زلنسکی: ایران به روسیه موشکی نداده است

دوشنبه 14 آبان 1403
19:37
زلنسکی: ایران به روسیه موشکی نداده است
رئیس‌جمهور اوکراین ادعای رسانه‌های غربی درباره ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه را تایید نکرد اما مدعی شد که گفت‌وگوهای طرفین در این باره ادامه دارد و برای اوکراین نگران‌کننده است.

العالم - اروپا

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین با گفتن این که ایران هنوز موشکی در اختیار روسیه قرار نداده است، مدعی شد که ۲ کشور در حال گفت‌وگو در این باره هستند.

پیشتر، روزنامه وال استریت ژورنال مدعی شده بود مقام‌های آمریکایی به همتایان اروپایی خود گفته‌اند ایران موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد به روسیه فرستاده است.

ادعای مشابهی نیز بدون ارائه شواهد، از سوی خبرگزاری رویترز مطرح شده بود.

کاخ سفید، حامی نظامی اصلی کی‌یف با استناد به ادعای وال استریت ژورنال گفته بود «انتقال موشک از ایران به روسیه نشانگر یک تشدید بزرگ در حمایت تهران از مسکو است.»

پافشاری اوکراین روی ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه‌های غربی علیه ایران پیرامون ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه درحالی است که در روزهای اخیر، مقامات ایرانی و روسی این ادعاها را رد کرده‌اند.

روزنامه پراودا اوکراین در این باره گزارش داد که زلنسکی در تازه‌ترین اظهاراتش در این باره گفت: آن‌ها(روسیه و ایران) در حال رایزنی دقیق درباره موشک‌هایی هستند که ایران می‌تواند به روسیه ارائه کند. طبق اطلاعاتی که ما داریم، آن‌ها هنوز این موشک‌ها را تحویل نداده‌اند اما در حال گفت‌وگو در این باره هستند و این باعث نگرانی ماست.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین ادعای ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را تکرار کرده و گفت که ایران مجوز ساخت آن‌ها در روسیه را نیز صادر کرده است.

این در حالی است که نمایندگی ایران در سازمان ملل، پیشتر در یک موضعگیری درباره ادعای ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به اوکراین بیان کرده: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است.

ایران ارسال کمک نظامی به طرفین درگیر که موجب گسترش خسارات انسانی و زیرساخت‌ها، و همچنین فاصله گرفتن از گفتگوهای آتش‌بس می‌شود را امری غیرانسانی می‌داند؛ بنابراین، نه‌تنها خود چنین اقدامی نمی‌کند بلکه کشورهای دیگر را نیز به توقف ارسال سلاح به طرفین درگیر در منازعه دعوت می‌کند.

وزارت امور خارجه ایران نیز پیشتر در این باره گفته بود: ما موضع روشنی در ارتباط با تحولات اوکراین و بحران اوکراین داریم و جای تاسف است که برخی از طرف‌ها که خود بخشی از جنگ و نزاع در بحران اوکراین هستند، با انگیزه‌های سیاسی، اتهاماتی را علیه ایران مطرح می‌کنند. ما در موضوع اوکراین بخشی از جنگ و نزاع نیستیم و و بارها تاکید کرده‌ایم که راهکار سیاسی را بهترین راهکار برای حل این بحران می‌دانیم.

0% ...

آخرین اخبار

گام ایران برای اتصال شرق و غرب؛ کریدور هرات ـ مزارشریف کلید خورد


تجلی اقتدار اربعین؛ همکاری بی‌دریغ ملت و دولت عراق در مسیر زائران


مقابله رزمندگان حزب‌الله با نفوذ یگان ویژه رژیم صهیونیستی


عراقچی: وزارت خارجه با تکیه بر رهنمودهای رهبر انقلاب، منافع عالیه کشور را پیگیری می‌کند


تکذیب تخلیه شهر‌ها و تعطیلی اداره‌ها در هرمزگان


گزارش العالم از همگامی صنعت پست کشور با اقتصاد دیجیتال+فیلم


روایت روزنامه اتریشی از بحران در مرز مغرب و اسپانیا


جهاد اسلامی: ورود به مرحله دوم آتش‌بس در گرو اجرای کامل مرحله اول توسط اسرائیل است


بحران ناشی از کاهش بی‌سابقه سطح رودخانه‌ها در اروپا/ بروکسل نشست اضطراری تشکیل می‌دهد


بالاگرفتن اختلاف واشنگتن و تل‌آویو در پرونده غزه/ اسرائیل با شورای صلح همکاری نخواهد کرد


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"