر به آتش سوزی در آن شد، به تهران به عنوان حامی اصلی حوثیها در جنگ نزدیک به یک دهه یمن مرتبط دانست. این گزارش با یافته های یک گروه بیمه گر مستقر در نروژ مطابقت دارد که لاشه کشف شده موشک در استریندا را نیز مورد بررسی قرار داد. لاشه پیدا شده در کشتی همچنین توسط ارتش آمریکا تجزیه و تحلیل شد. ارتش آمریکا قطعات موتور موشک کشف شده در موشک را با موشک کروز بالستیک ضد کشتی ایرانی نور مقایسه کرد.
در این گزارش ادعا شده است: موتور توربوجت ایرانی طلوع-۴ که در موشک نور (موشک) استفاده میشود، دارای ویژگیهای منحصربهفردی از جمله مرحله کمپرسور و استاتور که با بقایای موتور بازیابی شده از حمله حوثیها به کشتی استریندا مطابقت دارد.