لندن برای تعلیق سفر ترامپ تحت فشار قرار دارد

يکشنبه 12 اسفند 1403
04:49
لندن برای تعلیق سفر ترامپ تحت فشار قرار دارد
درخواست‌ها برای تعلیق سفر رسمی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به انگلیس پس از مشاجره پرتنش او با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین در کاخ سفید افزایش یافته است.

العالم - اروپا

گروهی از سیاستمداران انگلیسی پس از درگیری لفظی ترامپ با زلنسکی در واشنگتن که طی آن رئیس‌جمهوری آمریکا همتای اوکراینی خود را به «قمار با جنگ جهانی سوم» متهم کرد، خواستار تجدیدنظر در دعوت از ترامپ شدند. این در حالی است که «کی‌یر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس در سفر به واشنگتن و به نمایندگی از چارلز سوم پادشاه این کشور، از ترامپ برای یک سفر رسمی دولتی به انگلیس دعوت کرد.

«آلیشیا کرنز» وزیر کشور دولت سایه (حزب محافظه‌کار) با انتقاد از این دعوت، گفت: «سفرهای دولتی باید به شایسته‌ترین متحدان اعطا شود، نه برای جلب رضایت آن‌ها. تا زمانی که پایبندی آمریکا به تعهداتش نسبت به متحدانش تضمین نشود، این سفر نباید انجام شود.» او همچنین رفتار ترامپ در کاخ سفید را «نمایشی تحقیرآمیز» و «قلدری نمایشی برای مخاطبان آمریکایی» خواند.

«توبیاس الوود» رئیس پیشین کمیته پارلمانی دفاعی انگلیس نیز که دارای تابعیت مضاعف آمریکایی است، گفت: «اگر سیاست خارجی آمریکا از حمایت قاطع از اوکراین فاصله بگیرد و به سمت همسویی با ملاحظات امنیتی روسیه متمایل شود، دعوت از ترامپ برای یک دیدار رسمی، پادشاه انگلیس را در موقعیتی دشوار قرار خواهد داد.»

در همین حال یک مقام نزدیک به کاخ سفید هشدار داد که لغو دعوت از ترامپ می‌تواند «بسیار ناپخته» باشد و روابط میان دو کشور را خدشه‌دار کند. وی که نامی از او در رسانه‌های انگلیسی برده نشده است، افزود: «بهترین مسیر برای پیشرفت، این است که استارمر، زلنسکی را متقاعد کند که از ترامپ و مردم آمریکا عذرخواهی کند.» این منبع همچنین تأکید کرد که ترامپ همچنان مشتاق دیدار با چارلز سوم و دیگر مقامات ارشد انگلیس است.

سفرهای دولتی معمولاً نشان‌دهنده اتحاد استراتژیک میان کشورها هستند، اما در شرایطی که واشنگتن و لندن بر سر مسئله اوکراین با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده‌اند، این دیدار به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده است. با وجود این‌که هنوز تاریخ مشخصی برای سفر ترامپ اعلام نشده، برخی منابع دیپلماتیک در لندن پیشنهاد کرده‌اند که این دیدار تا زمانی که تنش‌ها کاهش نیافته، به تعویق بیفتد.

«دیکی آربیتر» سخنگوی سابق کاخ سلطنتی در انگلیس معتقد است که لغو یک دعوت زسمی کار آسانی نیست. وی در عین حال تأکید دارد که «بهترین گزینه، به تعویق انداختن سفر تا زمانی است که دولت انگلیس شرایط مناسبی را برای این دیدار فراهم ببیند.»

با توجه به شرایط پرتنش کنونی در روابط فراآتلانتیک، هنوز مشخص نیست که آیا دولت انگلیس در برابر این فشارها کوتاه خواهد آمد یا تلاش می‌کند با دیپلماسی، از بحران ناشی از این تصمیم عبور کند.

0% ...

آخرین اخبار

ابتکار راهبردی تهران در شانگهای؛ پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم انرژی کشورهای عضو


دستور توقف حملات اسرائیلی به لبنان پس از اعلام بسته شدن تنگه هرمز


کمین حزب‌الله برای نیروهای اسرائیلی؛ تلفات ارتش اشغالگر در "علی‌الطاهر"


مدودف: تل‌آویو در پی نابودی توافق تهران و واشنگتن است؛ آمریکا در جنگ با ایران شکست خورد


قرارگاه خاتم: تنگه هرمز مجددا بسته شد


بقائی: مصونیت سیاسی "اسرائیل"از سوی غرب، زمینه‌ساز تداوم جنایت و ستیزه‌جویی شده است


پیگیری تفاهم اسلام‌آباد؛ محور دیدار وزیر کشور پاکستان و عراقچی


بیانیه سازمان بسیج در مورد پیام تاریخی مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا


اختلافات واشنگتن و تل‌آویو بر سر توافق با ایران؛ آیا روابط آمریکا و "اسرائیل" وارد مرحله‌ای جدید شده است؟


ابلاغ دستورالعمل فروش ارز اربعین؛ سهم هر زائر ۲۰۰ هزار دینار


پربیننده ترین خبرها

ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


تخطی طرف آمریکایی اقدام متقابل تعیین‌شده به‌همراه دارد


درپی نبرد سنگین در جنوب لبنان؛ حزب‌الله: حماسه‌ کربلایی رقم خواهیم زد


اذعان صهیونیست ها به ناکامی ارتش اشغالگر در ارتفاعات نبطیه


درخواست بودجه 80 میلیارد دلاری پنتاگون از کنگره