تاکید بورل بر اجرای احکام دیوان کیفری بین‌المللی و لزوم آتش‌بس در خاورمیانه

يکشنبه 4 آذر 1403
08:46
تاکید بورل بر اجرای احکام دیوان کیفری بین‌المللی و لزوم آتش‌بس در خاورمیانه «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز شنبه ضمن تاکید کرد بر اجرای حکم بازداشت صادره از سوی دیوان کیفری بین‌المللی لاهه علیه «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم اسرائیل از سوی دولت‌های اتحادیه اروپا، خواستار آتش‌بس در خاورمیانه شد.

العالم - فلسطین اشغالی

به گزارش خبرگزاری رویترز، بورل در جریان سفر به قبرس اظهار کرد، دولت‌های اتحادیه اروپا نمی‌توانند تصمیم بگیرند که حکم بازداشت صادره از سوی دیوان کیفری بین‌المللی لاهه علیه «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را اجرا کنند یا خیر.

وی ادامه داد : «کشورهایی که معاهده رم را امضا کردند موظف به اجرای تصمیم دادگاه [کیفری بین‌المللی] هستند. این اختیاری نیست».

بورل تصریح کرد که کشورهایی که می‌خواهند به اتحادیه اروپا بپیوندند نیز ملزم به رعایت این تعهدات هستند.

این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا به رویترز همچنین گفت: این بسیار مضحک خواهد بود که تازه واردها تعهدی داشته باشند که اعضای کنونی [اتحادیه اروپا] به آن عمل نمی‌کنند.

این درحالیست که آمریکا تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) برای بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را رد کرد و تل آویو نیز حکم دادگاه لاهه را «یهودی ستیزانه» خواند.

بورل افزود هر بار که کسی با سیاست اسرائیل مخالف است، [صهیونیست‌ها] آنها را به یهود ستیزی متهم می‌کنند.

وی تاکید کرد: «من حق دارم بدون متهم شدن به یهودستیزی از تصمیمات [رژیم] اسرائیل انتقاد کنم، چه نتانیاهو باشد چه شخص دیگری. این قابل قبول نیست، دیگر بس است».

جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه در حالی ادامه دارد که دیوان کیفری بین‌المللی روز پنجشنبه دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.

تاکید بر لزوم آتش‌بس در خاورمیانه

به گزارش یورونیوز، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی سخنانی خواستار آتش‌بس در خاورمیانه و تشکیل راه‌حل دو کشوری بین رژیم اسرائیل و فلسطین شد.

بورل در پاسخ به این سوال که آیا به صلح در خاورمیانه طی ماه های آینده خوشبین است یا خیر، گفت: «آتش بس باید برقرار شود و این کاملا ضروری است.»

وی امروز شنبه برای دیدار با سازمان‌های مدنی اسرائیلی و فلسطینی که راه‌حل تشکیل دو کشور را ترویج می‌کنند، موسوم به ابتکار ژنو، به قبرس سفر کرده بود.

بورل در این کشور سخنران اصلی کنفرانسی که هدف آن ترویج راه حلی در خاورمیانه از طریق ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی بود. وی از تلاش‌های این سازمان‌ها در جوامع خود ستایش و بر لزوم آتش‌بس فوری در غزه تاکید کرد.

او گفت: «بهای عدم صلح در خاورمیانه نه تنها برای مردمی که زیر بمب‌ها می‌میرند، بلکه برای کل منطقه و شاید کل جهان گران شده است.»

بورل پس از قبرس، روز یکشنبه به لبنان سفر خواهد کرد تا با برخی از سیاستمداران این کشور و همچنین نمایندگان سازمان ملل گفت وگوهای دوجانبه داشته باشد.

بر اساس بیانیه مطبوعاتی اتحادیه اروپا، این سفر فرصتی برای ادامه بحث در مورد راه احتمالی آتش بس پایدار در غزه و لبنان و همچنین روند صلح بلندمدت بر اساس راه حل دو کشوری خواهد بود.

بورل در اوایل هفته از اردن دیدن کرد و گفت که این کشور سزاوار حمایت کامل ما از جمله در تلاش برای پیشبرد صلح و ثبات در منطقه است.

0% ...

آخرین اخبار

هشدار روسیه: نیروهای ائتلاف غربی در اوکراین را می زنیم


بازتاب حمله آمریکا به بیمارستان در اهواز در رسانه انگلیسی


وقوع چند انفجار در هرمزگان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵


تخلیه بیمارستان شهید بقایی اهواز پس از حملات هوایی دشمن آمریکایی، انتقال ۲۱۱ بیمار به بیمارستان‌های گلستان و‌ شفا


انفجار در پایگاه ارتش تروریستی آمریکا در بحرین


حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری


کاهش ذخایر نفتی و موجودی بنزین آمریکا


تشیع در بحرین با تهدید وجودی و شدید مواجه است


سرلشکر رضایی: مقاومت، راهبرد حفظ هویت ملت ایران است


قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و از ابزار دیپلماسی هم استفاده کنیم


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد