چین و روسیه برای ایجاد جهان چندقطبی همکاری می‌کنند

سه شنبه 12 فروردين 1404
22:08
چین و روسیه برای ایجاد جهان چندقطبی همکاری می‌کنند «وانگ یی» وزیر خارجه چین سه‌شنبه در سفری به روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند و برای دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنند.

العالم - آسیا

وانگ یی در کنفرانسی خبری در مسکو تاکید کرد: ما ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی دوم باید برای اشاعه جهان چندقطبی و دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنیم.

وی افزود: مردم چین و اتحاد جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم شجاعانه جنگیده و متحمل خسارت‌های سنگینی شدند و سرانجام آلمان نازی و ژاپن را که به دنبال نظامیگری بود، شکست دادند.

وزیر خارجه چین خاطرنشان کرد: ما باید مشترکا از میراث پس از جنگ جهانی دوم و نظم جهانی پساجنگ دفاع کنیم. چین و اتحاد جماهیر شوروی کمک شایانی به آرمان صلح برای همه بشریت کردند.

وی یادآوری کرد: همکاری روسیه و چین هرگز علیه هیچ کشور ثالث نبوده و دو کشور پذیرای دخالت خارجی نبوده و دوستی ما از روی فرصت‌طلبی نیست و برای ادامه یافتن ایجاد شده است.

وانگ یی اظهار کرد که روابط مسکو و پکن به لطف تلاش‌های شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین رئیسان جمهوری چین و روسیه رو به رشد بوده و روابط راهبردی دو کشور مستحکم است.

وی گفت که سفر پوتین به چین و سفر آتی شی از روسیه در اوایل ماه می شتاب تازه‌ای به مناسبات دو کشور داده و موجب تقویت آن خواهد شد.

وانگ یی که علاوه بر وزارت خارجه ریاست کمیسیون امور خارجه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین را نیز بر عهده دارد، دوشنبه برای انجام سفری سه روزه به روسیه رفت و عصر سه‌شنبه با پوتین دیدار کرد.

پوتین در دیدار با وانگ یی با اشاره به اینکه رئیس جمهور چین نهم می (۱۹ اردیبهشت) برای شرکت در جشن پیروزی روسیه در جنگ جهانی دوم مقابل آلمان به مسکو سفر می‌کند، گفت: رئیس جمهور چین مهمان ویژه روسیه است و این سفر فرصت مناسبی برای روابط دو کشور است.

وانگ پیش از ملاقات با پوتین، با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دیدار کرده بود.

وزیر خارجه روسیه در دیدار با همتای چینی خود از دوران کنونی به عنوان دورانی چالش‌برانگیز در عرصه سیاست جهانی یاد کرد و گفت: اکثر کشورهای جهان هماهنگی میان مسکو و پکن در عرصه بین‌الملل را عاملی تثبیت‌کننده در عرصه بین‌المللی می‌دانند.

0% ...

آخرین اخبار

گزارش ویژه شبکه خبری العالم از تشییع پیکر خبرنگار شهید خود "حسام زیدان" + فیلم


سپاه: یک فروند پهپاد MQ1 آمریکا با پدافند نوین ما منهدم شد


آشوب در پاریس پس از قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا + فیلم


محمد نزال: اتحادیه اروپا باید از تصمیم اعمال تحریم‌ علیه مقاومت فلسطین صرف نظر کند


وزیر دفاع فرانسه: ما برای تامین امنیت ملی خود به آمریکا نیازی نداریم


نماینده حزب الله: لبنان باید از ظرفیت ایران برای پایان دادن به تجاوزات "اسرائیل" بهره بگیرد


تحلیلگر نظامی صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست جدیدی در مقابل ایران و لبنان قرار دارد


تونی بلر: مذاکره با حماس برای انتقال اداره غزه طی روزهای آتی آغاز می‌شود


حزب‌الله: دشمن پیشروی محدودی در جنوب لبنان داشته است


جزئیات غیررسمی از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا/ مرجع مدیریت تنگه هرمز چه کشوری است؟+ فیلم