العالم - آمریکا
دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا، شامگاه سهشنبه اعلام کرد که وزارتخانه جدیدی به نام «وزارت کارآمدی دولت» تشکیل داده و «ایلان ماسک» ثروتمندترین فرد جهان را برای تصدی این وزارتخانه جدید در نظر گرفته است.
بیوگرافی ایلان ماسک:
ماسک در ماه ژوئن سال ۱۹۷۱ میلادی (تیر ماه ۱۳۵۰ شمسی) در شهر پرتوریا آفریقای جنوبی از مادری کانادایی و پدری اهل آفریقای جنوبی به دنیا آمد؛ ماسک در ۹ سالگی شاهد طلاق والدینش بود و پسازآن اغلب با پدرش زندگی میکرد؛ در سال ۱۹۸۸ پس از گرفتن پاسپورت کانادایی از طریق مادرش، آفریقای جنوبی را ترک کرد.
مهاجرت ماسک به کانادا تغییری اساسی در آینده او ایجاد کرد. شروع تحصیلات او در دانشگاه کویینز اونتاریو کانادا بود. یک سال بعد و در سال ۱۹۹۰، او فرصت مهاجرت به آمریکا را یافت و راهی این کشور شد. Elon Musk در سال ۱۹۹۲ وارد دانشگاه پنسیلوانیا در ایالت فیلادلفیا شد و در آنجا موفق به کسب ۲ مدرک لیسانس اقتصاد هنر و فیزیک شد.
ایلان ماسک برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری رشته فیزیک در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا ثبتنام کرد، اما تنها پس از ۲ روز انصراف داد. او دلیل انصراف خود را اینگونه بیان میکند که به نظرش اینترنت پتانسیل بسیار بیشتری برای تغییر جامعه نسبت به فیزیک داشته است. این تصمیم آینده ماسک را تغییر داد و آغاز مسیرش برای تبدیلشدن به یکی از پیشگامان اینترنت و بزرگترین سرمایهداران جهان بود.
پس از اوجگیری اوضاع نابسامان اقتصادی در دهه ۱۹۹۰ میلادی، ماسک تحصیلات آکادمیک را ترک کرد و پس از گذراندن چند دوره کارآموزی در سیلیکون ولی (Silicon Valley)، قطب فناوری آمریکا، وارد فضای کارآفرینی در صنعتِ در حالِ ظهور اینترنت شد تا در مسیر تبدیلشدن به یک کارآفرین بزرگ و ثروتمندترین مرد جهان قرار بگیرد.
ایلان ماسک و دنیای سیاست:
گاردین گزارش داد که، ماسک که تا اواسط سال میلادی جاری از هیچ یک از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا حمایت نکرده بود، در کمتر از پنج ماه به عنصری ثابت در حلقه داخلی دونالد ترامپ تبدیل شد.
ایلان ماسک، کارآفرین شناختهشدهای که با شرکتهایی مانند تسلا و اسپیساکس انقلابهایی در صنعت خودرو و فضا ایجاد کرده است، حالا به بازیگری تأثیرگذار در عرصه سیاست ایالات متحده تبدیل شده است. سرمایهگذاری کلان او در حمایت از دونالد ترامپ و پیروزی این سیاستمدار جمهوریخواه، ماسک را به یکی از نزدیکان حلقه داخلی کاخ سفید تبدیل کرده است.
نقش محوری ماسک در انتخابات اخیر آمریکا را میتوان در سخنان تحسینآمیز ترامپ در مراسم پیروزیاش مشاهده کرد. ترامپ ماسک را "نابغه" و "ستاره" خطاب کرد و بر اهمیت چنین افرادی برای آینده آمریکا تأکید نمود.
توییتر، پلتفرمی که پس از انتخابات سال ۲۰۲۰ حساب کاربری ترامپ را مسدود کرده بود، پس از خرید توسط ماسک تغییرات اساسی را تجربه کرد.
پس از تلاش برای ترور ترامپ، ماسک که پیشتر خود را یک چهره میانهرو معرفی میکرد، به طور کامل از ترامپ حمایت کرد و به یکی از چهرههای کلیدی کمپین انتخاباتی او تبدیل شد.