العالم - فلسطین اشغالی
این شبکه خبری فلسطینی در گزارش خود خاطرنشان کرد: " تشکیلات صهیونیستی در امر شهرکسازی و سرکردگان حکومتی در کابینه ی رژیم اشغالگر " اسرائیل"، بدنبال اجرای پروژه ای جدید با هدف ایجاد یک شهرک برای دروزیها و دیگری برای یهودیان مذهبی" حریدی" و نیز تبدیل سکونتگاه های استراتژیک برای شهرهای بزرگ صهیونیست نشین، و گسترش تسلط کامل شوراهای منطقه ای برمناطق باز واقع در بین مستعمره ها، هستند.
این نقشه که تحت سرکردگی شخصیتهای شناخته شده ی تندروی راستگرا پایه ریزی شده، در پی برداشتن گامهای بلندی همچون لغو تشکیلات خودگردان فلسطین و جایگزینی آن با شهرداریهای عربی تابع رژیم صهیونیستی، و تقویت کنترل بر کل منطقه کرانه باختری و اعمال حاکمیت کامل بر آن است.
شبکه خبری فلسطینی "قدس"، در ادامه خاطرنشان کرد که "در حقیقت این طرح به دنبال توسعه زیرساختهای عظیم از جمله نیروگاهها، بزرگراهها و راهآهن است تا شهرکها را به "بخش جداییناپذیر از حکومت "اسرائیل" تبدیل کرده و با حمایت مستقیم این رژیم و بودجه های هنگفت، هر شهرک مستعمره را به شهرهای بزرگ، تبدیل نماید.. پروژه ای که سؤالات بسیاری را در مورد جدیت طرح، امکان اجرای آن و شکل صحنه ای که کرانه باختری فلسطین به آن تبدیل خواهد شد، برمی انگیزد.
جزئیات طرح
"سلیمان بشارت"، تحلیلگر سیاسی در گفت و گوی اختصاصی با شبکه خبری قدس گفت: "این طرح پیشنهادی "اسرائیل" پروژه ی جدیدی نیست که اشغالگران اکنون آن را مطرح کرده باشند، در واقع این طرح همانی است که در سال 2002 پس از حمله به حصار حفاظتی کرانه باختری و شکستن مفهوم جغرافیایی مناطق کرانه باختری به تقسیمات منطقه ی A، B و C صورت گرفت و منجر به "توافق اسلو" شد، طرحی که طی آن رژیم اشغالگر مفاهیم اصولی شهرسازی را شکست و منطقه A را به مناطقی تبدیل کرد که میتوان به آنها حمله کرده تخریبشان نمود و به صهیونیستها این اجازه را داد که با این شکل تقسیم مناطق و ساکنان فلسطینی آن، بر خلاف مفاد همه ی توافقنامه ها، برخوردی نظامی و امنیتی داشته باشند.
این تحلیلگر سیاسی، افزود: "اشغالگران صهیونیست بشکل موازی برای افزایش و تقویت شهرک سازی در اراضی کرانه باختری عمل کردند و برای همین است که تاکنون همچنان کنترل و سیطره بر اکثر مناطق کرانه باختری را در اختیار دارند، و از طرف دیگر هم حضور نظامی ارتش اشغالگر اسرائیل محیط را برای اسکان هر چه بیشتر شهرک نشینان صهیونیست فراهم کرده است.
وی تصریح کرد "این طرح نتیجه برنامه ریزی طی یک لحظه یا یک روز نیست، بلکه نتیجه اقدامات مستمر در طی سالیان دوری است که صهیونیستها در صدد اعمال آن برآمده اند و از طریق داده ها و آمار شهرک سازی ها و اسکان جمعیت صهیونیستها در آنها از یک سو و از سوی دیگر تبدیل پایگاهها و شهرک ها به شهرکهای به زعم آنها "قانونی" و رسمی و با ایجاد زیرساختها و استحکامات در مناطق صهیونیست نشین در ازای برچیدن محل سکونت و جغرافیای فلسطین، سیطره خودشان براین مناطق گسترش داده اند".
سلیمان بشارت در مورد انتظارات از ترامپ، پس از تصدی سمت ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: "چه ترامپ ریاست جمهوری آمریکا را برعهده بگیرد یا نه، واقعیت "اسرائیل" در صحنه وجود دارد، و از طریق آنچه در میانه چهار سال ریاست جمهوری بایدن، شاهد آن بوده ایم، علی رغم ملاحظات اروپایی ها و کلا جامعه ی جهانی در مورد شهرکهای صهیونیست نشین، رژیم اشغالگر " اسرائیل" همه آنها را به حاشیه رانده و به کار خود ادامه داده است و درپی آن، شهرک سازی تحت نظر انجمن های یهودی های افراطی، به سیاست های رسمی تبدیل شده است و شواهد این امر این است که کسانی همچون بن گویر و اسموتریچ مسئول تنظیم سیاست های شهرک سازی ها هستند، که خود اعضای حکومت و از سرکردگان رژیم اند".
وی افزود: "آنچه "بتسئیل اسموتریچ" وزیر دارایی رژیم اشغالگر، هفته ها پیش بیان کرده و گفت که سال آینده یعنی 2025، سال کنترل بر کرانه باختری است، و بدین شکل استانداردهای صهیونیستی خود را برای این چشم انداز مطرح و تغییر چهره ی شهرک سازی در کرانه باختری را به عنوان یک روش قانونی اسرائیلی موجود در بطن رژیم اشغالگر و به عنوان هسته اصلی پروژه کاملا صهیونیستی ارائه نمود و نام "دولت اشغالگر" را از آن حذف و گستره "حکومت اسرائیل" از جمله بر کرانه باختری"را جایگزین آن نمود.
این تحلیلگر سیاسی در مورد تأثیر این شهرک سازی ها بر حضور فلسطینیان تصریح کرد که "این امر فلسطینیان در کرانه باختری را در هر دو سطح مردمی و رسمی به وضعیت حضور جمعیت در قالب اصطلاح "دولت یهود" تعریف کرده و آن را به "کانون های جمعیتی" که در آنها کارهای خدماتی توسط فلسطینیها در محدوده آنچه که اشغالگران "اسرائیل" میخواهند و تحت تسلط کامل صهیونیست ها بر آب، برق، توانمندی ها و حاکمیت سیاسی و امنیتی "اسرائیل"، به کار گرفته و مدیریت می شوند، تبدیل خواهد کرد.
او معتقد است که اشغالگران در تلاش هستند تا شرایط فلسطینی و جهانی را برای وضعیت جدید شهرک سازی با احتمال طرد فلسطینی ها آماده کنند، و به شدت هم به این طرح ادامه خواهند داد، به ویژه آنکه با ورود ترامپ به کاخ سفید، روی حمایت او هم حساب باز کرده اند.
طرح جدید، ماهیت و چگونگی امکان اجرا
در این زمینه نیز، "احمد رفیق عوض"، نویسنده و تحلیلگر سیاسی خاطرنشان می کند که رژیم اشغالگر صهیونیستی عمدا به این طرح های شهرک سازی دامن می زند، و برای جلوگیری از به تعویق افتادن شهرک سازی و کنترل منطقه C کرانه باختری تلاش می کند، و آنچنانکه "اسموتریچ" ماه ها پیش ادعا کرده، در حال تلاش برای تغییر DNA کرانه باختری هستند.
"احمد عوض" می گوید که مشروعیت قانونی طرح مذکور، نیازمند تایید کنست یا همان پارلمان رژیم صهیونیستی و تایید ترامپ با وجود دشواری تصویب آن است، زیرا تصویبش مستلزم سرنگونی تشکیلات خودگردان فلسطین و ایده راه حل دو کشوری است در حالی که ایده راه حل دو دولتی، نوعی طفره رفتن و حواس پرتی برای دولت های عربی و جهان است، و در عین حال تعمیق شهرک سازی بدون مشروعیت بخشی نادیده گرفتن محاسبات منطقه ای و بین المللی خواهد بود.
"محمد القیق"، نویسنده فلسطینی نیز خاطرنشان کرد: پروژههای زیربنایی برای شهرکسازیها، از سال 2019 ،بهویژه در جنوب و شمال کرانه باختری، برای اتصال شهرکها و منزوی کردن مناطق فلسطینی بنا بر ایده توافق الحاق، با تایید مصر و برخی از کشورهای منطقه، آغاز شده است.
وی افزود: اشغالگران از طریق کنست و حق وتو حامیان خود در سازمان ملل از تشکیل کشور فلسطین ممانعت بعمل آورده و پایان دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین و تبدیل نظام سیاسی فلسطین در کرانه باختری به یک سیستم خدماتی کاملا تابع اشغالگری را مشروعیت بخشیده اند.